Včera som navštívil jednu novú kaviareň, že skúsim presso. Bol som veľmi prekvapený, už dlho som nepil kávu, ktorá by mi chutila viac, možno vôbec. Samozrejme každý máme iné chute, no mne to sadlo, ako riť na šerbel. :)

Zašiel som teda za baristom, že čo mi to namiešal, bola tom zmes HORIZONT. Chcel som si to hneď aj kúpiť, ale nemali balenia na predaj. Začal som hľadať na internete, ale žiaľ žiaden slovenský e-shop, túto kávu neponúka, len priamo od nich: http://www.nordbeans.cz/

Nestretli ste sa niekto s predajom tejto kávy, aj na Slovensku? Ak, tak dajte info. :)

Prílohy:

HORIZONT.jpg
HORIZONT.jpg 84.3 KiB thumb_up0thumb_down

24.07.2016 - 12:09:56
00
kde v presove robia tuto kavu?
24.07.2016 - 14:40:50
00
petrik napísal:
kde v presove robia tuto kavu?

Tuto: https://www.facebook.com/nicocaffepo/
24.07.2016 - 16:42:50
00
Neviete povedať, či stupeň praženia ovplyvňuje tvrdosť zŕn? Teraz mám také, že meliem takmer bez odporu a viac mi aj káva chutí. Ale či sú zrna tmavšie, tak za to ruku do ohňa nedám...
08.08.2016 - 20:34:35
00
Áno ovplyvňuje, čím tmavšie tým mäkšie.
09.08.2016 - 16:12:58
00
nemalo by to byt naopak? ze cim viac uprazene tym tvrdsie? len sa pytam :)
09.08.2016 - 17:48:47
00
ja by som povedal skor, ze cim tmavsie prazenie, tych krehkejsie zrno. Proste sa pomaly pri prazeni meni na "popol". Dobra paralela by mohla byt s rubanim sucheho a ziveho (mokreho) dreva.
09.08.2016 - 21:29:55
00
Svetle praženie = tvrdé zrno ... To je tutovka
10.08.2016 - 07:25:46
00
Čo poviete na kávovar LELIT PL 042? Máte nejaké skúsenosti, alebo dôvody prečo nie? Vyhotovenie antikor + mosadz (bojler), Na primacafé si ho chvália (resp model 41 čo je to isté akurát 42 je aj s mlynčekom).
10.08.2016 - 12:02:08
00
mal som 41 a dorobil som si PID. s kvalitou expressa som bol max spokojny, stroj to bol velmi pekny aj ked na niektorych veciach bolo vidiet ze to este nie je dospela masina. ak chces robit aj napoje s mliekom tak bojler je maly a aj napriek PID teplota trochu lietala, chcelo to cvik. jedine co mi vadilo bol rozmer misky, nebolo to standardnych 58 mm ale 57. 58 miska sa tam nedala narvat nijak (skusal som). nakoniec siel bratovy. nebol to vsak zly kavovar, mal som ho rad. za co to com ho kupil si spravil svoju roboty vyborne, oproti silvii som vtedy usetril aj ked neskor by som za nu radsej pripratil. urcite chces mlyncek a kavovar v jednom tele?
10.08.2016 - 12:46:57
00
Nemyslím si že budem potrebovať kupovať nové misky preto 57mm nevnímam ako výrazné negatívum. S mlynčekom v jednom tele som došiel k jedinému negatívu ... problém v prípade poruchy. Mlynček v modeli 042 je rovnaký ako samostatný mlynček od tohto výrobcu, no vo výsledku zaberie menej miesta a zdá sa mi praktickejší. Zatiaľ som v štádiu - keď si našetrím - tak si možno kúpim (ak z toho nebudú kolesá, alebo niečo podobne užitočné). Povedal by som že sa obzerám po lacnom kávovare ktorý robí naozaj kávu. Gaggia Classic je "vylepšená" takže mi zrak padol na tento Lelit.
10.08.2016 - 20:15:47
00
jazdena Silvia nepripada v uvahu? si v dobrom stadiu.. ak kava nie je pre teba top priorita netreba vyhadzovat extremne peniaze. Lelit ti pri troche tvojho snazenia spravi vybornu kavu. ked ta to vsak zacne bavit nebudes sa mat kam posuvat.. kupou misky, kupou lepsieho mlynceku.. atd atd
11.08.2016 - 20:50:02
00
Kofein z Bunacafe dorazil... 2 kilečka pôžitku :lol:

Prílohy:

image.jpeg
image.jpeg 834 KiB thumb_up0thumb_down

12.08.2016 - 14:47:29
00
Chcel by som kúpiť moka kávovar Bialetti, lenže neviem ktorý. Je ich veľa v ponuke - neviem či sú medzi nimi aj rozdiely v kvalite prípravy kávy... Alebo zobrať tento klasický? https://www.pressicko.sk/moka-kavovary/bialetti-moka-express/

Rád by som aj poradiť nejaký ručný mlynček, nie nejaký drahý...
13.08.2016 - 15:53:21
00
Ramon1 napísal:
Kofein z Bunacafe dorazil... 2 kilečka pôžitku :lol:

Aké je praženie tejto kávy? Celkovo ako je na tom Buna cafe s kvalitou v porovnaní s SK pražiarňami (GP caffe, SHEEP a pod). Ďakujem za odpoveď.
13.08.2016 - 16:42:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up