Vytočiť 158/159 trvá zlomok sekundy. Štandardom je predstaviť sa, ale nikto ťa k tomu nútiť nebude. Rovnako ťa nikto nebude nútiť zdvíhať mobil, ak ti zavolajú späť, nebodaj spisovať a podpisovať čokoľvek. To sú len a len tvoje fantasmagórie. Nič z toho v realite neplatí.

Iba na margo, ak niekto pácha trestný čin, môžeš ho nielenže pri tomto čine nafotiť či natočiť. Môžeš ho i zadržať na mieste do príchodu PZ. Dotiahnuté do absurdna, v noci sa k tebe niekto vláme a ty mu povieš: "Dobrý večer pán vlamač, smiem si vás nafotiť? Nie? Aha, tak prepáčte. Dovidenia..." Wake up! Podľa §26/2 Trestného zákona ho môžeš rovno picnúť, tak ako Kňažko...
Scarinko sám si tu dal link http://www.banos.sk/novinky/ochrana-sukromia-neopravnene-fotenie
Zacitujem ti z neho, pretože sám si si zjavne neprečítal ani to, čo tu sám linkuješ:

"to znamená, že nikto Vás nemôže fotiť bez Vášho vedomia a súhlasu, ktorý nemusí byť len písomný, postačuje aj ústny súhlas, dokonca v niektorých prípadoch aj konkludentný, teda nevýslovný súhlas, napr. tak že strpíte fotografovanie. Ešte by som spomenul aj to, že vo vyššie uvedených ustanoveniach OZ sú uvedené výnimky, kedy súhlas na vyhotovenie fotografie nie je potrebný, ide o tzv. zákonné licencie, a síce:

1.) ak sa fotografie použijú na úradné účely na základe zákona (napr. v trestnom konaní na identifikáciu osoby)


Inak povedané pri páchaní protiprávneho konania si môžeš točiť a fotiť kohokoľvek za účelom poskytnutia záberov Policajnému zboru. Ak tie materiály použiješ inak, napríklad na zbieranie tupých páčikov na FB alebo v tejto téme, stávaš sa páchateľom ty.

To, že nemáte žiadne právne povedomie neznamená, že máte pravdu. Ani vzdialene. Tak vás prosím, aspoň tie bludy nerozširujte ďalej medzi ľudí.

Mimochodom petrik, ako tak pozerám, rovnakú debatu som s tebou viedol už pred rokom, dokonca i v rovnakej téme post1124592.html?hilit=petrik#p1124592 Hrach na stenu...

Chlapi, veď si už konečne uvedomte, že ak chcete niečo zmeniť, musíte KONAŤ. Internetové výlevy absolútne nič nezmenia. Vy tam denne jazdíte, vás ohrozujú a je len otázka času, kedy VÁS zrazia. A vy ste pokakaní čokoľvek s tým spraviť?! Nuž, gratulujem k budúcej Darwinovej cene.
27.04.2017 - 12:54:00
021
petrik napísal:
minule som bol rad ze tam niekoho pokutovali dnes okolo mna tri auta za tych par minut co tadial idem fakt sila toto http://dopice.sk/jvf ale aspon keby boli normalny a pockali si, este budu vytrubovat fakt pri takych pacientoch mam chut nieco zle spravit. to by ma zaujimalo kolko aut za cely den tam tak prejde. asi si to pojdem zajtra pozriet.

Ja som tuto cestu pouzival obcas, ked o nej este skoro nikto nevedel. Ani to nove sidlisko tam vtedy este nebolo. Kolona aut vtedy zacinala niekde pri Peknej ceste. Ja som to krasne obisiel a vysiel az kdesi pri Figare. Uspora casu mozno 10-15 minut. Potom pribudol zakaz, aj vilova stvrt Krasnany sa postavila. Jazdieval som tade bicyklom. Bolo to jednoduchsie ako sa strikovat po Racianskej. Teraz kolony aut zacinaju uz v Raci pri cintorine. Auta to obchadzaju cez Kadnarovu a aj tak skysnu v zapche v Krasnanoch. Tak sa clovek uz nemoze cudovat, ze niektori vodici totalne stracaju nervy a jazdia ako blazni cez Horsku ulicu. Nove sidliska v Raci, Krasnanoch + satelitne sidliska v okoli sa rozsiruju (Cierna voda, Groby, Vajnory, Pezinok, Jur pri Bratislave) pribudaju a pribudaju. Koho to na magistrate a MU serie ze sa jazdi stale na tej istej ceste? Nikoho.
Keby aspon niekto potlacil myslienku rozptylenia dopravy odklonenie Racianskej ulice na urovni Peknej cesty smerom na Bojnicku-Galvaniho. Ked si pozriete oblast Race, Krasnan a Rendezu, zistite, ze ta zeleznica spolu s nakladnou stanicou vyrazne blokuje priepustnost dopravy smerom do centra mesta. Mate jeden Vajnorsky nadjazd, dlho dlho nic a potom komplikovany prejazd cez zel. priechod na Nobelovej. Zase dlho dlho nic a az pri Figare sa da ist smerom na Vajnorsku. Krizovatka na Peknej ceste ktora by spristupnila Bojnicku ulicu by podla mna dost vyrazne pomohla tym nekonecnym zápcham na Racianskej ulici. Samozrejme dovtedy, kym sa nepostavaju dalsie baraky v Raci, Svatom Juri ... ale ved to uz poznate.
27.04.2017 - 13:14:13
00
mas pravdu, cez Bojnicku s pristupom oproti ulice Cernockeho a potom cez Zabi majer by to v pohode slo. Tam uz su postavene dokonca aj rampy na priecesti.
Racianska je fakt zabita, fuu tam by som veru nechcel byvat.
27.04.2017 - 13:24:12
00
Ale kto nuti ludi sa vsade vyvazat autami? Pozrite sa rano na tie auta v kolonach, vacsina 1 clovek v aute, obcas 2ja. Z Race chodia elektricky, kore v zapche nestoja. Kamaratka byva v Juri a vlakom je v BA na hlavnej stanici za celkom fajn cas. Bez stresov a nervov v kolone, mozes si knizku citat, mail vybavit, cokolvek...
27.04.2017 - 13:41:25
03
nie som sice z BA, ale tiez som chodil do prace vlakom...tazka pohodicka :) ziadna zapcha, ziadne meskanie, mohol som si citat, riesit maily, pripadne zdriemnut :) presne ako pise MageZ
27.04.2017 - 13:43:44
00
MageZ napísal:
Ale kto nuti ludi sa vsade vyvazat autami? Pozrite sa rano na tie auta v kolonach, vacsina 1 clovek v aute, obcas 2ja. Z Race chodia elektricky, kore v zapche nestoja. Kamaratka byva v Juri a vlakom je v BA na hlavnej stanici za celkom fajn cas. Bez stresov a nervov v kolone, mozes si knizku citat, mail vybavit, cokolvek...


zalezi odkial a kam ides - napr. taka Raca je s biznis centrami na Plynarenskej tak katastrofalne prepojena, ze tipujem ze auto bude aj napriek zapcham rychlejsie ako tych 45 minut co mi vyhodilo imhd... MHD je katastrofa a pouzitelna je len ak ma cestujuci priamu linku (a je to elektricka)
27.04.2017 - 13:58:20
00
ked si k autu pripocita este kruzenie po parkoviskach a potom parkovanie na najblizsom volnom travniku, tak to bude tak zajedno v tomto pripade :D
27.04.2017 - 14:21:01
00
Výnimočne musím s Fyom súhlasiť. Považovať cestovanie hromadnými spôsobmi v špičke v BA za pohodové môže len masochista či milovník vône potu a cudzích dotykov. A najhoršie na tom je, že to nie je ani rýchlejšie ani lacnejšie ako auto pre dvoch. S jedinou výnimkou vlak-električka, ale koľko máš takých miest?
27.04.2017 - 14:30:33
04
najviac ma udivuje ked stretavam auta na tomto useku http://dopice.sk/jvx
povrch takyto http://dopice.sk/jvw
27.04.2017 - 14:34:34
00
MageZ napísal:
ked si k autu pripocita este kruzenie po parkoviskach a potom parkovanie na najblizsom volnom travniku, tak to bude tak zajedno v tomto pripade :D


ved parkovisko za Apollo 1 je vdaka Tomcanimu k dispozicii kazdemu :)
27.04.2017 - 14:35:36
00
MageZ: ak robi na Hlavnej stanici , tak je vysmiata :)
27.04.2017 - 14:40:59
00
pri Kuchajde, niektore vlaky idu rano rovno na ZS Nove Mesto :)

PhilJ ked som sa musel par tyzdnov dozadu vyskytnut v tych koncinach, tak sa zdalo, ze byvale travniky su preferovane parkovacie miesta :) kazdopadne, cela ta stvrt je tiez jedna z katastrof BA (ak z dovodu tej spominanej dopravy), potemkinova dedina cislo xy :D
27.04.2017 - 14:45:44
00
Chlapi, btw. nešlo by používať iný skratkovač URL, ako ten, čo vás furt posiela do *****?
27.04.2017 - 15:43:59
00
presne tak, treba pridat ***** do filtru a miesto odkazov tam budu mat hviezdicky
27.04.2017 - 15:57:43
00
scarinko napísal:
najviac ma udivuje ked stretavam auta na tomto useku http://dopice.sk/jvx
povrch takyto http://dopice.sk/jvw

Heh, toto je luxusný povrch. Tade by som v pohode išiel aj 40km/h. :-)
Nedávno som išiel cez podobnú cesu ako vedie cez záhradkársku oblasť Žabí majer. Na trčiacom šutri si tam niekto rozbil olejovú vaňu a tuším to ani nezistil. Lebo olejová stopa postupne slabla až po Černockého ulicu. A túto poľňačku používa čoraz viac ľudí. Okrem osobákov aj kuriéri, poštári, domiešavače, nákladné autá - hoci tam majú zákaz. Aj keď je to úplne rozbitá cesta, stále je to kratšie a rýchlejšie ako cez Nobelovú alebo Vajnorský nadjazd.
27.04.2017 - 16:05:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up