príprava AUTHOR ŠKODA bikemaratónu Súľovské skaly v nádhernom prostredí Súľovských skál je v plnom prúde. Termín 19. ročníka je sobota 24.06.2017. Podujatie je opäť zaradené do ŠKODA BIKE OPEN TOUR, do Slovenského pohára MTB maratónov a aj do seriálu MTB pretekov - Žilinská ŽUPA TOUR 2017.
Trasy pre rok 2017 sú v príprave. Robíme na nich ešte ďalšie úpravy. Pribudne nový singletrailový úsek nad obcou Hlboké, vďaka ktorému na dvoch najdlhších trasách vypadne zjazd až do obce a následné strmé stúpanie ku začiatku singlového chodníka HLBOKÉ 1. Ten sme obnovovali minulý rok a tento rok ho na troch najstrmších miestach upravíme tak, aby sme zmiernili stúpanie. Spojením týchto 2 úsekov vznikne súvislý cca 1,1 km dlhý singletrail. Úpravy budeme robiť aj na singloch HLBOKÉ 2 a Ovčiarsko - Hričovské Podhradie. Zmenili sme aj prejazd cez lokalitu Javor. Áno, to je ten záverečný pekelný kopec na 2 najdlhších trasách od Jablonového
S potešením by sme Vás chceli informovať, že v máji opäť pripravujeme aj dvoje detské cyklistické preteky. V sobotu 20.05.2017 to bude jedno z kôl Detskej Považskej cykloligy a v nedeľu 21.05.2017 do Súľova zavítajú účastníci 4.kola Detskej Tour Petra SAGANA. Posledné naše podujatie je 3. ročník INOV-8 Behu Súľovskými skalami v termíne 14.10.2017.
Tešíme sa na stretnutie v Súľove.
P.S.: Pri práci s Google maps sme objavili na satelitnom snímku aj našu trasu Detských pretekov 2016
posledný komentár: 7. 9. 2025 o 11:16
Ale jednu propomienku by som predsa len mal. Dal by som pomalším jazdcom z dlhej trate viac než 15-minútový náskok pred loveckými psami zo 60-ky. Dostali sme sa pod ich paľbu na najnevhodnejšom úseku: v technicky náročnej sigláčovej pasáži cca 10-11 km od štartu, kde obiehať a byť obiehaný nebolo príjemné ani jednej strane a *****o to tam škaredými kolíziami. Podľa mňa by to vyriešil 30 minútový odstup v štartoch dlhej a prvej vlny 60-ky.
Ja sa tiez pridam k nacrtnutemu. Ale pre trasu 60KM voci 35KM mam poznamku. Po prvej obcerstvovacke, po nasej cca 1h jazdy, v tom stupani nas dobehla, ako kolega trefne to nazval-ale nie svorka, ale cele stado ako z retaze odtrhnutych 35-karov. Oni 15km/h a viac, my vzadsie 7-8km/h. Okolo stovky ludi, mozno aj viac, sa premlelo okolo mna kade sa len dalo. Este stastie ze to bolo dost siroke, ale trosku technickejsie, tak sa nie celkom lahko uhybalo. Dalo sa to prezit ale keby sa start 35ky dal na 11hod. nemuselo by sa to stat. Oni si nezavadzali lebo svihali hore spolocne cerstvi nabudeni, my 60kari sa setriac na dalsich 50km sme im zavadzali :-}.
len som trochu preklinal to zaverecne stupanie (na 60km trati)
nabuduce este doplnit do ponuky napojov nealko pivo a bude 101% spokojnost
Tu je video, nestihol som vsetko chitit ale co mam : https://www.youtube.com/watch?v=yVY3wv59CJg
Mne v tom momente prišlo do plaču
posielam par fotiek prejazdov lukami.
Z mojej strany vsetko super a perfektne. Moj naj maraton co sa tyka vsetkeho (organizacia, sirka trate, balicky, jedlo, ceny - tombola, ...)
THE BIGEST THX