planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
stlac brzdu a daj si poriadny zaberak po rovinke na nizsom prevode aspon 2km zapotis sa zle brzdy budu dymiet mozno to pomoze.
Da sa to aplikovat aj v zjazde ale kto chce riskovat dostatocne dlhy a strmi zjazd s brzdou ktora nebrzdi.
mne shimana "zmaknu", ked bajk otocim na rajdy a sedlo
brzda obcas nebrzdi, ani ked pritlacim packu ku gripu
potom pomaha niekolkokrat (10 ?) po sebe stlacit packu
nepises ake mas brzdy a co sa dialo teste pred tym, ako prestali brzdit ...
Písal som ze su to M 396 ale jak tak rozmyslam zacalo to po tom ako bol bike otoceny na rajdoch dlhsiu dobu co som robil servis, tak to skúsim rozchdiť ešte ďakujem
Zdravím ,čím to môže byť že brzdy nemajú okamžitý brzdny účinok , ako keby sa doštičky suchali o kotúč a az po chvíli zabrzdi ,kotúč je odmasteny . S brzdou som už mal problém tak som odniesol do servisu a tam mi dali za doštičky dosť veľa vazeliny a sem tam mi tlačí von vazelinu na kotúč ale vždy ho utriem, môže to byť aj tym ze vazelina je na dostickach? ,ak áno tak co S tym mám urobit ? Za rady vopred ďakujem
No ak sa ti dostala na doštičky čo pravdepodobne aj áno tak ja som ich odmastňoval všetkým možným nič nepomohlo. Nakoniec mi pomohlo ako mi tu radili cca 2 km prejsť zo zabrzdenou brzdou, brzda sa brutalne rozpálila a od vtedy problém nemám.
Tam sú čisto nové doštičky aj cela brzda len mi brzda vrzgala tak preto tam dali tu vazelinu ale aj podľa mňa to je blbosť dať tam vazelinu . Za rady ďakujem ,skúsim všetko
ak je vazelína na brzdnej ploche, resp. ak sa brzdilo o zamastený kotúč tak zahoď platne, vyčisti prasa a daj nové platne..ja som skúšal zapáliť platne, nechal som ich niekoľko dní kúpať v brzdovom čističi, a vlastne všetko čo ťa napadne..nič nepomôže..občas sa mi podarí umastiť platňu a keď zistím že je sa to stalo, hneď vymieňam..kúpil som na experiment čínu a v pohode..viem že tu budú niektorý frflať ale mne čína vydržala aj na zjazďáku..
Tam sú čisto nové doštičky aj cela brzda len mi brzda vrzgala tak preto tam dali tu vazelinu ale aj podľa mňa to je blbosť dať tam vazelinu . Za rady ďakujem ,skúsim všetko
A aku vazelinu tam akoze dali? Lebo nato je orginal urcena medena alebo grafitova, aby sa neroztopila a neroztiekla tam kde netreba, a druha vec je ze sa dava len decentne mnozstvo tak co ani nevidno ze tam je. Ja osobne pouzivam nato medenu, ktora fakt pekne odstrani piskanie, a ked sa ti mazivo dostalo na dosticky tak je problem to vycistit, vacsinou to konci pri novych doskach.
Caute, spozoroval som na pieste malilinke bublinky po stlaceni paky, myslite ,ze je na case vymenit strmen? Tesnenie na Shimano totiz neviem zohnat a repair kit je dost drahy,to skor uz kupit cele prasiatko. Nejake skusenosti ?Dakujem
Caute, spozoroval som na pieste malilinke bublinky po stlaceni paky, myslite ,ze je na case vymenit strmen? Tesnenie na Shimano totiz neviem zohnat a repair kit je dost drahy,to skor uz kupit cele prasiatko. Nejake skusenosti ?Dakujem
ak ti aj makne páka a vyteká olej, jediná možnosť nový strmeň....
Vytlac von piesty a skontroluj v akom stave su tesnenia. Moze tam byt necistota ktora sposobuje netesnost. Je to asi najlacnejsie riesenie. Ak budu kruzky poskodene potom jedine vymenit cely strmen. Opravovat sa to neoplati, navyse k novemu strmenu mas nove dosky v cene
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Da sa to aplikovat aj v zjazde ale kto chce riskovat dostatocne dlhy a strmi zjazd s brzdou ktora nebrzdi.
brzda obcas nebrzdi, ani ked pritlacim packu ku gripu
potom pomaha niekolkokrat (10 ?) po sebe stlacit packu
nepises ake mas brzdy a co sa dialo teste pred tym, ako prestali brzdit ...
1, kupit nove
2, vypalit horakom (s citom)
3, vypalit ludskou silou priamo na biku
a nulte riesenie je hlavne odstranit prvotnu pricinu.
A aku vazelinu tam akoze dali? Lebo nato je orginal urcena medena alebo grafitova, aby sa neroztopila a neroztiekla tam kde netreba, a druha vec je ze sa dava len decentne mnozstvo tak co ani nevidno ze tam je. Ja osobne pouzivam nato medenu, ktora fakt pekne odstrani piskanie, a ked sa ti mazivo dostalo na dosticky tak je problem to vycistit, vacsinou to konci pri novych doskach.
ak ti aj makne páka a vyteká olej, jediná možnosť nový strmeň....
Vytlac von piesty a skontroluj v akom stave su tesnenia. Moze tam byt necistota ktora sposobuje netesnost. Je to asi najlacnejsie riesenie. Ak budu kruzky poskodene potom jedine vymenit cely strmen. Opravovat sa to neoplati, navyse k novemu strmenu mas nove dosky v cene