planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ahojte prvý krát idem meniť brzdy samozrejme už som menil kvapalinu platnicky odvzdusnoval atď. Kúpil som sadu Shimano deore xt8100. Podľa návodu vyzerá že netreba dávať ziadnu olivu - originál je už nahodena koncovka. Stačí prepichnut....Ma niekto skúsenosť? Nenašiel som v návode ...takúto možnosť. Vrela vďaka za odpoved.
volakedy som jazdil Magura Clara s dostickami zo spojkovej lamely. Dlho trvalo kym sa zabehli, ale potom to kusalo paradne. Cim to bolo prilepene neviem, nevyrabal som ich ja. Nejake dvojzlozkove lepidlo to bolo.
Ahojte prvý krát idem meniť brzdy samozrejme už som menil kvapalinu platnicky odvzdusnoval atď. Kúpil som sadu Shimano deore xt8100. Podľa návodu vyzerá že netreba dávať ziadnu olivu - originál je už nahodena koncovka. Stačí prepichnut....Ma niekto skúsenosť? Nenašiel som v návode ...takúto možnosť. Vrela vďaka za odpoved.
Som na tom uplne rovnako. Tiez prvy krat a u mna XT8120. Minuly vikend som nakoniec len studoval a planujem menit tento vikend. Kazdopadne co som zatial nastudoval:
- Oliva tam je uz vlozena priamo v packe, takze netreba hu riesit. Predpokladam pri vymene hadicky bude nova oliva stale potrebna
- Original je nahodena na hadici len koncovka aby nevytiekla kvapalina, neviem ci staci prepichnut, ale planujem tak ci tak skratit na potrabnu dlzku a nabit prilozeny trn.
- Ten zlty pripravok sa zjavne uz nedodava, chlapik na videu to nahradil starou dusou, ja som ho pre istotu objednal
@Bajkonur na lepenie je dobrý elfix . znesie vysoké teploty . ale . . . predávajú ho v kýbloch a tolko zase nepotrebujem. mám niečo iné . tak vyskúšam .
elfix sa používal v ŽOS . natierali sa s tým vynutia na trakčných motoroch , aby sa pri vysokej rýchlosti neroztrhlo vynutie . a tie sa aj poriadne prehrievali . ako učeň som s elfixom robil brzdové platničky na škodovky a fiaty . držalo to až kým sa nezodrali , alebo až kým nezhoreli . v dnešnej dobe sú už aj lepšie dvojzložkové lepidlá . no treba to vyskúšať .
Ahojte. Potreboval by som poradiť so servisom bŕzd MT500. Prvýkrát mením na biku komplet kotúče, platničky aj olej (doteraz len platničky a odvzdušnenie) a po výmene mi zadné koleso prakticky hneď brzdí, bez stlačenia.
1. Môže byť problém v špine na piestoch alebo moc oleja? Piesty sú dosť lenivé ísť späť. Pri ich rozťahovaní šli ťažšie dovnútra.
2. Ak je problém v piestoch, ako ich očisťujete? Treba dať dole celé prasa a oddeliť strany skrutkami od seba?
AD1: Ako pri kompletnej výmene nastavuje páčku brzdy? Treba ju komplet uvoľniť alebo pritiahnuť, aby pri zjazdievaní kotúča bolo možné mať "rýchle zaberanie" ?
a otvoril si hore nadobku z olejom? otvor ju až potom roztiahni, .....
Otvoril hore, roztiahol, dal spacer, vytlačil striekačkou starý olej, napumpoval páku, dal späť hore skrutky a potom platničky a koleso. Akurát hore po otvorení som nedal olej, keďže som menil celý v systéme
Ahojte chcel by som sa spýtať čo mám robiť keď mi slabo brzdia brzdy. Koleso sa niekedy trochu pohne aj keď naplno stlačím brzdu a potom zabetálujem. A brzdy tiež často vŕzgajú Mám Shimano BR-MT200 2/2 Piston. Skúšal som ich čistiť cyklostarom ale nepomohlo. Myslím že platničky nemám vyšuchané a bicykel mám skoro rok. Poraďte mi prosím čo mám robiť. Ďakujem za odpoveď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Obidva maju typ hadice: SMBH90 takze ano
po stlaceni brzovej packy (tiagra) sa brzdova packa nevrati do povodnej polohy a piestik (tiagra) ostane stiahnuty,
rukou sa packa dá dať naspat dať do povodnej polohy
co s tym moze byt?
brzdu som rozobral, vybral platnicky a prefukal piestik ale nepomohlo
Som na tom uplne rovnako. Tiez prvy krat a u mna XT8120. Minuly vikend som nakoniec len studoval a planujem menit tento vikend. Kazdopadne co som zatial nastudoval:
- Oliva tam je uz vlozena priamo v packe, takze netreba hu riesit. Predpokladam pri vymene hadicky bude nova oliva stale potrebna
- Original je nahodena na hadici len koncovka aby nevytiekla kvapalina, neviem ci staci prepichnut, ale planujem tak ci tak skratit na potrabnu dlzku a nabit prilozeny trn.
- Ten zlty pripravok sa zjavne uz nedodava, chlapik na videu to nahradil starou dusou, ja som ho pre istotu objednal
1. Môže byť problém v špine na piestoch alebo moc oleja? Piesty sú dosť lenivé ísť späť. Pri ich rozťahovaní šli ťažšie dovnútra.
2. Ak je problém v piestoch, ako ich očisťujete? Treba dať dole celé prasa a oddeliť strany skrutkami od seba?
AD1: Ako pri kompletnej výmene nastavuje páčku brzdy? Treba ju komplet uvoľniť alebo pritiahnuť, aby pri zjazdievaní kotúča bolo možné mať "rýchle zaberanie" ?
Vďaka
Otvoril hore, roztiahol, dal spacer, vytlačil striekačkou starý olej, napumpoval páku, dal späť hore skrutky a potom platničky a koleso. Akurát hore po otvorení som nedal olej, keďže som menil celý v systéme