... aspon nepriberies :-)
07.07.2017 - 12:28:54
00
laco napísal:
... k tomu sa výborne hodí pivo so žinčicou.


Zincica sa pije len k palenke :)
08.07.2017 - 09:54:45
00
Nerozumieš. Pivo so žinčicou je kokteil.
08.07.2017 - 12:23:28
00
Večer som si upiekol "čaj". V službách sa mi osvedčil, po celých dňoch mi už prestávali chutiť bylinkové čaje a kávy, taká príjemná zmena :d: Nič pre Ramon1, ja ešte cukor môžem a tá tvoja posledná kombinácia :lol:

Prílohy:

DSCF5156.JPG
DSCF5156.JPG 629.58 KiB thumb_up1thumb_down

DSCF5157.JPG
DSCF5157.JPG 421.29 KiB thumb_up2thumb_down

09.07.2017 - 23:05:34
04
Dnes večer jogurt, trochu málo z 1l mlieka :( Naposledy som ho často robil na intráku, odvtedy som aj zabudol, koľko srvátky ide von...

Prílohy:

DSCF5168.JPG
DSCF5168.JPG 350.41 KiB thumb_up0thumb_down

DSCF5177.JPG
DSCF5177.JPG 468.86 KiB thumb_up1thumb_down

10.07.2017 - 23:01:08
00
milos21 Aký máš recept? Ja som v minulosti skúšal, ale nejako to nebolo ono :)
11.07.2017 - 07:42:42
00
Nič zložité, základ je mlieko, teraz som použil pasterizované plnotučné Tesco mlieko, predtým som používal nepasterizované z automatu (ktoré samozrejme úplne na začiatku musíš pasterizovať), žiadne UHT mlieka. Zohreješ ho a necháš schladiť na ideálnu teplotu, odhadom (palcom :) ) na 40-50°C. Zamiešaš jogurt, používam môj obľúbený Zvolenský. Kedysi, keď som experimentoval, tak mi to nevyšlo z Danone jogurtu. Celý hrniec dám do ďalšieho hrnca ako do vaňového kúpeľa s teplou vodou. Potom s tými hrncami šup do periny. Každé 2h som prilial do vaňového kúpeľa vriacu vodu. Kultivujem vždy tak 6-7h. Keď je správne tuhý a kyslý, tak čo najviac srvátky vylievam, pekne sa usadzuje a oddeľuje (nesmieš ho v priebehu kultivácie miešať :!: ). Čítal som, že sa to dá aj v rúre robiť, ale na intráku som takú možnosť nemal, tak som to robil takto. Väčšinu času s ním aj tak nič nerobím a dlhé hodiny odpočíva pod perinou :mm: Prípadne si kúp jogurtovač, tam asi už nič nepokazíš...
11.07.2017 - 09:45:30
01
... no a potom , ze si na svojom maxime kilometrového aj časového nájazdu ... ani sa nečudujem ked spočítam koľko času ti zaberie "jogurtovanie" :) . Ja nejogurtujem , radsej jazdim
11.07.2017 - 10:07:53
00
Koľko? Dokopy 30min :) Popritom som dával doporátku byt, vymieňal hlavové, pozrel film a pod. Čo už v tomto počasí :lol: Inak už mam najazdené toľko, čo za celý minulý rok, v podstate viac ako 2000km som za polroka nedával ani v časoch mojej najväčšej slávy, rekord mám 4400km za rok :D
11.07.2017 - 11:08:58
00
Ovčí, údený ovčí, kozí, ovčia bryndza, korbáčiky a zincica...mňam :)

Prílohy:

DSC_0073.JPG
DSC_0073.JPG 669.15 KiB 1 thumb_up4thumb_down

11.07.2017 - 20:18:55
07
... a potom behas alebo bikujes? :-)
11.07.2017 - 20:51:29
01
Po tomto otváram este flasu prosecca a zostávam radšej doma :lol:
11.07.2017 - 20:52:46
01
astro svokra robí domáce z kravského mlieka :-)
11.07.2017 - 20:55:06
02
astro napísal:
Ovčí, údený ovčí, kozí, ovčia bryndza, korbáčiky a zincica...mňam :)


... k samej dokonalosti ti tam chýbajú len tie maliny :)
12.07.2017 - 14:02:32
00
Nič zložité, základ je mlieko, teraz som použil pasterizované plnotučné Tesco mlieko, predtým som používal nepasterizované z automatu (ktoré samozrejme úplne na začiatku musíš pasterizovať), žiadne UHT mlieka. Zohreješ ho a necháš schladiť na ideálnu teplotu, odhadom (palcom :) ) na 40-50°C. Zamiešaš jogurt, používam môj obľúbený Zvolenský. Kedysi, keď som experimentoval, tak mi to nevyšlo z Danone jogurtu. Celý hrniec dám do ďalšieho hrnca ako do vaňového kúpeľa s teplou vodou. Potom s tými hrncami šup do periny. Každé 2h som prilial do vaňového kúpeľa vriacu vodu. Kultivujem vždy tak 6-7h. Keď je správne tuhý a kyslý, tak čo najviac srvátky vylievam, pekne sa usadzuje a oddeľuje (nesmieš ho v priebehu kultivácie miešať :!: ). Čítal som, že sa to dá aj v rúre robiť, ale na intráku som takú možnosť nemal, tak som to robil takto. Väčšinu času s ním aj tak nič nerobím a dlhé hodiny odpočíva pod perinou :mm: Prípadne si kúp jogurtovač, tam asi už nič nepokazíš...


tie dva hrnce a dolievanie vody je úplne zbytočné. než som si kúpila jogurtovač tak som to akurát riadne zabalila (len jeden hrniec) do deky a vytiahla až keď bol jogurt hotový. On sa spraví tak či tak, akurát mu to bude možno trošku viac trvať.
14.07.2017 - 07:10:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up