Chcel by som vidieť miestnych snobistov ako by dopadli v slepom teste ... To by bolo smiechu ... 😀
Co na to povedat? Nehlasim sa k miestnym snobistom, ale reakcia na slepy test ... skusali sme ho v praci, stejna kava (svetle prazenie), stejne mletie, stejny stroj, stejny clovek, 2st. rozdiel v teplote - obaja s kamaratom sme poznali rozdiel jednoznacne aj pri zamenenych salkach. To iste sme spravili doma so znamymi (ale celkom skusenymi "picmi" vina), poznali rozdiel. Tu nejde o cupping - rozpoznat druh kavy, odrodu, atd., ale poznat "zakladny" rozdiel, ze jedna je dost ina ako druha, aj ked surovina je stejna. Skusali to kamarati na mne tajne s cervenym vinom karabicovym a trochu "lepsim" flaskovym ... a neuspeli. Takze kludne prid s niecim, mozme poskusat.
Z ineho sudka, robili sme slepe testy aj audio (viem prepinat za chodu napr. 2 sety repro, 2 pary kablov, ...). Nikto zo zucastnenych nepoznal rozdiel v repro kabloch diametralne odlisnych cenovych hladin a 2 roznych CD playeroch. Ale rozdiel medzi bednami poznal asi kazdy (a neboli to uplne shity). Takze treba si nieco naozaj skusit, nestaci o tom pisat.
... ja to našťastie riešiť nemusím, bo ani 2x za sebou neurobím rovnakú extrakciu (z rovnakej kávy), takže čo extrakcia, to originál
To ale sedi aj u mna, co extrakcia, to takmer original, nemozno povedat, ze by boli dve uplne identicke (svetla kava, a nemeliem uz na vahu, ...).