hej. niektorí tu veľmi rýchlo súdia. museli mať v živote ale bohovské šťastie, keď sa im doteraz nestala žiadna “blbá chyba”. osobne si neviem predstaviť lepší prístup toho pána a určite jediný relevantný kritik môže byť peto1303, keďže on bol účastník nehody a poškodený.
scarinko uz si niekedy nabural vlastnou vinou (myslim autom) ? lebo ja ano a odvtedy som som trochu miernejsi vo vyrokoch... urobil som chybu, za ktoru by som kazdeho odsudil ako uplneho kkkta. A posudzovat ludi podla ceny auta je, chcel som napisat ubohe, ale je to inac, hovori o o urovni posudzovatela. Nielen financnej
To co som pisal ja bola reakcia na situaciu, ktoru som videl na videu. peto1303 tam bol, pana videl a mozno ma v sebe viac rozumu a pokory, tak nemal potrebu "dat zobrat audinkarovi vodicak"... BTW v tvojom svete by mu ho aj tak nezobrali, lebo by si ho urcite hned kupil naspat, resp. by to bol "náš človek" a teda by sa mu rovno ospravedlnili...
BTW, trochu ma prekvapuje, ako by ste tu viacerí v každom prípade volali políciu. ja by som skôr uvažoval nad sanitkou. to mi príde podstatne dôležitejšie a tam vidím väčšie riziko, že peto1303 (akýkoľvek zrazený cyklista s udretou hlavou) nesprávne vyhodnotil situáciu - svoj zdravotný stav.
raz sme s kamošmi nad pivom dumali nad tým, kde zmiznú všetci ľudia, ktorí zapríčinili nehodu. z logiky veci by ich malo byť približne rovnako, ako nabúraných, ale zistili sme, že takmer všetci účastníci nehôd, ktorých poznáme, sú tí nabúraní. vzhľadom na množstvo pív si už nepamätám, ako sme to uzavreli, ale tá debata sa vyvíjala niekam k únosom ufónmi.
takže, chlapi, DÁVAJTE SI RIADNE BACHA, ABY STE DO NIEKOHO NEŤUKLI! a ak ťuknete, utekajte rýchlo domov a aspoň na 24 h sa zamknite na záchode. jeden nikdy nevie!
kde zmiznú všetci ľudia, ktorí zapríčinili nehodu. z logiky veci by ich malo byť približne rovnako, ako nabúraných
To samozrejme nie je pravda, nakolko jeden vinnik/poskodeny moze figurovat vo viacerych skodovych udalostiach.
Co mozes povedat je, ze keby si sa pytal ludi "kolko krat zavinili nehodu" a "kolko krat boli poskodeni v skodovej udalosti", sucet udalosti by mal byt rovnaky. Cize pocet udalosti, nie pocet ludi.
Extremnym prikladom by mohlo byt to, keby si sa spytal 1000 ludi, pricom jeden z nich zavinil 999 nehod, vzdy kazdu z nich s niekym inym zo suboru ludi, ktorych sa pytas. Dostanes jedneho vinnika a 999 poskodenych.
Odhliadnuc od celej diskusie, ktora je ocividne velmi polarizujuca, a zapajat sa radsej nebudem, k tomuto som sa chcel vyjadrit.
hej, hej, mas pravdu, Rachela. chcelo by to aj podlozit nejakymi statistikami a tak. ospravedlnujem sa, ze som nezvazil vsetky moznosti a nevyjadril sa uplne korektne.
Ja som mal s autom jednu búračku ale mohol som si za to v podstate sám. Vodič auta predo mnou prudko zabrzdil. Ja som sa v tej chvíli pozeral inde a už som to nestihol dobrzdiť (bolo to z kopca). Pamätám si len ako som letel tigra a dopadol. Týpek mi dal bike do kufra a odviezol ma na pohotovosť. Vymenili sme si čísla a dohodli další postup.
Časť viny za búračku mal určite aj on, keďže to bol klasický myšičkár a strčil sa do priestoru ktorý som mal pred sebou hoci videl, že že nič extra nezíska. Samozrejme okamžite musel skočiť na brzu a ďalej to už poznáte. Ale vinu som radšej dal na seba aby som mal poučenie do budúcnosti. Takto sa to ľahšie pamätá, čo sa mi môže stať, keď nebudem na bicykli stále sústredený. Skončilo to zlomeným prstom a dosť obitým kolenom (ale vydržalo).
scarinko, nebuď si sebou taký istý. Pri dnešných autách so širokými prednými stĺpikmi nemáš problém prehliadnuť auto a nie ešte cyklistu. Naviac ak máš ešte "vhodné" svetlo od slnka. Aj ja som mal nehodu, keď v KE opravovali most pri HM Tesco. Išiel som z Furče dole kopcom, v ľavom pruhu stáli autá, ktoré išli do mesta až do polovice kopca. Ja som šiel v pravom pruhu a chcel odbočiť pod kopcom doprava. Zrazu dostal jeden vodič nápad, ako sa vyhnúť čakaniu a chcel obehnúť kolónu a dole sa zaradiť (viem kam išiel). Ja mám voľný pruh min. 150m, idem 50+ km/h a zrazu vybehlo z ľavého pruhu auto. Dostal som náraz zboku, stihol lakťom zobrať späťák a išiel cez riadidlá. Našťastie som letel na odbočku z cesty, dopadol po salte na chrbát a bicykel letel ponad mňa. Keby sa to stalo 50-100m vyššie, tak asi letím z mosta na dolnú cestu. Takže som mal bohovské šťastie a našťastie nosím prilbu aj pri ceste do práce. Aj keď vodič urobil jednoznačne chybu, nedovolil som si mu nadávať, nakoľko som si vedomý, že sa to ľahko môže stať aj mne a správal sa korektne. Držím sa hesla "Nikdy nehovor nikdy".
Odniesol si to len narazený lakeť, koleno a stuhnuté celé telo na druhý deň. Bike dopadol na zadné, potom predné koleso a zboku na pedál, takže to schytalo ložisko pedálu, blikačky a pretlačená prilba - po náraze som udrel temenom o hranu nad dverami.
Zarazilo ma ale:
1. ošetrenie v nemocnici, kde ma po prevoze sanitkou zbežne prezreli a urobili len rentgen lakťa, ktorý už bol dosť modrý a veľmi citlivý. Pomaly sa farbiace koleno len pozreli.
2. na druhý deň keď sme spisovali záznam o nehode pre poisťovňu v práci vodiča, prišiel podnikový právnik a začal na mňa útočiť, že ja som z polovice vinný lebo som mal zabrzdiť a že som nebrzdil a šuchal sa po aute. Keby deb*l pozrel aspoň auto. Nie je tam náznak škrabanca, len čistý bočný úder - viď foto, čo som priložil k hláseniu škody. Veľká časť právnikov bohužiaľ nemá žiadne hranice - etické a ani finančné
“vodič urobil jednoznačne chybu” vs “nebuď si sebou taký istý”...tak teraz neviem - obhajuješ vodičov ktorí zrazia cyklistu, alebo nie? Keď mám auto, ktoré ma obmedzený výhľad (kamión, široké predné stĺpiky, obmedzený výhľad pri cúvaní, ...) a k tomu nepriaznivé podmienky na ceste, tak sa tomu snáď pri riadení motorového vozidla prispôsobím, nie? A nie že to beriem ako poľahčujúcu okolnosť. A právnika si mal poslať do prdele, že sa s ním nebudeš ani baviť a ak ma problém, nech kontaktuje tvojho právnika.
chcel som nieco napisat ale este som nemal kavu a hned by dobehol Ramon ked niekoho zrazi auto kde su roztrepe helmu, dopadne na chrbat a bicykel leti salto nad nim a este obhajuje takeho vodica a jeho jazdu tak tomu niet pomoci. Bohuzial situacia na ceste je taka aj vdaka takymto ludom co si doslova nechaju skakat po hlave a ved nic sa nestalo. Drzim palce nech maju vsetci take stastie.
nebudeme si tu vraviet, ze sa nestane, ze za koliziu moze cyklista, no pravda je taka, ze je to omnoho mensie percento ako to, ze bude na vine vodic. samozrejme ide aj o to nehrat hrdinu, ze sa nic nestalo a doma potom umierat
Mne sa raz stal ze.mi auto nedalo prednost odniesol si to jeho spetak spolujazcove dvere celne sklo prasklo takze pan sam.volal.policiu.ja mal len osmicku na kolese
Lebo vodic je casto presvedceny, ze cyklista nema co hladat na ceste a policajti mu (vodicovi) maju dat za pravdu. Stalo sa to aj mne. Niekde som tu o tom pisal.
// tuto
chcel som nieco napisat ale este som nemal kavu a hned by dobehol Ramon ked niekoho zrazi auto kde su roztrepe helmu, dopadne na chrbat a bicykel leti salto nad nim a este obhajuje takeho vodica a jeho jazdu tak tomu niet pomoci. Bohuzial situacia na ceste je taka aj vdaka takymto ludom co si doslova nechaju skakat po hlave a ved nic sa nestalo. Drzim palce nech maju vsetci take stastie.
Do boha uz by si mohol prestat trepat tie tvoje hluposti studis cloveka ktoreho si nikdy nevidel nepocul ale presne vies aky je to hajzel len podla toho ake ma auto ... ano stala sa nehoda sofer si uznal vinu dohodli sme sa na odskodneni a ideme dalej ...
nie kazdy je pomstychtivý hajzel
Ja som neobhajoval vodiča. Chcel som len povedať, že keď sa našťastie nič vážne nestalo, vodič sa správa slušne, nie je mu to jedno a nie je arogantný, tak je zbytočné na neho vyskakovať a urážať ho.
"Dufam ze si volal policajtov a sanitku, pretoze mas bolesti hlavy, krcnej chrbtice a opakovane zavraty. Toto cele ti sposobuje PN na dobu aspon 3 tyzdne jestli se nepletu.
Takéto simulovanie ako opísal fokel, aby si z toho niečo vytrieskal mi je proti srsti. Na to by si mohol aj riadne doplatiť. Je to o vzájomnej slušnosti ako napísal peto1303.
perez, ten právnik sa tam priplietol, lebo vedel čo sa stalo a samozrejme som ho poslal do prdele. Aj som si pre istotu overil na polícii, či je v zápisnici niečo, čo by mohol použiť proti mne, ale policajt jednoznačne potvrdil vodičovu chybu bez nejakého môjho spoluzavinenia.
Porovnaj si stĺpiky dnešných osobných áut a takej Škody Favorit. Bežne je šírka dvojnásobná a ešte pod ostrejším uhlom, takže máš riadne obmedzený výhľad. Neberiem to ako poľahčujúcu okolnosť, ale ako jeden z častých dôvodov, prečo dôjde ku kolízii. Keď prichádzaš na križovatku, ktorá je dosť prehľadná, tak bežne nezastavíš, keď tam nie je stopka. Na to, aby si niekoho prehľadol netreba veľa. Alebo chceš tvrdiť, že vždy pozeráš na každú stranu 2s? Neprajem ti, aby sa ti niečo také prihodilo, ale by ma zaujímalo, čo by si potom povedal o tvojom prispôsobení sa podmienkam.
Takých majstrov bolo veľa, ale všetko je len o "správnom" načasovaní či dôjde k nehode. Ak sa trafíš do správnej desatiny sekundy, tak máš smolu. Preto netvrdím, že mne sa mi to nikdy nemôže stať!
Do boha uz by si mohol prestat trepat tie tvoje hluposti studis cloveka ktoreho si nikdy nevidel nepocul ale presne vies aky je to hajzel len podla toho ake ma auto ... ano stala sa nehoda sofer si uznal vinu dohodli sme sa na odskodneni a ideme dalej ...
skludni hormon chlapče, takych majstrov sveta co si mysleli ze im nic nie je, su plne cintoriny ... keby si do rana umrel na krvacanie do mozgu ci roztrhnutu slezinu asi by rodina nebola nadsena z tvojho sebavedomia a hrdinstva ...
po zrazeni autom a rozbitej prilbe nevolat sanitku je prejavom idiotizmu a nie zdraveho rozumu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To co som pisal ja bola reakcia na situaciu, ktoru som videl na videu. peto1303 tam bol, pana videl a mozno ma v sebe viac rozumu a pokory, tak nemal potrebu "dat zobrat audinkarovi vodicak"... BTW v tvojom svete by mu ho aj tak nezobrali, lebo by si ho urcite hned kupil naspat, resp. by to bol "náš človek" a teda by sa mu rovno ospravedlnili...
NIE, zatial vsetci len do mna stale.
raz sme s kamošmi nad pivom dumali nad tým, kde zmiznú všetci ľudia, ktorí zapríčinili nehodu. z logiky veci by ich malo byť približne rovnako, ako nabúraných, ale zistili sme, že takmer všetci účastníci nehôd, ktorých poznáme, sú tí nabúraní. vzhľadom na množstvo pív si už nepamätám, ako sme to uzavreli, ale tá debata sa vyvíjala niekam k únosom ufónmi.
takže, chlapi, DÁVAJTE SI RIADNE BACHA, ABY STE DO NIEKOHO NEŤUKLI! a ak ťuknete, utekajte rýchlo domov a aspoň na 24 h sa zamknite na záchode. jeden nikdy nevie!
To samozrejme nie je pravda, nakolko jeden vinnik/poskodeny moze figurovat vo viacerych skodovych udalostiach.
Co mozes povedat je, ze keby si sa pytal ludi "kolko krat zavinili nehodu" a "kolko krat boli poskodeni v skodovej udalosti", sucet udalosti by mal byt rovnaky. Cize pocet udalosti, nie pocet ludi.
Extremnym prikladom by mohlo byt to, keby si sa spytal 1000 ludi, pricom jeden z nich zavinil 999 nehod, vzdy kazdu z nich s niekym inym zo suboru ludi, ktorych sa pytas. Dostanes jedneho vinnika a 999 poskodenych.
Odhliadnuc od celej diskusie, ktora je ocividne velmi polarizujuca, a zapajat sa radsej nebudem, k tomuto som sa chcel vyjadrit.
Časť viny za búračku mal určite aj on, keďže to bol klasický myšičkár a strčil sa do priestoru ktorý som mal pred sebou hoci videl, že že nič extra nezíska. Samozrejme okamžite musel skočiť na brzu a ďalej to už poznáte. Ale vinu som radšej dal na seba aby som mal poučenie do budúcnosti. Takto sa to ľahšie pamätá, čo sa mi môže stať, keď nebudem na bicykli stále sústredený. Skončilo to zlomeným prstom a dosť obitým kolenom (ale vydržalo).
Odniesol si to len narazený lakeť, koleno a stuhnuté celé telo na druhý deň. Bike dopadol na zadné, potom predné koleso a zboku na pedál, takže to schytalo ložisko pedálu, blikačky a pretlačená prilba - po náraze som udrel temenom o hranu nad dverami.
Zarazilo ma ale:
1. ošetrenie v nemocnici, kde ma po prevoze sanitkou zbežne prezreli a urobili len rentgen lakťa, ktorý už bol dosť modrý a veľmi citlivý. Pomaly sa farbiace koleno len pozreli.
2. na druhý deň keď sme spisovali záznam o nehode pre poisťovňu v práci vodiča, prišiel podnikový právnik a začal na mňa útočiť, že ja som z polovice vinný lebo som mal zabrzdiť a že som nebrzdil a šuchal sa po aute. Keby deb*l pozrel aspoň auto. Nie je tam náznak škrabanca, len čistý bočný úder - viď foto, čo som priložil k hláseniu škody. Veľká časť právnikov bohužiaľ nemá žiadne hranice - etické a ani finančné
// tuto
Takéto simulovanie ako opísal fokel, aby si z toho niečo vytrieskal mi je proti srsti. Na to by si mohol aj riadne doplatiť. Je to o vzájomnej slušnosti ako napísal peto1303.
perez, ten právnik sa tam priplietol, lebo vedel čo sa stalo a samozrejme som ho poslal do prdele. Aj som si pre istotu overil na polícii, či je v zápisnici niečo, čo by mohol použiť proti mne, ale policajt jednoznačne potvrdil vodičovu chybu bez nejakého môjho spoluzavinenia.
Porovnaj si stĺpiky dnešných osobných áut a takej Škody Favorit. Bežne je šírka dvojnásobná a ešte pod ostrejším uhlom, takže máš riadne obmedzený výhľad. Neberiem to ako poľahčujúcu okolnosť, ale ako jeden z častých dôvodov, prečo dôjde ku kolízii. Keď prichádzaš na križovatku, ktorá je dosť prehľadná, tak bežne nezastavíš, keď tam nie je stopka. Na to, aby si niekoho prehľadol netreba veľa. Alebo chceš tvrdiť, že vždy pozeráš na každú stranu 2s? Neprajem ti, aby sa ti niečo také prihodilo, ale by ma zaujímalo, čo by si potom povedal o tvojom prispôsobení sa podmienkam.
Takých majstrov bolo veľa, ale všetko je len o "správnom" načasovaní či dôjde k nehode. Ak sa trafíš do správnej desatiny sekundy, tak máš smolu. Preto netvrdím, že mne sa mi to nikdy nemôže stať!
skludni hormon chlapče, takych majstrov sveta co si mysleli ze im nic nie je, su plne cintoriny ... keby si do rana umrel na krvacanie do mozgu ci roztrhnutu slezinu asi by rodina nebola nadsena z tvojho sebavedomia a hrdinstva ...
po zrazeni autom a rozbitej prilbe nevolat sanitku je prejavom idiotizmu a nie zdraveho rozumu