Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
berie od velkosti auta priemerne 550€ ako to ma v inzerate co som uviedol v predchadzajucom prispevku. moje auto nacenil na rovnych 500. ono sa to na prvy pohlad zda dost ale ja by som to nerobil ani za raz tolko moje robil 4-5 dni a musi to byt na zdravie pekny humus. urcite zozenies niekoho aj za menej nez polovicnu cenu ale bude to rajbat dratenou kefou. Proste neosetri tu plecharinu tak ako tryskanim pred tym nastrekom.
edit: inak objednaval som sa tam v marci minuleho roka a robil to zaciatkom decembra tolko prace ma...
Keď 500€ za Nivu, Jimny o veľa lacnejší nebude (resp. vôbec) U Jimnyho by som radšej investoval do údržby prednej nápravy a pohonu, lebo väčšina Jimnykov je už aj tak hrdzavá
rozmyslam pravdepodobne definitivne nad tymito troma autami, -+15k, odstupnovane aj cenovo , vybava cca rovnaka.. skuste niekto poradit ak niektore mate alebo s nimi mate skusenosti ako osoba vo firme a podobne
osobne keby som sa nebal Citroenu ako takeho tak nie je o com, ma dokonca od nich navyse aj vyhrievane sedacky, ale ak ma niekto vyvedie z omylu ze Citroeny nie su zle tak pre mna best kupa momentalne nakolko mi daju aj najvyssiu vykupnu cenu stareho vozidla (6000€ , kdezto opel len 5000€ a seat len 4500€).. Seat a Citreon su skladovky, Opel az 8my tyzden 2018 :/
a co sa tyka jazdy tak som sa vozil na vsetkych a zoradil by som to nasledovne opel>seat>citroen
Preco? Francuzi dobre tahaju aj s nizsim vykonom. Mal som 68kw/92k partnera tepee a plne nalozene hodne cez 2 tony a uplna pohodicka.
Urcite by som sa nebal aj toho nizsieho vykonu. Viac by som sa bal vsetkeho ostatneho.
Ale z jeho vyberu by som asi isiel do astry alebo leonu. Vykonovo budu aj velmi podobne, lebo opel hoci ma o 11kw viac, bude urcite aj tazsi a pocitovo lenivejsi.
ja sa toho nebojím ten tmi smajlík bol na to že som kukal kaktus namiesto normálnej c4 nešlo mi totiž otvoriť ten jeho link tak som šiel priamo cez citroen stránku...
No vidis. Zase si nieco nevedel a napisal si hovadinu. Chudaci ludia potom objednaju 81kw s turbom a ty im zadres ze to je 82konova atmosfera Asi by ma to tiez v tom momente nepotesilo
čo už keď majú dve c4ky a každú s inými motorizácimi... + to že udávajú výkon v koňoch... a potom sa priam núkalo zameniť si puretech 82 čo dávajú do kaktusu s jeho napísaným puretech 81kw (bral som to že sa zle preklikol medzi 1 a 2 a že spomína konkrétne označenie od citroenu.. a nie prepočítaný výkon na kw
ale hej uznávam že som mohol niekomu pokaziť radosť týmto nedorozumením
Funguje ti link iba na astru
Leon 1,2 je odskúšaná klasiska, ktorou nič nepokazíš, cena je vyššia, ale asi si bude najlepšie držať cenu. (pretože VW group) 1,2ka je v tejto generácií skvelý motor. Leon je už na trhu nejaký ten rok, takže sa dá považovať za "zastaralý", navyše vnútri častokrát vyzerá dosť chudobne.
Kedysi som sa viezol v staršej C4 atmo 1,6 a to bolo úplne nezaujímavé auto, navyše sa mi zvnútra nepáčilo. Toto o pekný kus ďalej. Podla referencií je 1,2ka na trojvalec dobrá, skús či ti nevadí ten prejav, zvuk, ako sa to chová v nižších otáčkach. Na českom garáž fóre to jeden člen má a dáva z toho celkom zaujímavé spotreby aj pri rýchlejšej dialničnej jazde.
Astra bude výkonovo, jazdne aj interierom najlepšia, zároveň je "najmladšia". Pogoogli si ale niečo o problémoch s detonačným spalovaním. Už minulá Jčková generácia astry na to trpela a v novej zjavne motor vylepšený nebol, pretože na to trpí stále. Je mrzuté, že je to výrazná závada, ktorou trpia autá častokrát skoro od novoti a opel ju nevie vyriešiť. Inak by to bol ideálny motor. Možno sa už ale medzičasom na niečo prišlo. Viem, že sa kvôli tomu prechádzalo na iný olej, čo nepomohlo, vraj ale pomáhalo tankovanie N98.
Ja byť na tvojom mieste by som predsalen skúsil ten citroen, finančne to dáva zmysel, ak dobre počítam ide o zhruba 1/4 ceny. Vyhrievané sedačky veľmi potešia nežnejšie pohlavie. Až teraz som si všimol, že má len 5st. manuál, to by bol pre mňa dôvod prečo nie. Silnejšia 96kw verzia by sa do rozpočtu nezmestila ? Tá ma dlhý 6 stupeň.
6 stupnova prevodovka nie je zachrana ako som si ja kedysi myslel. Dolezite je ako je sprevodovana. Ja mam na kratko a 6tka toci 3700 pri 130 a tolko aj papa. Blba fabia 1.2 tsi s 5kou toci menej a aj menej zerie kua.
Neviem ako sú na tom so spolahlivosťou, ale na citroen fóre sa ľudia nesťažujú, na opel fóre áno. Spoľahlivosť je preceňovaná, auto bude v záruke, omnoho dôležitejšie podľa mňa je, že ak nejaký problém nastane, tak či ho servis bude schopný vyriešiť. VW sa považuje za spolahlivý a dedko má pár rokov starú ibizu 1,6 fsi a tá si za týždeň, dva nepoužívania vybije baterku tak, že ani nepretočí. Servis už menil baterku, alternátor a kadečo ale za 1,5 roka, čo sa to rieši ešte na nič neprišli.
3700 na 6ke je zhruba dlhšia 5ka na atmo 1,6ke. Na dialnici odhadujem okolo 7,5l na sto.
81 kw puretech má zhruba 3000
96 kw puretech má zhruba 2500
Leon 1,2 tsi 81 kw 2800
Astra ak nezmenila zprevodovanie od Jčka tak by mala točiť 2500 pri 130.
Dalším argumentom okrem spotreby je aj hluk, moju 1,6 pri 4000 ot. naozaj veľmi počuť.
No pravdu mas v zaruke bude tak hadam to bude ok do oka mi totiz padla c3 shine 1,2 puretech 82 LPG se vsim vsudy aj s doplnkovou vybavou sa viem dostat na 13,600 cca. ( V zavislosti od zlavy) + mozno este pripadny odpocet dph by cene velmi pomohol uvidime
mam teraz leona 1,2tsi 77kw 6kvalt a chodim po dialnici do prace, takze neviem ci by mi ta 6tka v citroene nechybala sa obavam, ci uz kvoli spotrebe alebo hluku/komfortu, mne toci leon tusim 2800 na 6tke pri 130tke a uz zacina byt kusok pocut ten motor pomaly.. btw 96kw je uz davno v C4 vypredany a toto su posledne kusy C4ky ako takej, proste vypredavanie zasob co su este..
ta Astra niekto tusim nieco spominal o hmotnosti, od predoslej generacie schudla, tusim nieco kolo 200kg co je uz dost, pozriem teda nieco o tom detonacnom spalovani, nakolko aj ked som cital nejake veci o tych autach tak to tam tusim nebolo, resp. mi to mozes kludne vysvetlit
v Citroene sa v tych skladovkach neda jazdit podla predajcu :/ a predvadzacky uz nemaju tak som sa vozil len v C3 puretech(lebo ze ta ista hmotnost a cca styl podvozka) a oproti mojej 4valcovej 1,2ke bol zvukovy prejav trocha iny, co by mi nevadilo, ale aj jazdny prejav trocha iny, netahalo to tak odspodku, trebalo to kusok viac vytacat, ale cca podobny vykon ako mam, 100vka pod 11sekund(pri tom ma 205nm), co mi relativne mozno aj staci, aj ked rad by som sa posunul dalej(predsa len plne nalozene auto nech ma dynamiku aj do kopca a nemam najmensi problem predbehnut), napr. ten Leon ma 10sek(tusim 205nm) a astra ku 9sek("az" asi 235nm?) a pravdupovediac asi mala vykonovu rezervu najlepsiu z nich co som skusal..
zhrnul by som to tak , ze pri C4 ma laka cena a vybava, pri Leone vzhlad a pri Astre ten motor.. snazim sa urcit si priority, ale je to zlozite, lebo najviac asi ten motor a vzhlad, ale zase v citroene mi daju nadpriemernu vykupnu cenu vozidla a este aj ma lakaju cenou a najlepsou vybavou noveho vozidla..
btw niekto tu spominal stracanie na hodnote, co je dobra poznamka, tak som si pozrel len tak narychlo ze filter na autobazar.eu , dal som modely a r.v. od 2015(cize ak by som chcel zase prestriedat po 3rokoch auto napr.) a vysledok, Astry idu uz od 7-8000€ , C4 dokonca az 9-10500€ :O a Leony od 10500-12500€ a vyssie, takze asi si fakt najviac zachovavaju hodnotu.. tych Astier mi naslo jednoznacne najviac, takze asi aj kvoli tomu stracaju brutalne na hodnote a C4 najmenej , tak si mozno este ako tak drzia cenu...
Pytam sa uz neskoro, auto buduci tyzden pripravene na prevzatie, ale ma niekto skusenost s novym benzinovym motorom 1,5 Dual VVT-iE od Toyoty? Pre Yaris do velkeho mesta by to nemala byt zla volba.
A teraz nieco, co sa bude kupovat o rok
Benzinove kombi s vyssim podvozkom aj posedom urcene prevazne na nedaleke (do 150km) rybacky a lyzovacky s rocnym najazdom do 6000km v cene do 12000€. Nove, alebo nie starsie ako 3 roky. Zatial vsetko splna Dacia Logan MCV Spedway Outdoor. Akurat ten 0,9 agregat mi vadi. Existuje alternativa?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: inak objednaval som sa tam v marci minuleho roka a robil to zaciatkom decembra
nechcem robiť reklamu
Ja to budem musiet tiez riesit, ale mam vyhodu, ked to rata od velkosti auta, tak Jimny bude za dve stovky.
Seat Leon Style 1,2tsi 81kw - 15000€
Citroen C4 Feel Edition Best Of 1,2 puretech 81kw - 13000€
Opel Astra Innovation 1,4turbo 92kw - 14000-16000€
osobne keby som sa nebal Citroenu ako takeho tak nie je o com, ma dokonca od nich navyse aj vyhrievane sedacky, ale ak ma niekto vyvedie z omylu ze Citroeny nie su zle tak pre mna best kupa momentalne nakolko mi daju aj najvyssiu vykupnu cenu stareho vozidla (6000€ , kdezto opel len 5000€ a seat len 4500€).. Seat a Citreon su skladovky, Opel az 8my tyzden 2018 :/
a co sa tyka jazdy tak som sa vozil na vsetkych a zoradil by som to nasledovne opel>seat>citroen
je to atmosféra
je to atmosféra
už chápem normálna c4 má silnejší motorček
Urcite by som sa nebal aj toho nizsieho vykonu. Viac by som sa bal vsetkeho ostatneho.
Ale z jeho vyberu by som asi isiel do astry alebo leonu. Vykonovo budu aj velmi podobne, lebo opel hoci ma o 11kw viac, bude urcite aj tazsi a pocitovo lenivejsi.
ale hej uznávam že som mohol niekomu pokaziť radosť týmto nedorozumením
Leon 1,2 je odskúšaná klasiska, ktorou nič nepokazíš, cena je vyššia, ale asi si bude najlepšie držať cenu. (pretože VW group) 1,2ka je v tejto generácií skvelý motor. Leon je už na trhu nejaký ten rok, takže sa dá považovať za "zastaralý", navyše vnútri častokrát vyzerá dosť chudobne.
Kedysi som sa viezol v staršej C4 atmo 1,6 a to bolo úplne nezaujímavé auto, navyše sa mi zvnútra nepáčilo. Toto o pekný kus ďalej. Podla referencií je 1,2ka na trojvalec dobrá, skús či ti nevadí ten prejav, zvuk, ako sa to chová v nižších otáčkach. Na českom garáž fóre to jeden člen má a dáva z toho celkom zaujímavé spotreby aj pri rýchlejšej dialničnej jazde.
Astra bude výkonovo, jazdne aj interierom najlepšia, zároveň je "najmladšia". Pogoogli si ale niečo o problémoch s detonačným spalovaním. Už minulá Jčková generácia astry na to trpela a v novej zjavne motor vylepšený nebol, pretože na to trpí stále. Je mrzuté, že je to výrazná závada, ktorou trpia autá častokrát skoro od novoti a opel ju nevie vyriešiť. Inak by to bol ideálny motor. Možno sa už ale medzičasom na niečo prišlo. Viem, že sa kvôli tomu prechádzalo na iný olej, čo nepomohlo, vraj ale pomáhalo tankovanie N98.
Ja byť na tvojom mieste by som predsalen skúsil ten citroen, finančne to dáva zmysel, ak dobre počítam ide o zhruba 1/4 ceny. Vyhrievané sedačky veľmi potešia nežnejšie pohlavie. Až teraz som si všimol, že má len 5st. manuál, to by bol pre mňa dôvod prečo nie. Silnejšia 96kw verzia by sa do rozpočtu nezmestila ? Tá ma dlhý 6 stupeň.
3700 na 6ke je zhruba dlhšia 5ka na atmo 1,6ke. Na dialnici odhadujem okolo 7,5l na sto.
81 kw puretech má zhruba 3000
96 kw puretech má zhruba 2500
Leon 1,2 tsi 81 kw 2800
Astra ak nezmenila zprevodovanie od Jčka tak by mala točiť 2500 pri 130.
Dalším argumentom okrem spotreby je aj hluk, moju 1,6 pri 4000 ot. naozaj veľmi počuť.
mam teraz leona 1,2tsi 77kw 6kvalt a chodim po dialnici do prace, takze neviem ci by mi ta 6tka v citroene nechybala sa obavam, ci uz kvoli spotrebe alebo hluku/komfortu, mne toci leon tusim 2800 na 6tke pri 130tke a uz zacina byt kusok pocut ten motor pomaly.. btw 96kw je uz davno v C4 vypredany a toto su posledne kusy C4ky ako takej, proste vypredavanie zasob co su este..
ta Astra niekto tusim nieco spominal o hmotnosti, od predoslej generacie schudla, tusim nieco kolo 200kg co je uz dost, pozriem teda nieco o tom detonacnom spalovani, nakolko aj ked som cital nejake veci o tych autach tak to tam tusim nebolo, resp. mi to mozes kludne vysvetlit
v Citroene sa v tych skladovkach neda jazdit podla predajcu :/ a predvadzacky uz nemaju tak som sa vozil len v C3 puretech(lebo ze ta ista hmotnost a cca styl podvozka) a oproti mojej 4valcovej 1,2ke bol zvukovy prejav trocha iny, co by mi nevadilo, ale aj jazdny prejav trocha iny, netahalo to tak odspodku, trebalo to kusok viac vytacat, ale cca podobny vykon ako mam, 100vka pod 11sekund(pri tom ma 205nm), co mi relativne mozno aj staci, aj ked rad by som sa posunul dalej(predsa len plne nalozene auto nech ma dynamiku aj do kopca a nemam najmensi problem predbehnut), napr. ten Leon ma 10sek(tusim 205nm) a astra ku 9sek("az" asi 235nm?) a pravdupovediac asi mala vykonovu rezervu najlepsiu z nich co som skusal..
zhrnul by som to tak , ze pri C4 ma laka cena a vybava, pri Leone vzhlad a pri Astre ten motor.. snazim sa urcit si priority, ale je to zlozite, lebo najviac asi ten motor a vzhlad, ale zase v citroene mi daju nadpriemernu vykupnu cenu vozidla a este aj ma lakaju cenou a najlepsou vybavou noveho vozidla..
btw niekto tu spominal stracanie na hodnote, co je dobra poznamka, tak som si pozrel len tak narychlo ze filter na autobazar.eu , dal som modely a r.v. od 2015(cize ak by som chcel zase prestriedat po 3rokoch auto napr.) a vysledok, Astry idu uz od 7-8000€ , C4 dokonca az 9-10500€ :O a Leony od 10500-12500€ a vyssie, takze asi si fakt najviac zachovavaju hodnotu.. tych Astier mi naslo jednoznacne najviac, takze asi aj kvoli tomu stracaju brutalne na hodnote a C4 najmenej , tak si mozno este ako tak drzia cenu...
A teraz nieco, co sa bude kupovat o rok
Benzinove kombi s vyssim podvozkom aj posedom urcene prevazne na nedaleke (do 150km) rybacky a lyzovacky s rocnym najazdom do 6000km v cene do 12000€. Nove, alebo nie starsie ako 3 roky. Zatial vsetko splna Dacia Logan MCV Spedway Outdoor. Akurat ten 0,9 agregat mi vadi. Existuje alternativa?
Dakujem