Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Aj tie ryhy raz vyschnu a ked po nich budu cyklisti jazdit, tak sa to zrovna. Preco by nemali cyklisti jazdit za mokra ak chcu vyuzit plny potencial bicykla ?
Lebo ten chodnik na to nie je urceny aby bol vyuzivany ako motokrosova draha. Lebo je zdielany aj chodcami. Lebo ked to uschne tak tie ryhy su tam este tyzdne ak nie mesiace, hlavne ked su take ako teraz. Samozrejme je to aj o sebareflexii a tolerancii, nutit ta asi nikto nemoze (aj ked mozno by sa nejaky predpis o znacenych chodnikoch nasiel). A je to aj o tom ako chces aby nas vnimali ostatni.
Aj tie ryhy raz vyschnu a ked po nich budu cyklisti jazdit, tak sa to casom zrovna. Preco by nemali cyklisti jazdit za mokra ak chcu vyuzit plny potencial bicykla ?
Ja mam napr. hrozne rad jazdeni za mokra/v mekke hline, ale nesel bych jazdit na traily, na kterych jsou vybudovane prvky typu klopene tocky a skoky. Pokud nejsou samozrejme predtim radne uzabovane(coz podle mych info. neni zadny v MK). Az budes raz nekdy sejpovat/opravovat nej. trail/bikepark, tak to ale urcite pochopis! Na jezdeni v mokro/blate jsou idealni "bezprvkove" traily, kde realne nemas moc co znicit...tam se muzes ukazat jake mas skills!
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ma tu minuskujete, akoby som osobne chodil po trailoch s traktorom a rozryval ich . V MK jazdim vacsinou po asfaltke a sem-tam si spestrujem trasu cez lesne cesty/cyklochodniky/turisticke chodniky, ktore byvaju aj s makkym blatom. Mam kross, odpruzena vidla ma nizky zdvih a plaste na kolesach su s prevazne hladkym dezenom, ale jazda po hrboloch a ryhach mi nikdy neprekazala. Preto mi prislo divne, ze sa tu podaktori majitelia celoodpruzenych bikeov s mtb dezenom na plastoch "vyplakavaju" ("stazuju", to je mozno lepsi vyraz).
toto je v poslednom case problem fora, ***** do veci, ktorym nerozumiem a potom sa este obhajovat vlastnou nevedomostou...
skus si precitat nieco o tom, co vlastne umelo vybudovany (rozumej odmakany pracou ludi) trail znamena, na co sa vlastne na nom robia terenne upravy, co je flow... nikto tu nevyplakava (OK, jeden-dvaja taki tu su) ze to v lese drnca, ani ze tam su kolaje. hovori sa tu o tom, ked niekto svojou tupostou znici umely prvok, ktory mal v danom kontexte presne definovany vyznam
ahojte, mam prosbu. este som nebol v MK a rad by som tu pojazdil. chcel by som "naplanovat" trasu na cely den, nech vidim z MK to najlepsie a co najviac. trasa moze mat kludne nad 100 km/4000 m. ma niekto taky gps zaznam a poskytne mi ho? alebo by sa mohla najst jedna dobra dusa, ktora mi taku trasu naklika v jeden nudny vecer ospravedlnujem sa, ak to sem nepatri, ale neviem kto iny by mi pomohol, ak nie bikeri od MK
ahojte, mam prosbu. este som nebol v MK a rad by som tu pojazdil. chcel by som "naplanovat" trasu na cely den, nech vidim z MK to najlepsie a co najviac. trasa moze mat kludne nad 100 km/4000 m. ma niekto taky gps zaznam a poskytne mi ho? alebo by sa mohla najst jedna dobra dusa, ktora mi taku trasu naklika v jeden nudny vecer ospravedlnujem sa, ak to sem nepatri, ale neviem kto iny by mi pomohol, ak nie bikeri od MK
Mozes si dat dlhu trasu Stupavkseho maratonu napriklad
Ak si trúfaš, nech sa páči... Trans MK som šiel už 3x toto mi príde ako best-of verzia, plánujeme to ísť niekedy v Máji (treba už mať trochu najazdené v sezóne, nie je to sranda). Je možné, že sú ešte v MK krásne úseky ktoré zatiaľ nepoznám a trasa ich nezahrňuje. Je to v smere z Nového Mesta nad Váhom do Bratislavy.
Každý meter trasy som osobne prešiel, takže ziadna teória ale reálne skúsenosti.
Včera som šiel časť posledných 65km trasy a v lese parádne. Prakticky žiadne blato, problém skôr popadané stromy kde tu. Už začína rásť medvedí cesnak (na mieste ako je modrý singláč medzi Sklenou Hutou a sedlom Skalka)
Strenki Smolenice doporučujem obísť cez Vlčiaren, nebudeš drať pneu po asfalte a rýchlosť porovnateľná, lebo je to celé mierne dolu kopcom. Ak ste šli cez Jahodnik kvôli občerstveniu, v Smoleniciach pod zámkom je cez sezónu otvorená reštika a ak vydržíte , tak dobrá bašta v Smolenice železničná stanica. Inak pekná štreka.
Ja si to dávam každý rok z orešian na Biely kríž kuknúť kamoša a nazad, pre mňa pekný celodenný pojazd.
trasa Trnavskej 100 km je pekna... z Ba do Brezovej pod Bradlom..... ide sa cez kopce ktore maju krasne vyhlady, napr. Vapenna, Klokoč... mozes vybehnut na Plavecky hrad, Korlatku a aj Dobrovodsky hrad.... finish na mohyle Stefanika.... trasa da zabrat ale stoji za to...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo ten chodnik na to nie je urceny aby bol vyuzivany ako motokrosova draha. Lebo je zdielany aj chodcami. Lebo ked to uschne tak tie ryhy su tam este tyzdne ak nie mesiace, hlavne ked su take ako teraz. Samozrejme je to aj o sebareflexii a tolerancii, nutit ta asi nikto nemoze (aj ked mozno by sa nejaky predpis o znacenych chodnikoch nasiel). A je to aj o tom ako chces aby nas vnimali ostatni.
Ja mam napr. hrozne rad jazdeni za mokra/v mekke hline, ale nesel bych jazdit na traily, na kterych jsou vybudovane prvky typu klopene tocky a skoky. Pokud nejsou samozrejme predtim radne uzabovane(coz podle mych info. neni zadny v MK). Az budes raz nekdy sejpovat/opravovat nej. trail/bikepark, tak to ale urcite pochopis!
skus si precitat nieco o tom, co vlastne umelo vybudovany (rozumej odmakany pracou ludi) trail znamena, na co sa vlastne na nom robia terenne upravy, co je flow... nikto tu nevyplakava (OK, jeden-dvaja taki tu su) ze to v lese drnca, ani ze tam su kolaje. hovori sa tu o tom, ked niekto svojou tupostou znici umely prvok, ktory mal v danom kontexte presne definovany vyznam
Z diskusie mi nebolo jasne, ze je rec o umelych prvkoch
Mozes si dat dlhu trasu Stupavkseho maratonu napriklad
Ja som sa to pred par rokmi snazil zokruhovat a zoptimalizovat, ale uz to nemusi byt uplne aktualne.
http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=36
http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=37
Ak si trúfaš, nech sa páči... Trans MK som šiel už 3x toto mi príde ako best-of verzia, plánujeme to ísť niekedy v Máji (treba už mať trochu najazdené v sezóne, nie je to sranda). Je možné, že sú ešte v MK krásne úseky ktoré zatiaľ nepoznám a trasa ich nezahrňuje. Je to v smere z Nového Mesta nad Váhom do Bratislavy.
Každý meter trasy som osobne prešiel, takže ziadna teória ale reálne skúsenosti.
Včera som šiel časť posledných 65km trasy a v lese parádne. Prakticky žiadne blato, problém skôr popadané stromy kde tu. Už začína rásť medvedí cesnak (na mieste ako je modrý singláč medzi Sklenou Hutou a sedlom Skalka)
Ja si to dávam každý rok z orešian na Biely kríž kuknúť kamoša a nazad, pre mňa pekný celodenný pojazd.
co je to za mapovy podklad / ficura, co ukazuje studnicky ?