Ceado ... no popravde na margo tej našej poslednej “ spornej “ debaty v kontexte tvojej otázky dovoľ o obšírnejšiu odpoveď. Len sa potvrdili mnou na malej vzorke kav , čítajúcich niekoľko stovák , že na svetlejšie praženie konicky mlyn je lepší ... vysvetlím : cely víkend som mlel , vážil a extrahoval na Londinium R a mlyn Ceado E37J . Zatiaľ čo na tmavšie pražených zrnach / aj Afrických kavach / som dosahoval najlepšie extrakcie aké som doteraz pil / hustota , plne telo , oleje , crema .../ , na svetlejších Gardellinach som snažil ako som mohol , no s výsledkom som nebol spokojný ... menil som mletie / hrubku / , množstvo
kavy , silu tampingu , dĺžku preinfuzie aj čas samotnej extrakcie a dokonca som sa snažil aj o zmenu teploty preplachmi . Ale bolo to take “plytké “ bez hĺbky a hustoty , ktorú som pozoroval na extrakciach na R58 pri mleti na konickom F10 aj
napriek tomu , že L-R je stroj o triedu dve vyššie ...
Tak už mi ostáva skutočne len posledný krok k potvrdeniu mojej teórie a to dotrepať veľkého Fera k Mohamedovi / L-R /
.