Ja len chcem napísať moje osobné skúsenosti z titulu života kade-tade) 1. Pred pár rokmi v Rusku (žijem v Moskve, kde je teraz +1 hodina oproti aktuálnemu slovenskému času) zrušili letný čas, ale zimný nezabudli posunúť dozadu, takže cez leto tam bolo +2 hodiny oproti SELČ, a cez zimu +3 hodiny. To znamenalo, že v zime sa v podstate 1/3 času posunula do súmraku. Našťastie to po roku experimentu zrušili a priviedli do normálu, aký je dnes. 2. Často bývam aj v Petrohrade, kde v lete existuje fenomén “bielych nocí”, tzn. ani v najhlbšej noci nenastáva tma, je tam taký skorý súmrak. 3. Vlani som bol v zime vo Fínsku, v oblasti Vuokatti, tam bolo tma takmer stále, no Fíni si všetko vyriešili, všade osvetlenie, lyžiarske bežecké trate a dokonca aj lyžiarsky bežecký tunel nonstop osvetlené, a domorodci s tým nemali žiadny problém... Čo pre mňa z toho vyplýva? Že zvyknúť si sa dá na všetko, je to len otázka organizácie a samozrejme ekonomiky. To ale nehovorím o takých extrémov, ako sú oblasti za polárnym kruhom s jedným celoletným dňom a jednou celozimnou nocou, to je fakt na palicu(
nejake zmatene
"zimny nezabudli posunut dozadu" ?
tak bud nezabudli, a posunuli ho dopredu (a tym sa prestavili na letny a zrusili zimny), alebo ho naschval posunuli opacne (dozadu) ...
Nie, nezabudli. To znamená, že ak za normálnych okolností v zime býva +2 oproti Slovensku, tak ten rok, myslím že to bol rok 2014 alebo 2015, bol v zime rozdiel oproti Slovensku +3 hodiny.
Ale tak ako to vyhovuje mne a hlavne postupne. Takto sa aj teraz vyrovnavam s posunom. Pomaly vstavam skor. A naopak, ked je o hodinu dlhsia noc tak dlho potom vstavam skoro rano
Ale tak ako to vyhovuje mne a hlavne postupne. Takto sa aj teraz vyrovnavam s posunom. Pomaly vstavam skor. A naopak, ked je o hodinu dlhsia noc tak dlho potom vstavam skoro rano
a teraz si ho prečo nemôžeš takto posunúť? bude sa ti to dať, až keď zrušia posúvanie?
Mne to je uplne jedno, nikdy som nemal problem s posuvanim okrem stelovania hodiniek. To som si poriesil s radiovym nastavovanim budiku aj naramkovych a mam o starost menej.
No keď sa zruší nech sa zruší ale nech ostane letný čas... Je to choré aby ostáva zimný... Preboha ľudia ktorí robia dlhšie a budú sa chcieť povoziť alebo robiť nejaké aktivity po práci tak budú mať nato maximálne jeden mesiac ktorý vyjde aby bolo svetlo aspoň do 20tej...s nejakým problémom čo sa týka organizmu nech idú do p**e... ? Keď tu 3/4 ľudí robí na smeny to je v poriadku však?
15 deti mali lebo:
- deti su dar (dnes je to nazor uzkeho profilu spolocnosti)
- chybala antikoncepcia
- bola vysoka umrtnost, tak radsej si ich porobili viac
- o technickych vymozenostiach v polnohospodarstve sa este nechyrovalo
...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"zimny nezabudli posunut dozadu" ?
tak bud nezabudli, a posunuli ho dopredu (a tym sa prestavili na letny a zrusili zimny), alebo ho naschval posunuli opacne (dozadu) ...
Štáty Európskej únie by sa tak v budúcnosti mohli riadiť len podľa aktuálneho letného času.
veru
a teraz si ho prečo nemôžeš takto posunúť? bude sa ti to dať, až keď zrušia posúvanie?
- deti su dar (dnes je to nazor uzkeho profilu spolocnosti)
- chybala antikoncepcia
- bola vysoka umrtnost, tak radsej si ich porobili viac
- o technickych vymozenostiach v polnohospodarstve sa este nechyrovalo
...