... presne som čakal , kto bude prvý s takou otázkou . Čas , čas ten je veru relatívny ... a hlavne u “lever machines “ to platí dvojnásobne . Neplatí tu totiž priama úmera , na ktoré sme zvyknutý z klasickych E61 a im podobným strojom . U R58 by som danú kávu v tomto extrakcnom pomere a čase extrahovania / overextraction / mohol rovno vyhodiť - vyliať ... tu v tomto systéme to nebolo vôbec zle . Ajked pripúšťam , čas na budúce skratim , hrubším mletím . Bola to prvá proba , nová kava a dvojpaka . Ako si videl trebalo by mlieť trosku hrubšie - vidno to na povrchu , kde badať v ľavej šálke “ prvšie kvapky “ , že z ktorej dierky tieklo prv . Uložením na váhe som odsledoval celu hmotnosť - vahu extrakcie . Verím totiž , že sa to nedá jednoducho zvážiť jednu a vynásobiť dvomi ... obdobne ak ma niekto na
biku len
powermeter na jednu / ľavú kluku a celkový
výkon vynásobí X 2 .., pričom ak ma ľavú nohu silnejšiu ako ja , výkon bude nadimenzovany aj niekoľko desiatok wattov v špičkách . Obdobne aj v tomto prípade ... ak samozrejme robíš do šálok , ktoré sa ti nevmestia na vahu / espresso a kapučíno šálka / , potom nie je problem jednu umiestniť bokom mimo vahu ... ale váhové množstvo kavy v jednotlivých salkach bude len orientačná / mysliac v momente extrakcie / . Ale taktiež nie je problem kúpiť - vyrobiť rozširujúcu
podložku na dve aj veľké šálky
Edit : a Bohaaaaá lajkujte moje fotky , bo nabudúce Vám tu odfotím holu <> ... vieš koľko je s tým roboty
?!
Prosim s humorom ... nie je nic horšie ako barista - suchár ... idem potrénovať , tak podebatujeme keď prídem