nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Timko vypolarizoval cyklistiku na Slovensku: O tom, že autor clanku, ktory je zalezeny v jeho zadku az po nozicky, to si napísal ty a takýmto štýlom o niktošoch a horšie píše aj napr. Morávek, hovorca nezávislého zväzu cyklistiky, teda tej druhej skupiny. Timko týmto štýlom nikdy nepísal. A vôbec je to jeho sukromný projekt za súkromné peniaze a rentabilita je žiadna. Dá sa to dohľadať z verejne prístupných zdrojov. Reči, že má peniaze od SZC sú smiešne. Dajú sa vyúčtovania pozrieť na SZC. čo si pamätám, boli tam len nejaké sumy v stovkách euro. Za údržbu webu alebo také niečo. No uznáš, že za tie sumy by manažéri zo Slovensko.sk ani nevstali z postele. Jediné, čo z toho má, je vplyv. K propagácii Okolo Slovenske a cestnej cyklistiky na SK mimo Sagana spravil C-I dosť. To, akú má sledovanosť, evidentne niektorým veľmi vadí.
Na FB Nezávisl/zväzu som zablokovaný, ako mnoho iných ľudí. Bolo to aj tu preberané. Ja nemám vedomosť, že by C-I mazal príspevky, keď príde do diskusie úderka z Nezávislého zväzu, s výnimkou možno príspevkov typu zalezený v zadku a pod. Čo viem celú diskusiu vymazal len raz alebo dva. A párkrát neotvoril diskusiu pod tými stovkami článkov.
S tými železnicami si sa riadne sekol, stojí sa aj na TdF nehovoriac o iných pretekoch.
Skôr je to o tom že je viac nadjazdov a podjazdov ako kedysi a určite je aj snaha sa priecestiam vyhnúť pri tvorbe tratí. A podlieza sa aj dnes
skor mam pocit ze je tu (opat) prebytok tvojej geniality
Čo máš proti našej 2i3l - illli.
moravek nie je druha strana, to si na omyle a nanho som vobec nenarazal, ale to dobre vies
hovoril som o tomto uplne zbytocnom vyplakavani, ktore si mohol kludne timko odpustit, ale jeho ego mu nedovolilo a zacal polarizovat cyklisticku verejnost a rozdelovat ju na stranu A a B
Dlho som nad tým premýšľal, ale asi nastala chvíľa napísať nasledovné. Je mi ľúto, že posledný rok a pol sa v našej cyklistike vytvorili dva znepriatelené tábory a tento boj brzdí jej rozvoj. Je veľmi náročné držať nestrannú líniu a nebudem predstierať, že nie som na strane A. Takže Jano, Milan a spol., áno, som účelový pisálek, aj keď mi nikdy nikto nenadiktoval, čo mám písať ani hovoriť. Všetko šlo vždy z mojej hlavy. Jano, pamätáš si, kedy sa pokazili naše vzťahy? Bolo to v roku 2015. Stačilo povedať jednoduchú vetu: "Lukáš, bol by som rád, ak by si ma v článkoch čo najmenej spájal s Cycling Academy, lebo stále robím na Dukle." Bez mihnutia oka by som to urobil. No ty si sa krútil a nechcel to priznať. Rezultátom bolo, že keď na teba písali v diskusii škaredé veci, nemazal som to a hoci sa to zdá neuveriteľné, diskusiu naozaj často nečítam, lebo by mi z nej praskla hlava. Neustriehol som hranicu a už som sa ti za to aj ospravedlnil, hoci chápem, že to nestačí. Ak by si bol zavolal alebo hoci len poslal SMS, opäť by som to bez mihnutia oka vymazal. Mrzí ma, že si mi asi nedôveroval, keďže si sa neozval. Iný dôvod mi nenapadá.
Ale zamysleli ste sa vy zo strany B niekedy nad tým, prečo som na strane A? Všakže Vám ako prvé napadli peniaze... Nie, nie je to o nich. Tak ako vždy, odpoveď treba v prvom rade hľadať v medziľudských vzťahoch. Niektorí zo strany B ste mi dokázateľne klamali, iní ste ma zavádzali. Jeden mi dlhuje už zdanené peniaze a ďalší ma otvorene menuje účelovým klamárom (ale aby som bol spravodlivý, na Milana sa nič z toho nevzťahuje). Každý si môže urobiť obraz, či vás môžem dať na roveň ľudí ako Franklin, Peter, Katka, Ketrin, Lučko a ďalší, ktorí so mnou komunikujú otvorene, ochotne, priateľsky a hlavne s dôverou. Ja vidím ako obetujú svoje životy (najmä prvý menovaný) v prospech cyklistiky. Mimochodom, ja ho neobetujem? Za posledných osem rokov som nikdy nemal dovolenku dlhšiu ako jeden deň a pracoval som všetkých štyristo víkendov aj mimo sezóny, keď pripravujeme tú ďalšiu. Toto je náš 7111. autorský článok a administrácia eviduje cez 35 000 editácií článkov. Je to normálne, alebo som blázon, ako hovorieva o sebe Marc De Becker? Ešte som si aj týmto komentárom definitívne zamkol už zavreté dvere k našim Borákom. A vzhľadom na metódy strany B nie sú vylúčené ani ďalšie konzekvencie.
A na úplný záver ešte jedno poďakovanie Krišotovi za pomoc v nedeľu ráno. On vie, prečo to píšem a je to ďalší človek na správnom mieste. Priatelia, nevzdávajme sa! A hlavne, nenechajme sa znechutiť! Všetkým nezainteresovaným fanúšikom nášho športu sa ospravedlňujem za tento nekorektný komentár. Tak som to skrátka túto prebdenú noc cítil. Tým, ktorí nás čítajú iba počas sezóny, v mene redakcie želám peknú zimu a prevezmem si časté prianie Braňa Dobšinského príznačné pre túto dobu: Žite s pokojom v duši!
P.S.: Už dlhšie som sa ako osoba neocitol na nástenke nemenovaného pána medzi spŕškou konšpiračných bludov a nenávisti. Teším sa na dnešok
po tomto nevidim dovod byt nekriticky k jeho rozhovorom s franom a duplom, ked v nich frano nakecal tolko bludov ako v tom poslednom a tak potvrdil svoje trenerske renome.
Skôr je to o tom že je viac nadjazdov a podjazdov ako kedysi a určite je aj snaha sa priecestiam vyhnúť pri tvorbe tratí. A podlieza sa aj dnes
vsak prave to som mal na mysli...v clanku je to napisane tak, ze ako keby to teraz nebolo
a. Ivan a w/g. V čom je rozdiel keď máš napr 4w/kg natrénované na rovine a v kopci?
v. Sagan sa čo som čítal vyjadril že cca 2021 chce ísť z cesty preč a možno MTB ...
Nechcem sa baviť o podiele vlákien ale iba o Tom čo prinesie tréning v stúpaní (akomkoľvek) a čisto na rovine
Mame tu domaceho najvacsieho showmana pomaly v historii tohto sportu ale nieje zaujem. Tak niekto niekde robi ocividne chybu. Ked to vidim kolko ludi jazdi na cestakoch vonku tak logicky to generuje obrovske mnozstvo penazi. Akurat ludia v niektorych sportoch su menej sikovni ako v inych. Vid napr. narodne dresy - co to je za nezmysel ze sa pocas MS nedaju kupit? Kedy asi cakaju ze nejake predaju?
Na hradzi sa tazko trenuje 300W a viac. V kopci to nemam problem drzat dlho. Co by som za taky riadne dlhy kopec dal.
lozorno - kosariska su na toto uplne ideal
Zas trepeš somariny. Nikde som nespomínal rýchlosť jazdy pri wattoch. Ale o 4 hodiny sa o tom pobavíme. Aby bolo jasno, alebo aspoň polojasno.
Morávek JE druhá strana! A pred konferenciou a voľbou predsedu zväzu bol maximálne vyťažovaný. Ak si pozrieš staršie C-I.sk boli tam články o Firefly asi 2x, aj rozhovor s Kunicom, s Valachom, aj o trenčianskej Dukle sa písalo, len tak, čo si ja pamätám. Polarizovať sa to začalo najneskôr v 2015-2016, keď sa dukla sťahovala, určite nie článkom pred dvoma mesiacmi, preboha, a určite to nezačal Timko. To už musel reagovať na invektívy typu je zalezený v riti a pod. A ak si pozorne prečítaš tie staršie články, pozornejšie ako štartové listiny pretekov, na ktorých štartovala Dukla, tak zistíš, prečo už článok o Firefly nikdy nebude a prečo napríklad Valach a ľudia z Bory nechcú komunikovať s C-I.sk.
Tvoj príspevok je vlastne citát z inkriminovaného článku. A vlastne tam máš aj odpovede. Tú diskusiu o Valachovi si matne pamätám. Normálny čitateľ si také anonymné obvinenia ani nevšimne, iba obmedzený debil si povie že, bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. A Slovensko je plné debilov. Tak áno, to anonymné obvinenie na Valacha malo byť zmazané. Ešte k tým Borákom. Kauza bola tiež, keď vyhrali TTT v Chorvátsku a Timko sa len tak mimochodom opovážil napísať, že konkurencia tam nebola tak úplne top. V tom článk, z ktorého jecitát, som identifikoval všetky mená okrem Krišota. Ale teraz, keď to tu čítam Krišot je asi Riška. A ak sa nemýlim Morávek bol jeho mládežníckym trénerom v Trenčíne. Tak preto sa o ňom Morávek tak nepekne písal.
Zase, brat do uvahy jedine intensity factor ako priemer za dany trening je tiez mylne. Asi si to tak nemyslel ci? Lebo podla mna to tiez nie uplne spravne. Inak suhlasim s tym, ze watty a w/kg bez poznania FTP nehovoria nic o treningu.