Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na váš názor, chcem kúpiť topánky na beh prevažne po lesných cestách, štrkových cestách, občas kameň a asfalt a nakoľko zvykne byť v lese často blato, vlhká tráva a niekedy može počas behu aj spŕchnuť a ja chcem topánky na tréning(teda ich budem používať napr. 3 dni po sebe) chcel som topánky s gtx membránou, ale skoro žiadne ich nemajú, tak rozmýšľam či je vobec potrebná? Počas behu topánky aj tak zdnuka navlhnú, ale zas je to iné ako studená voda a aj doba sušenia je iná(topánky ktoré som mal predtým s gtx vždy cez noc v chodbe vyschli, ale ak poriadne premoknú asi aj na ďalší deň budú mokré a teda sa v nich nebude dať veľmi behať a pri dlhších behoch to može mať vplyv aj na tvorbu pľuzgierov alebo nachladenie, hlavne v zime). Aký je váš názor?
co sa tyka susenia: ak mas obavy o schnutie, mozes to vyriesit nejakym susicom na topanky
GTX: sam musis vediet, ci ti to treba. v mokrej trave je to fajn, v nejakom snehu sa sneh do tenisky moze dostat popri clenku, ale aj to sa da osetrit navlekom
beham prakticky iba teren a akurat sa po nejakych novych tiez pozeram
no co som zvykol aj cez leto behavat, je bezne ze pride burka a v lese este dlasie dva dni je mokro a staci ze prejdes po trave abo mlake a uz mas premocene topanky, a o snehu ani nehovorim
Salomon má asi z každého modelu aj GTX verziu. Ja sám behám tiež len terén, a na takéto mokro mám Speedcross 4 GTX. Už druhé, spokojnosť. Prvé mi vydržali cca 700km, ale vydržali by aj viac, len som bol behať keď bola ľadová krusta na snehu, a pretrhli / prerezali sa obidve v mieste za prstami kde sa topánka ohýba.
na tie Salomony som cital cca 90% dobrych skusenosti a zvysok zle. ono je to zjavne o tom co od toho clovek caka a kde a ako ich pouziva. a osobne sa mi tie La Sportivy vobec nepacia to je ale individualne
Salomonky uz nikdy viac. Z piatich parov bolo na h..no rovnych pat. Rozliepali sa, vnutrajsok zle zosity, ani jedny to dostojne nedali cez rok a pol. Aktualne mam v praci na nohach sedem rocne adidasy a az na opotrebene textilne casti, tym teniskam nic nie je. Nehovoriac o tom ze stali menej ako polovicu . Tenisky za +100 by mali byt "trochu" odolnejsie. Prikladam foto tych sedemrocnych
Jako ja neviem kde tie Speedcrossy nosíte, keď sa v tom šmýkate a likvidujete to ako na bežiacom páse. Tiež som mal jedny, Speedcross 3 GTX - do 800km / 4 zimy odbehané, čiže sneh a blato, čisto les. A nešmýkali sa. Roztrhol som ich napokon naboku po tých 4 rokoch, ale preto lebo som šiel behať keď bola hnusná ľadová škrupina na snehu. Okrem toho to je "pretekársky" model, nie tréningový. Takže tam sa s takým "nájazdom" nepočíta. Štuple som už mal aj tak zaguľatené po toľkých km, takže som kupoval nové, samozrejme tie isté
Ale ja som asi Salomon Fan, pretože mám aktuálne od nich ešte ďaľšie 3 páry, ktoré nosím na behanie alebo turistiku (a to nízke topánky aj na 100km 4-dňovky s 15-20kg batohom), a žiadny problém, a ani s predošlými. - Edit:dellax: ja na preteky nechodím, behám len pre radosť, tiež aj 20km/500m výškových behy. Mne zas Speedcrossy sadli na moju nohu ako uliate. Staré nosím ako papučky do záhrady.
A tie Akashe sa mi dizajnovo hnusia, ako písal aj Hack3r
Ja v nich tiez chodim uz zo 3 roky a su perfektne. Nosim ich aj na lahsiu turistiku a super. Problem je ze som si ich oblubil az tak ze ich nosim kazdy den a osuchal som podrazku na asfalte takze v terene teraz smyka. Kazdopadne obzeram sa po novych akurat mam pocit ze tie nie Gtx maju krajsie farebne kombinacie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
GTX: sam musis vediet, ci ti to treba. v mokrej trave je to fajn, v nejakom snehu sa sneh do tenisky moze dostat popri clenku, ale aj to sa da osetrit navlekom
beham prakticky iba teren a akurat sa po nejakych novych tiez pozeram
Sroty!!!
Radšej keby si rovno napísal dáke reálne negatívne skúsenosti
La Sportiva mozem len odporicit aj ja. Uz druhy krat https://www.mountex.sk/produkt/10158614/la_sportiva_ultra_raptor_gtx_terenna_berecka_obuv?gclid=EAIaIQobChMIq8vJgMua4AIVCud3Ch1sbgGMEAAYASAAEgIiffD_BwE
Ale ja som asi Salomon Fan, pretože mám aktuálne od nich ešte ďaľšie 3 páry, ktoré nosím na behanie alebo turistiku (a to nízke topánky aj na 100km 4-dňovky s 15-20kg batohom), a žiadny problém, a ani s predošlými.
- Edit: dellax: ja na preteky nechodím, behám len pre radosť, tiež aj 20km/500m výškových behy. Mne zas Speedcrossy sadli na moju nohu ako uliate. Staré nosím ako papučky do záhrady.
A tie Akashe sa mi dizajnovo hnusia, ako písal aj Hack3r
Na zavod by som bral skor nejake lahke inov-8.
myslis sem?