scarinkovidlica bude ok, pre pokoj duse by som to dal niekomu kto sa zaobera opravou karbonu nech ti tu patku este vystuzi. ale ten ram uz je podla mojho nazoru do zberu. opravit sa da vsetko, ale to by uz musel byt riadny citovy vztah aby sa ti to oplatilo riesit.
úprimne, čo chceš na tom kolese a ráme opravovať? rám zdeformovaný a popraskaný, to je pri 3x stenšovanom asi neopraviteľné... (alebo teda opravitelné, ale za neprimeranú cenu a s neistým výsledkom...)
to isté vidlica... potrebuješ dolekopcom pri nejakej 70ke zabrzdiť... vidla praskne, lebo už je načatá a spravíš zopár kotrmelcov? podľa deformácie kolesa, to asi pusinka nebola, krk vidly môže byť prasknutý, alebo blízko k prasknutiu... to od oka nevidno...
tu maximálne tak zdemontovať komponenty, ktoré to mohli prežiť - predstavec, riadítka, brzdy páčky, lanká, prehadzovačka, sedlovkasedlo a to je tak všetko asi... a aj tam by som si to pri riadítkach rozmyslel... vnútorné poškodenia materiálu voľným okom nevidno a nepredpokladám, že by si tam robil defektoskopiu...
ono zvárať hlinník sám o sebe je potvora, nehovoriac o takomto tenkostennom špeciálnom...
nene, bike je uz cez poistovnu zaplateny tam je pokoj, len som vymyslal ze na take krcmove pojazdy v meste, ziadne kopce a 70tky dole z BK a pod. ale to sa asi neda vyrovnat takze to pojde do kosa.
scarinko vidlica bude ok, pre pokoj duse by som to dal niekomu kto sa zaobera opravou karbonu nech ti tu patku este vystuzi. ale ten ram uz je podla mojho nazoru do zberu. opravit sa da vsetko, ale to by uz musel byt riadny citovy vztah aby sa ti to oplatilo riesit.
to som sa pytal a oprava cca 70 eur a to sa mi nechce dat
ak je vidla z karbonu treba ju kuk - myslim ze na krcmove vozenie bude - a ram - do kosa - ale zas ked sa zlomi tak aj v malej ruchlosti mozes padnut - popriprade ti fragmen prepichne hrudnik - pri pade - unpredictable
dikes za rady. uz len najst predajcu kde ho vyskusat
Ja mam na Soot 30 Soru, a funguje to ok, keď som zničil zadný prehadzovač, tak za 14€ to moc nebolelo 😁 keby si si chcel skúsiť ten Soot 30 nieje problém. Mám veľkosť M
Ja mam na Soot 30 Soru, a funguje to ok, keď som zničil zadný prehadzovač, tak za 14€ to moc nebolelo 😁 keby si si chcel skúsiť ten Soot 30 nieje problém. Mám veľkosť M
Dopredu sa ospravedlňujem ak to sem nepatrí, ale inú vhodnú tému som nenašiel. Chodí sem dosť ľudí, tak mi prípadne napíšte súkromnú správu. Situácia mám starší cestný rám, k nemu mám kolesá , vzadu 9 rýchlosti na orech. To je tak všetko čo naňho mám. Potreboval by som poradiť s pár vecami.
1) na bike prídu rovné riaditka, tzv. Flat bar
no problem, s tym istym predstavcom budes sediet trochu vzpriamenejsie, ale do mesta/roboty to bude skor vyhoda
2) prehadzovačka. Vzadu je myslím Shimano 9 rýchlostné na orech. Takže prehadzovačka musí byť od Shimana? Či môžem použiť aj Sram? Tu som rozmýšľal kúpiť použité.
da sa pouzit aj aj, odporucam Shimano RD M772
3) k prehadzovačke potrebujem aj radenie. Ak bude prehadzovačka Sram, musí byť aj radenie Sram? Či môžem kombinovať Sram a Shimano? Tu sa skôr prikláňam z bazara niečo
mozes kombinovat shimano prehaz a sram radenie, ale pozor - 9 speed sram radenie existuje aj kompatibilne so shimano 9 speed prehaz ale aj kompatibilne s 9 speed sram prehaz tak daj pozor ktore presne kupujes, Sram pri 9 speed MTB zmenil tah lanka, to iste spravilo Shimano pri 10 speed MTB a 11 speed road
4) pôvodne tam boli tie rozoberacie mištičky pri kľukách ako na Favorite. Tam plánujem dať zapuzdrený stred, najskôr 4 hran a ktomu kľuky. Toto by som kúpil nové v obchode. V princípe mi vpredu stačí 1 rýchlosť, len neviem, či sa mi nebude veľmi lámať retaz, preto radšej 2 prevodník.
please doloz par eur na hollowtech/gxp kluky, urcite sa to oplati
5) zadná brzda. Potreboval by som dĺžku čeľuste okolo 54mm . Stačí mi použitá z bazaru.
toto je asi najlepsie co najdes, ale cena nie je velmi priatelska, ale zase do nich zmestis aj 38mm pneu
radenie mozes pouzit 9 speed mtb, alebo existuje aj sora radenie na flatbar
Za akékoľvek rady budem vďačný. Bike bude určený primarne na cestu do roboty a behanie po BA. Takže cena dielov čím nižšia, tým lepšie. Ale zase tie diely nemusia byť nejaké shity. Rozumný pomer cena a kvalita.
Na mojom Roadlite AL SL 8 (2018), kde je CF vidla, mam 30mm (realne 31mm) plaste. Vidla zvlada +6mm po kazdej strane.
(merane distancnymi podlozkami (stavebne/oknarske))
Otazne je kolko mm rezervu potrebujeme ponechat. Ak 3mm, tak 35mm plast sa tam zmesti.
Zadna stavba ma o nieco malo mm vacsiu toleranciu.
Goratrix, kolko mm mas rezervu na vidle? Pri prechode blatom je to dostatocne prechodne?
Dik!
Ja tam mam strasne vela miesta, s 35 mm plastom je od vidly volnych 15 mm po stranach a 25 mm smerom hore, ale to je model z roku 2015 a ta vidla bola iny model nez sa dava teraz, takze ti to nepovie nic. Okrem toho mam brzdovu hadicku vedenu popri vnutornej strane vidly, nie jej vnutrom, takze to tu rezervu zmensuje, vymenil som podlozku za mensiu tym sa tam spravilo viac miesta.
Ja osobne MTB, aj kvôli tomu, že v MTB tretrách sa dá pomerne normálne chodiť. Keď narazím na kratší úsek, kde sa mi to na bicykli nechce riskovať, tak je to praktickejšie. Povedal by som, že záleží to na tom, čo od toho bicykla očakávaš a čo budeš jazdiť za terén.
Ja mám flaty, kôli tomu že behám veľa po meste v premávke, kde casto potrebuješ dať dole nohu rýchlo a môžeš jazdiť aj v civilných topánkach do roboty.
Ja som si kupil obojstranne. Tento novsi model sa nesmyka na flatoch ako tie starsie lebo maju srobovatelnych cervikov a nie len vylisovane naznaky. Z druhej je spd
Velkost M pri kellyse by bola aj pre mna. A sooty maju este len naskladnovat. Ale zameriam sa najprv na ten cube. Len si potrebujem vyskusat ci sadne lepsie 53 alebo 56 ram. Ten cenovy rozdiel tam nie je maly a aj tiagra bude v poho pre mna stacit. Tiez farebna kombinacia cervena + cierna na cube je pekna. Ale zas 105ka je 105ka
chlapci - skladam jeden bike do kategorie gravel - ale mam FSA comet kluky - ja sam ich teraz popuzivam ale jenoplatnu 42zubovu a pohoda - ale cheme sa spytat, myslite ze by boli vhodne do kombinacie 44/36 zubov , alebo mam radsej zhanat 46/36 kombinaciu - alebo 44/34 - vzadu 10x 11-36 diky za rady / som na vazkach - 46ka prevodnik je uz specialitka k comu sa prisposobuje aj cenovka /
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
úprimne, čo chceš na tom kolese a ráme opravovať? rám zdeformovaný a popraskaný, to je pri 3x stenšovanom asi neopraviteľné... (alebo teda opravitelné, ale za neprimeranú cenu a s neistým výsledkom...)
to isté vidlica... potrebuješ dolekopcom pri nejakej 70ke zabrzdiť... vidla praskne, lebo už je načatá a spravíš zopár kotrmelcov? podľa deformácie kolesa, to asi pusinka nebola, krk vidly môže byť prasknutý, alebo blízko k prasknutiu... to od oka nevidno...
tu maximálne tak zdemontovať komponenty, ktoré to mohli prežiť - predstavec, riadítka, brzdy páčky, lanká, prehadzovačka, sedlovka sedlo a to je tak všetko asi... a aj tam by som si to pri riadítkach rozmyslel... vnútorné poškodenia materiálu voľným okom nevidno a nepredpokladám, že by si tam robil defektoskopiu...
ono zvárať hlinník sám o sebe je potvora, nehovoriac o takomto tenkostennom špeciálnom...
to som sa pytal a oprava cca 70 eur a to sa mi nechce dat
Vymenil si na nom Claris za Soru?
1) na bike prídu rovné riaditka, tzv. Flat bar
no problem, s tym istym predstavcom budes sediet trochu vzpriamenejsie, ale do mesta/roboty to bude skor vyhoda
2) prehadzovačka. Vzadu je myslím Shimano 9 rýchlostné na orech. Takže prehadzovačka musí byť od Shimana? Či môžem použiť aj Sram? Tu som rozmýšľal kúpiť použité.
da sa pouzit aj aj, odporucam Shimano RD M772
3) k prehadzovačke potrebujem aj radenie. Ak bude prehadzovačka Sram, musí byť aj radenie Sram? Či môžem kombinovať Sram a Shimano? Tu sa skôr prikláňam z bazara niečo
mozes kombinovat shimano prehaz a sram radenie, ale pozor - 9 speed sram radenie existuje aj kompatibilne so shimano 9 speed prehaz ale aj kompatibilne s 9 speed sram prehaz tak daj pozor ktore presne kupujes, Sram pri 9 speed MTB zmenil tah lanka, to iste spravilo Shimano pri 10 speed MTB a 11 speed road
4) pôvodne tam boli tie rozoberacie mištičky pri kľukách ako na Favorite. Tam plánujem dať zapuzdrený stred, najskôr 4 hran a ktomu kľuky. Toto by som kúpil nové v obchode. V princípe mi vpredu stačí 1 rýchlosť, len neviem, či sa mi nebude veľmi lámať retaz, preto radšej 2 prevodník.
please doloz par eur na hollowtech/gxp kluky, urcite sa to oplati
5) zadná brzda. Potreboval by som dĺžku čeľuste okolo 54mm . Stačí mi použitá z bazaru.
toto je asi najlepsie co najdes, ale cena nie je velmi priatelska, ale zase do nich zmestis aj 38mm pneu
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=293113;menu=1000,4,320,321;mid%5B931%5D=1;orderby=2
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=293117;menu=1000,4,320,321;mid%5B931%5D=1;orderby=2
6) brzdové páčky. Či už priamom s radením rýchlosti alebo bez. Kľudne aj bazaru.
https://www.bike24.com/p2172889.html
radenie mozes pouzit 9 speed mtb, alebo existuje aj sora radenie na flatbar
Za akékoľvek rady budem vďačný. Bike bude určený primarne na cestu do roboty a behanie po BA. Takže cena dielov čím nižšia, tým lepšie. Ale zase tie diely nemusia byť nejaké shity. Rozumný pomer cena a kvalita.
(merane distancnymi podlozkami (stavebne/oknarske))
Otazne je kolko mm rezervu potrebujeme ponechat. Ak 3mm, tak 35mm plast sa tam zmesti.
Zadna stavba ma o nieco malo mm vacsiu toleranciu.
Goratrix, kolko mm mas rezervu na vidle? Pri prechode blatom je to dostatocne prechodne?
Dik!
Ja tam mam strasne vela miesta, s 35 mm plastom je od vidly volnych 15 mm po stranach a 25 mm smerom hore, ale to je model z roku 2015 a ta vidla bola iny model nez sa dava teraz, takze ti to nepovie nic. Okrem toho mam brzdovu hadicku vedenu popri vnutornej strane vidly, nie jej vnutrom, takze to tu rezervu zmensuje, vymenil som podlozku za mensiu tym sa tam spravilo viac miesta.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-cestne/shimano-pedale-cestne-eh500-spd-jednostrannezar-sm-sh56.html
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
56,99 € savings
MOC 90,99 €Velkost M pri kellyse by bola aj pre mna. A sooty maju este len naskladnovat. Ale zameriam sa najprv na ten cube. Len si potrebujem vyskusat ci sadne lepsie 53 alebo 56 ram. Ten cenovy rozdiel tam nie je maly a aj tiagra bude v poho pre mna stacit. Tiez farebna kombinacia cervena + cierna na cube je pekna. Ale zas 105ka je 105ka