Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Asi 4% si zoberie paypal, podla toho ako sa platba zadefinuje, to zaplati ten co posiela, alebo prijemca. Peniaze ktore pridu na paypal ucet mozes tam ponechat, alebo sa ti presunu za nejaky cas (den,dva?) na linkovany ucet/kartu. Ale je rozdiel, ci na ucet, alebo na kartu. Nepamatam si detaily. Ak na kreditku, tak tam sa ti to pripise ako kredit az po uzavierke karty.
edit: a nesmies byt na sankcnom zozname
4%? Fakt?
Nesmieš to posielat ako biznis platbu, ale ako darček. Vtedy si nestiahnu nič.
canopus neni to práve známa osoba.. lto a treba dačo dakde nastavovať? ja mám na paypale zaregistrovaný obyčajný učet/obyčajnú platobnú kartu visa (=nie kreditku), takže predpokladám presun na účet?
idem predávať herný účet a je to dajaký papľuh z ruska či kade.. väčšinou tieto veci riešia cez paypal, ale toto použitie paypalu doteraz bolo mimo mňa, tak potrebujem vedieť ako na to..
je možné nejaké následné storno zo strany platcu?
duves : na paypale nie je zadarmo nic ... ak sa to posiela ako darcek tak to stiahnu tomu, co to posiela .. moze byt akurat, ze su percentualne a fixne sadzby, uz neviem. Ale je to nejako tak ako pise IDVert3X
CraObs: asi bude treba v paypale dat withdraw funds, ale malo by to ist https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/can-i-withdraw-money-to-my-credit,-debit,-or-prepaid-card-faq859 .. (ten ich faq je uzasny, plno linkov nefunguje). Ale podla uzivatelov sa stava, ze to trva dlho, alebo su s tym problemy. Ale tak snad to pojde dobre. Malo by potom pri tento funkcii ukazat, kam to poslat. Na kreditku mi to sice slo automaticky, ale vzdy slo myslim len o refund, to je ine.
IDVert3X: tak... este treba dodat, ze predavajuci peniaze nedostane hned, ak predava sluzby/tovar. Je tam nejaka doba, neviem ci nie 3 tyzdne. Prave pre ucely reklamacie.
Jj, dobre pises, mas to zmaknute. Raz som mal podobnu skusenost, ked som kupoval nieco na ebay od cloveka, co prykrat predaval. To bol tazky porod, nicomu nerozumel a furt nieco chcel ale nic si neprecital. Nejaky trtko doktor asi 60rocny zo Svajcu, prechodne v Nemecku. Tam som si musel nastudovat kadeco a furt som mu to posielal .. ale niekolkokrat som mal uz prst na mysi s tym, ze ho poslem niekam a dostal by rovno ban. Ale nejako ma to asi bavilo, tak som vydrzal
mam asi dva problemy s paypalom,
1 - vratili mi prachy za nakup. spat na kreditku - ale z tej nemam skoro nic minute (z limitu) kam sa mi pripisu tie prachy teda a ci vobec?:
2. v ramci vratenia ale cast zaslali na ucet na paypal takze neslo vsetko na kreditku co stym zvyskom na tom ucte?
doteraz ked mi vracali prachy bol som vzdy v minuse resp. to bola mensia suma a teda sa mi to len doplnilo do limitu na kreditke..
Zalezi ako to mas v banke, ja aj ked mam limit viem kreditku nabit cez limit. To co mas na paypale sa pouzije pri nakupe a zvysok nad ramec sa doplni z karty/kreditky.
mam asi dva problemy s paypalom,
1 - vratili mi prachy za nakup. spat na kreditku - ale z tej nemam skoro nic minute (z limitu) kam sa mi pripisu tie prachy teda a ci vobec?:
ku kreditke mas v banke vedeny normalny uverovy ucet, mozes si tam poslat aj 10tis € a pri nasledovnych platbach kreditnou kartou budes najskor minat tieto svoje peniaze co tam mas "navyse", a az ked ich minies, zacnes cerpat uverovy ramec kt. mas ku kreditke.
Neviete niekto poradiť?
K PayPal účtu mám priradenú debetnu kartu, ale čiastka ktorú chcem zaplatiť je vyššia ako je limit karty. Stačí mi cez dobíjanie kreditu previesť len ten rozdiel nad limitom karty a pri vykonaní platby sa tie sumy sčítajú? Funguje to takto či nie?
Kvôli zvýšeniu limitu by som musel ísť do pobočky myslím, nevšimol som si takú možnosť v internetbanking.
Asi bude najjednoduchšie si previesť celú sumu ako píše lto. Dík.
V cenniku maju este toto "Zmena limitu na transakcie bez fyzickej prítomnosti platobnej karty /Zahŕňa aj transakcie Zabezpečená internetová platba" .. a to maju za 0e. Mozno by to mohlo byt ono. Ale neviem ako dlho to trva a aka je dostupnost funkcionality.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: a nesmies byt na sankcnom zozname
4%? Fakt?
Nesmieš to posielat ako biznis platbu, ale ako darček. Vtedy si nestiahnu nič.
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
lto a treba dačo dakde nastavovať? ja mám na paypale zaregistrovaný obyčajný učet/obyčajnú platobnú kartu visa (=nie kreditku), takže predpokladám presun na účet?
idem predávať herný účet
je možné nejaké následné storno zo strany platcu?
CraObs: asi bude treba v paypale dat withdraw funds, ale malo by to ist https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/can-i-withdraw-money-to-my-credit,-debit,-or-prepaid-card-faq859 .. (ten ich faq je uzasny, plno linkov nefunguje). Ale podla uzivatelov sa stava, ze to trva dlho, alebo su s tym problemy. Ale tak snad to pojde dobre. Malo by potom pri tento funkcii ukazat, kam to poslat. Na kreditku mi to sice slo automaticky, ale vzdy slo myslim len o refund, to je ine.
IDVert3X: tak... este treba dodat, ze predavajuci peniaze nedostane hned, ak predava sluzby/tovar. Je tam nejaka doba, neviem ci nie 3 tyzdne. Prave pre ucely reklamacie.
2. v ramci vratenia ale cast zaslali na ucet na paypal takze neslo vsetko na kreditku co stym zvyskom na tom ucte?
doteraz ked mi vracali prachy bol som vzdy v minuse resp. to bola mensia suma a teda sa mi to len doplnilo do limitu na kreditke..
ku kreditke mas v banke vedeny normalny uverovy ucet, mozes si tam poslat aj 10tis € a pri nasledovnych platbach kreditnou kartou budes najskor minat tieto svoje peniaze co tam mas "navyse", a az ked ich minies, zacnes cerpat uverovy ramec kt. mas ku kreditke.
K PayPal účtu mám priradenú debetnu kartu, ale čiastka ktorú chcem zaplatiť je vyššia ako je limit karty. Stačí mi cez dobíjanie kreditu previesť len ten rozdiel nad limitom karty a pri vykonaní platby sa tie sumy sčítajú? Funguje to takto či nie?
Asi bude najjednoduchšie si previesť celú sumu ako píše lto. Dík.
Ano, takto to funguje.
Mate niekto aj priradeny osobny ucet k PAYPAL kontu?