Tak som si narýchlo našiel: napr. enduro motorka Yamaha wr125x za 4200 euro váži 137 kg. Cena: 31 euro/kg. A napr. enduro bicykel Canyon Spectral AL stojí 2000 euro a váži 13 kg. Cena: 154 euro/kg.
Produkty sú porovnateľné. Dve gumové kolesá, hliník, podobné použitie, takže neporovnávam jablká s hruškami. Na motorku treba určite omnoho viac práce na jej vyhotovenie ako na bicykel.
Napriek tomu kilo bicykla je 5x /500%/ drahšie ako kilo motorky.
Myslím, že kamarát Fero má pravdu.
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04
posledný komentár: 13. 6. 2012 o 21:14
vo ferrari som sa neviezol ale v skodovke ano. vidavam jedno cervene na ceste dole z vlcinec pri bille. keby som don sadol a padol az takme na cestu asi by som tazko vstaval . MPR na SK je 130km/h....neviem aku ma spotrebu a prevadzkove naklady....v com je lepsie ? odveziem v nom 7 ludi ako v mojom sceniku ?
vo ferrari som sa neviezol ale v skodovke ano. vidavam jedno cervene na ceste dole z vlcinec pri bille. keby som don sadol a padol az takme na cestu asi by som tazko vstaval . MPR na SK je 130km/h....neviem aku ma spotrebu a prevadzkove naklady....v com je lepsie ? odveziem v nom 7 ludi ako v mojom sceniku ?
Na Sceniku ale tazko zbalis nejaku chutnu mladu susku, to uz chce kone naviac
Ale napriek tomu sú X-násobne drahšie.
Tomu sa vraví PARADOX.
Ale napriek tomu sú X-násobne drahšie.
Tomu sa vraví PARADOX.
nie, nevravi sa tomu paradox ale zákon klesajúcich výnosov
https://sk.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_klesaj%C3%BAcich_v%C3%BDnosov
Keď na to nemám, tak si to nevšímam. Načo slintať nad Ferrari a pritom hovoriť: "Však aj Škodovkou tam dôjdem"?
Slusna pneu na auto, na ktorom som zvykol jazdit stoji okolo 150e jedna, resp. tie lepsie aj 200e .. ale inak celkom suhlasim. Je to dost nepomer a imho na tom ryzuju jedna-dve.