V poslednom case mam pocit, ze sa tu nic nedeje a dost sa v pozicii moderatora nudim.
Kedze sa daju prispevky mazat iba po jednom, vyplnili by ste tym vsetok cas ked nespim, za co vam budem nesmierne vdacny. (samozrejme dakujem vsetkym, ktori po kazdych troch offtopic prispevkoch napisu, ze je to offtopic a treba to zmazat, alebo presunut, pretoze je nad slnko jasne, ze by si to okrem nich ziaden z moderatorov nevsimol a aspon mame o 30% viac roboty)
diiiiki
uz teraz sa v mnohych oblastiach zobrazuju iba moje fotky, tak nech ich je este viac
1min. je na uvedomenie sa malo, a 48h je prehnane vela. Niekde medzi 12-24h by bol ideal
Radkobicykel ak si novy uzivatel fora a nevies zatial "chodit" vo fore skus pouzit hladat v hornej casti menu.. alebo sa skus spytat v tejto teme https://www.mtbiker.sk/forum/post1505663.html#p1505663 kde ta niekto usmerni kam napisat svoju otazku/poziadavku ak ti nikto neporadi a dana otazka / tema na fore nieje smelo budes moct zalozit temu.
ale toto ti pisem urcite zbytocne pretoze to ti uz napisal ten kto zmazal moj prispevok predtym.
a dotycnemu tiez slubujem ze nabuduce pouzijem slovo penis aby to nahodou unho neevokovalo nejaku nadavku.
michalienko na tomto fore sa mazu veci bez vysvetlenia, ak porusuju pravidla fora, nie vzdy je cas a priestor a potreba vysvetlovat. Su temy, kde uz moderatori rezignovali na umiernenu a vecnu diskusiu; tu by sme este mohli nechat aky taky poriadok. Na baze tvojho predposledneho prispevku asi tusim, co by si rad aby moderatori riesili, ale je rozdiel medzi objektivnymi poruseniami pravidiel (napr. vulgarizmy, utoky, reklama atp.) a subjektivnym nesuhlasom s prispevkom alebo prispevkami konkretneho clena fora.
Fórum je sekcia portálu MTBIKER, rovnako ako bazár, magazín alebo shop, s tym rozdielom, ze moderatori fora nie su zamestnanci MTBIKERa ale dobrovolnici a maju volnu ruku v moderovani fora v ramci pravidiel, ktore su nastavene (ktore do znacnej miery nastavili). Nie su ovplyvnovani obchodom ani nijak motivovani obchodom. Forum nie je zakladom pre obchod a toboz nie jeho spojenym obrazom; tieto dve sekcie sa snazime drzat maximalne oddelene aby nevznikali hlasy ze ho moderujeme neobjektivne.
Nie, tušíš zle.
Možno nie sú zamestnancami, ale robia mu reklamu viac, ako si myslíš. Majú právomoci, aké bežný návštevník nemá. Ak nevedia ani základné pravidlo admina - napísať, ktoré pravidlo sa kde porušilo a podpísať sa, tak je to dosť smutné, amatérske a až úbohé. Nerobia tým obraz iba sebe, ale hlavne stránke, ktorej si majiteľom. A tým aj jej súčastiam (myslím shopu)
Fórum je základ pre obchod. Je len otázkou, či si to niekto prizná alebo nie. Veď vďaka početnej komunite na fóre nastal prirodzený progres a tým myšlienka pre vznik shopu. Či mtbiker bol iný ako xy ďalších stránok, ktoré vďaka návštevnosti fóra a tým potencionálnym zákazníkom zriadili shop? Pochybujem. To by si objavil Ameriku,
Nicmenej, chapem co pises a porozmyslam ako to zlepsit. Len neviem, ci striktnejsie / konzistentnejsie moderovanie bude na prospech alebo na skodu.
Ktore su tie stranky, ktore vdaka navstevnosti fora zriadili eshop? Nie som si vedomy ziadneho webu, ktory by takymto smerom isiel. Velmi sebavedomo tvrdis ze forum je zaklad pre obchod, ked nepoznas cisla navstevnosti a strukturu uzivatelov tohto webu.
Ok, fajn. Vieš o tom, to je základ. Aby sa pohli veci k lepšiemu.
Nie je to tvoja konkurencia, takže je pochopiteľné, že nevieš. Ale čo je podstatné, základňu mala niekedy veľmi veľkú vďaka fóru. Mala. Už nemá. Rovnaká situácia ako tu. A doplatili na to.
Nepotrebujem poznať čísla návštevnosti, ani štruktúru užívateľ webu. Nie som štatista, to je tvoja parketa a záľuba. Mne stačí porozumieť písanému textu a mať zdravý rozum.
A napr. prečítať tieto články:
https://www.mtbiker.sk/clanky/6718/mtbiker-shop-tricka-polokosele-siltovky-ponozky-nalepky-a-podpora-stranky.html
https://www.mtbiker.sk/clanky/7648/mtbiker-shop-prvych-5-mesiacov-za-nami.html
Už na začiatku ste uviedli do predaja svoje reklamné predmety na podporu stránky. Kto si ich kupoval - návštevníci fóra alebo neznámy človek, ktorý našiel shop cez google alebo heuréku? Som za prvú možnosť. Pri tej druhej postrádam zmysel a racio, prečo kupovať reklamné predmety nejakej firmy, keď nemám k nej žiadny vzťah.
vďaka primerane voľnému moderovaniu toto je jedno z naj fór vôbec.
veľakrát bol zmazaný aj môj príspevok v rámci niekoľkostranového čistenia keď sa to zvrhlo , ale keď sa rúbe les aj triesky odletujú.
Sem tam by som mal výhrady, ale moderovať úplne objektívne je nemožné, za mňa doterajší stav je OK.
a ako stále častejšie sa tu objavuje - netreba byť precitlivelý. urážlivý, vzťahovačný ...
Tu si ma stratil. Asi si mal na mysli statistik, nie statista (dufam). Bohuzial zdravy rozum je nedokonaly (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases). Robis privela zaverov na zaklade dojmov. Komunita tohto fora je pre nas dolezita a vzdy bola. Ale stavat obchod, ktory by sa zameriaval len na aktivnych foristov by bol nezmysel. Kedze nepotrebujes cisla, tak len napisem ze absolutna vacsina nakupov v shope pochadza od ludi s 0 prispevkami vo fore (a nie, to nepotvrdzuje tvoju domnienku ze nas komunita ignoruje, len je tych ludi s 0 prispevkami nasobne viac ako tych s 1 a viac prispevkom). Neznevazujem to co pises - vzdy mozeme robit veci lepsie, mas validne postrehy a ja ich registrujem a budeme s tym nieco robit, ale prosim nedavaj nam posledne pomazanie ked nemas vsetky relevantne informacie a cisla.
Cervo, ty ich vidíš ako dojmy, ja fakty. Viem prečo. Ale to nie je dôležité.
Ok, inak. Máš aj info, koľko z tých ľudí s 0 príspevkami sú ľudia, ktorí nechcú svoje osobné údaje spájať s oficiálnym nickom a nakupujú pod iným bez príspevkov vo fóre? (z rôznych príčin). Máš aj info, koľko ľudí z fóra nakúpilo inde a pritom mohli tu? Asi nie.
Nie som kňaz, aby som ti dal posledné pomazanie. To si dáš aj sám, na to mňa ani nikoho iného nepotrebuješ. Ide len o to, že konkurencia je veľká. V dnešnej dobe "bez hraníc" zvlásť.
A mňa osobne ako majiteľa nemalej stránky a shopu by nie že štvalo ale priam sralo, prečo ľudia, ktorí sem chodia, venujú tu často svoj čas a ja na základe toho mám marketingové čísla pre predaj reklamy, sú schopní nakúpiť inde?! (rečnícka otázka). Čo im chýba, čo sa im nepáči, čo im vadí a viem to vylepšiť...Aby nakúpili u mňa a nie u konkurencie? Sorry, profesionálna deformácia, iba nahlas rozmýšľam
Čísla a štatistiky ti nepovedia to, čo si ľudia hovoria medzi sebou. Máš v nich obľubu, ale dobrá rada na záver - sú iba pomôckou, nie obrazom. Nejeden sa v nich stratil a považoval ich za grál. Potom to bolo ako v zime na sánkach dole kopcom.
Ok, je neskoro, končím. Ráno ma čakajú povinnosti. Dobrú noc.
Alebo aj casta vec presunov.. hodi tam jeden post prispevky o xxx presunute do temy xxx..
To je zdrzanie nula nula prd oproti celej akcii presunu ci zmazania, takze argument ze neni cas fakt neobstoji..