K tomu zlomenému krku jeden postreh .... Al barany na cestaku je dobre (ak je vyšší ročný nájazd) raz za 3-4 roky vymeniť ... kamoš si takto ustlal už 2 x keď sa mu v zjazde zlomili... príčina je s najväčšou pravdepodobnosťou agresivita potu ktorý sa cez omotavku dostane na barany ten hliník pod tým oxiduje a stráca pevnosť .... len tak btw.
Veď to aj bolo po páde teda sa to trochu načalo, čo som si nevšimol a potom to prdlo celé tak ako na fotke a už neradilo. Za normálnych okolností teda bez pádu a bez pretočenia riadítok sa toto asi ani nemá ako stať . Ale aspoň dobrá skúsenosť do budúcna a teda najmä keď pôjdem jazdiť niekam za hranice, Lanko teda dosť bikerov má vo výbave, ale bowden fakt asi len mechanik a ja som mal šťastie, že som na takého natrafil
K tomu zlomenému krku jeden postreh .... Al barany na cestaku je dobre (ak je vyšší ročný nájazd) raz za 3-4 roky vymeniť ... kamoš si takto ustlal už 2 x keď sa mu v zjazde zlomili... príčina je s najväčšou pravdepodobnosťou agresivita potu ktorý sa cez omotavku dostane na barany ten hliník pod tým oxiduje a stráca pevnosť .... len tak btw.
A do riti. Toto už asi nerozchodí?
Asi nebol dobrý nápad skombinovať Al orech + kazetu, ktorá má 4 spodné pastorky samostatné .
Na poslednom výjazde som spozoroval povolenú kazetu, dotiahol som ju. No chyba bola inde.
Najhoršie je, že teraz som tam šiel dávať novú kazetu, ktorá má tiež 5 spodných pastorkov po jednom samostatných. Nejaké nápady?
No neviem, lebo 11t kolečko je tam vidíš už o koľko posunuté.
No chcel som tam dať Sunrace 11-50 kazetu, ale akosi ma to tuším s týmto Al orechom prešlo. Navyše nie je nikde ani dostupný
Rozmýšľam že či kúpiť XD orech a GX Eagle kazetu (a Sunrace predať cez bazár ako zatiaľ nepoužitú).
No neviem, lebo 11t kolečko je tam vidíš už o koľko posunuté.
No chcel som tam dať Sunrace 11-50 kazetu, ale akosi ma to tuším s týmto Al orechom prešlo. Navyše nie je nikde ani dostupný
Rozmýšľam že či kúpiť XD orech a GX Eagle kazetu (a Sunrace predať cez bazár ako zatiaľ nepoužitú).
tak mas XT radenie tak uz by som kupil xt kazetu aj orech
No to bolo v pláne. Len vo februári som kúpil k náboju 54T ratchet system, a bolo mi kua ľúto kúpiť microspline orech.
No prekutral som internet, a našiel som orech na dt swiss kompatibilný s microspline kazetami a s dt swiss ratchet. Dostupnosť 20.8.2019
Ale na jednej CZ stránke píšu skladom. Objednal som teraz, som zvedavý.
A Al microspline orech už netrpí týmto neduhom keď je tam 2x toľko "zarážok"? Aj keď Shimano robí najmenšie pastorky tiež samostatné?
A do riti. Toto už asi nerozchodí?
Asi nebol dobrý nápad skombinovať Al orech + kazetu, ktorá má 4 spodné pastorky samostatné .
Na poslednom výjazde som spozoroval povolenú kazetu, dotiahol som ju. No chyba bola inde.
Najhoršie je, že teraz som tam šiel dávať novú kazetu, ktorá má tiež 5 spodných pastorkov po jednom samostatných. Nejaké nápady?
1100km.
Najlepšia príležitosť na zmenu orecha či uz za xd ale micro spline a kazetu na HG naboj vrátiť. Na micro spline ešte nikto nema poriadne ani kazety odskušané.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kup jagvire LEX SL a nikdy sa ti to nestane, prípadne xtrkový
poškodí- spučí sa ked pretočíš pri pade rajdy....
vdaka
Len pre doplnenie
Asi nebol dobrý nápad skombinovať Al orech + kazetu, ktorá má 4 spodné pastorky samostatné
1100km.
tak mas XT radenie tak uz by som kupil xt kazetu aj orech
No prekutral som internet, a našiel som orech na dt swiss kompatibilný s microspline kazetami a s dt swiss ratchet. Dostupnosť 20.8.2019
Ale na jednej CZ stránke píšu skladom. Objednal som teraz, som zvedavý.
A Al microspline orech už netrpí týmto neduhom keď je tam 2x toľko "zarážok"? Aj keď Shimano robí najmenšie pastorky tiež samostatné?
Asi nebol dobrý nápad skombinovať Al orech + kazetu, ktorá má 4 spodné pastorky samostatné
1100km.
Najlepšia príležitosť na zmenu orecha či uz za xd ale micro spline a kazetu na HG naboj vrátiť. Na micro spline ešte nikto nema poriadne ani kazety odskušané.