som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
1000 ma tiež dotykový a tam som o takom probléme nikdy nepočul a ani po ročnom používaní ani nezaznamenal.
dik
dnes po aktualizacií na Garmin-e 1030 - aplikacia (IQ) Locus-IN Fit 1.1, začal fungovať prenos trasy GPX (FIT)z mobilu z aplikacie Locus ( Doplnok- Locus-out fit)do navigacie Garmin 1030 cez Bluetooth, bez použitia wifi.
Ocenite najma v teréne a prírode(mimo Pc),pri planovani trasy a navigovaní.
Takže teraz možno ofline-bez wifi, dostať GPX z mobilu do garminu troma spôsobmi.
Toľko komfortu na Garmine davno nebolo....
Myslim, že by to mohlo fičat aj na edge 1000.
GARMIN EDGE 520
pri poslednych updejtoch sa mi edge prestal spajat cez BT s mobilom. Menil som utopeny mobil za starsi, tak som to pripisoval vadnemu BT v mobile. Ale teraz uz mam novy a nejde to prepojit. Skusal som dalsie dva rozne mobily inych znaciek a tiez sa nespojili
pri parovani sa obe zariadenia vidia, ked dam parovat, maju oba totozny kod. Mobil sa tvari, ze sa sparoval, edge ostane na tej parovacej tabulke a blika. Takisto hore blika logo BT.
Vypnem, zapnem, restartnem, odparujem, znovu parujem ale edge sa proste nechyti.
Tak som zacal downgradovat fw, postupne vzdy o update starsi. Aktualne som na Edge520_1210.gcd z roku 2017 a stale nic. Nepomohol ani factory reset.
Este v maji 2019 to bezproblemov fungovalo
Tu je link na archiv vsetkych edge firmware, ak by dakto potreboval
http://gawisp.com/perry/edge/
GARMIN EDGE 520
pri poslednych updejtoch sa mi edge prestal spajat cez BT s mobilom. Menil som utopeny mobil za starsi, tak som to pripisoval vadnemu BT v mobile. Ale teraz uz mam novy a nejde to prepojit. Skusal som dalsie dva rozne mobily inych znaciek a tiez sa nespojili
pri parovani sa obe zariadenia vidia, ked dam parovat, maju oba totozny kod. Mobil sa tvari, ze sa sparoval, edge ostane na tej parovacej tabulke a blika. Takisto hore blika logo BT.
Vypnem, zapnem, restartnem, odparujem, znovu parujem ale edge sa proste nechyti.
Tak som zacal downgradovat fw, postupne vzdy o update starsi. Aktualne som na Edge520_1210.gcd z roku 2017 a stale nic. Nepomohol ani factory reset.
Este v maji 2019 to bezproblemov fungovalo
Tu je link na archiv vsetkych edge firmware, ak by dakto potreboval
http://gawisp.com/perry/edge/
Presne takto som aj ja maturoval s 1030. Neviem ako si to pároval, ale ako si pisal, skús odobrat zariadenia na obidvoch prístrojoch a sparuj to ale cez Garmin connect ! (apk v mobile+wifi) - pridať zariadenie, pri nadviazaní spojenia som prve odťukol na mobile, na garmine preblikavali dole bodky a potom OK. Mne to 100% zabralo.
Dik za pomoc, takymto sposobom cez appku by ma to nenapadlo robit.
Este raz dakujem!
len doplnim, ze edge v garmin connect bol sparovany ale nefunkcny, tak som odobral zariadenie a znovu cez GC sparoval
Dik za pomoc, takymto sposobom cez appku by ma to nenapadlo robit.
Este raz dakujem!
len doplnim, ze edge v garmin connect bol sparovany ale nefunkcny, tak som odobral zariadenie a znovu cez GC sparoval
Nemaš zač, napisal som ti to, lebo som robil takú istú chybu a po dvojdňovom hladaní so to našiel na zahraničnom fore.