Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Nejde ani tak o prístupnosť ale konkrétne u Bezzera Unica problematické nastavovanie OPV.
Neviem či Ti niečo hovorí “Bezzera 9bar kit”.
tak zrejme by som objednal kombináciu ECM CLASSIKA II PID a mlynček Eureka Mignon Specialita.
Ešte mám 2 otázky.
Kávovar: Ak som dobre pochopil tak SB je lepší pre prípravu kávy, ale ak by som chcel aj nejaké latte, Kapučíno tak HXB je lepšia voľba?
Mlynček: pokiaľ kávu striedame je možno lepšie mlynček bez zásobníka? ale sú aj iné ako Niche Zero?
ECM aj Niche sú v pohode.
Takže rozmýšľam radšej zvoliť Niche Zero, nakoľko nepijeme len jednu kávu a stále si myslím, že je praktickejšie aspoň podľa mňa mať mlynček SD. Akú kávu chcem takú si navážim a spravím a nie vždy máme chuť na rovnakú kávu doma.
Konečne som aspoň na 99 percent rozhodnutý pre výber a teda ECM a Niche Zero.
Mlynček Zero považujem za ozaj možno definitívne riešenie a ak budem chcieť časom meniť ECM tak s tým by problém nemal byť.
Keby mi rozum dovolil tak bez váhania beriem Biancu, jasné rozumiem hneď skočiť do takého levelu je nie možno správna cesta, ale neskutočne sa mi páči dizajnom, no vzhľad kávu nerobí, ale je fajn keď poteší aj oko.
S dostupnosťou Niche Zero pozerám, že nič moc, ale ak dobre čítam tak December by bol na doručenie.
Neviem či Ti niečo hovorí “Bezzera 9bar kit”.
To su nekonecne debaty, co je lepsie. Luca Bezzera vysvetluje, preco nastavuju 11 bar.
S factory OPV sa da ist dole na +/- 10bar, ak si dobre spominam (na slepej miske), co je 9.x bar na puku. Ale ci to bol prinos, neodvazim sa tvrdit ...
Takže rozmýšľam radšej zvoliť Niche Zero, nakoľko nepijeme len jednu kávu a stále si myslím, že je praktickejšie aspoň podľa mňa mať mlynček SD. Akú kávu chcem takú si navážim a spravím a nie vždy máme chuť na rovnakú kávu doma.
Konečne som aspoň na 99 percent rozhodnutý pre výber a teda ECM a Niche Zero...
Urcite dobra volba, ak chces casto striedat kavy.
S factory OPV sa da ist dole na +/- 10bar, ak si dobre spominam (na slepej miske), co je 9.x bar na puku. Ale ci to bol prinos, neodvazim sa tvrdit ...
Ako vravíš, ale nezabudni, že Luca je Talian a mi sa tu bavíme asi aj o inej káve ako o dark roasted. Prečo sa zbavovať možnosti si to jednoducho vyskúšať. Hovorím za seba, že pre mna to bol prínos. Chuťový profil pri 9bar extrakcii mi viac vyhovuje.
Lepšie byť zneistený pred kúpou ako po nej.
Ja vím Karle, Ty ani balicek nemusis otvorit.
Tuším na facebookovej stránke Niche Zero písali, že pozor na podvodné stránky s ich produktami za výrazne nižšie ceny. Predpokladám, že toto je presne jedna z nich.