Rasto no ja som si na singlovku tak zvykol, že si ráno robím 2x single namiesto jedného double. Pre mňa je to taký normálny rituál a nerobím z toho vedu. Cez deň kľudne 5-6 single espresso a z toho minimálne 2x by sa dalo robiť z double ale ee mne sa to proste páči tak a ide to úplne v pohode.
Pár rokov dozadu v mojich kávových začiatkoch som sa trápil so silviou a tým origo singlom, s ktorým to bolo fakt umenie niečo piteľné vyčarovať. Nakoniec som tam poriešil LM single na 41mm a s tou už to išlo v pohode. Odvtedy robím 99% single na každom kávovare čo som mal a mám.
Beriem to tak, že správne vyladený process (mletie, distribúcia, tampovanie, extrakcia) je na single dobrý ukazovateľ, že to robím ako tak správne.
Double je jednoducho blbovzdorný a v ňom spraví shot aj môj synátor