chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Stale tomu nejak nerozumiem.Ikon je oznacovany za super plast,ale Ardent,ktory je takmer rovnaky je zly,nedrzi,atd. a pritom ma vacsie stuple.
Tak ono je to aj porovnanie co sa tyka rychlosti a hmotnosti, Ardent by mal byt na ine pouzitie a je fakt, ze je daky divny. Chvilu som to jazdil, je inak velmi objemny (na 26tke), ale mal som z toho trochu divne pocity.. ale len chvilu, tak neviem o nom vela. Ardent Race jazdim vpredu a fajn /Ikon vzadu/. Ale nejazdim tak ako napr. volodaj .. len opatrne
Rocket Ron je velmi podobny X-Kingovi , ale X-King ma o nieco vyssie stuple a dlhsie vydrzi a je imho kusok pomalsi/. Rocket Ron je XC plast, do MK fajn, ale vo V.Fatre uz /na suchu/ bol obcas na hrane. S X-kingom som preliezol kdeco. Ale tak to je relativne porovnavanie ..
V porovnaní s Ikonom možno Ardent drží lepšie, ale patrí do úplne inej kategórie. Bolo by bol OK keby to bol čisto XC plášť. V rámci TR/AM/EN plášťov to je ale podpriemer. Jedine kde je ozaj super, je suchý, upravený trail. Tam je parádny.
Ten predny model pouzivam uz niekolko sezon - ale je to este na neaddix verzia. Za mna spokojnost, nakupil som aj nejake do zasoby. Ale nejake priame porovnavania som nerobil, vozim na rafikoch 21 a 22,5mm. Nejazdim rychlo, radsej technickejsie veci, vo Finale Ligure, Garda a podobne som s tym plastom vpredu nemal probem ziadny. Ak si nasiel niekde za nejaku nizku cenu, tak minimalne za vyskusanie stoji podla mna. Ak nesadne, posunies dalej.
Jazdim Schwalbe Fat Albert Evo 27.5x2.35" Front/Rear Set z vypredaja, neviem ci je to addix, asi nie. Predny je najlepsi drziak z plastov co som doteraz skusil a zaroven najvacsia brzda na asfalte, prudko zvysil moj odpor k spevnenemu povrchu ... Neviem ako sa posudzuje bocne vedenie ...
Na zimu som nahodil MagicMary Addix Soft a nechám ju na prednom už celoročne. Za mňa super plášť s parádnym gripom, slušnou váhou a relatívne "vpohode" odvaľovaním. Navyše je dosť objemný, 2.35" cca zodpovedá 2.5WT DHFku. Bol som prekvapený ako dobre drží aj v zimných podmienkach. Takže ak hľadáš posun v gripe oproti NN....
Nejazdim hranu, neviem ake klopenky mas na mysli ale mozem ta uistit ze oproti smartsam, trailking a mezcal drzi vyborne ... a myslim ze to nie je jedinecnou vlastnostou toho plasta, magic mary alebo hans dampf maju podobne vlastnosti ... s cim to chces skombinovat na zadnom?
mne praveze rocket ron prisiel porovnatelny s x-kingom
ked som zacal jazdit ikon citil som mensi grip aj v zabere v stojkach na zadnom aj na prednom v zjazdoch
Môžem potvrdiť.
Veľmi podobné. Akurát X-king je tichší na asfalte.
Momentálne mám nahodené Rocket Rony na jednych kolesách a X-King na druhých.
No X-KING vo verzií 2,4 a Rocket Ron 2,1
Jazdim Schwalbe Fat Albert Evo 27.5x2.35" Front/Rear Set z vypredaja, neviem ci je to addix, asi nie. Predny je najlepsi drziak z plastov co som doteraz skusil a zaroven najvacsia brzda na asfalte, prudko zvysil moj odpor k spevnenemu povrchu ... Neviem ako sa posudzuje bocne vedenie ...
Predny urcite nie je taka brzda, skor mam prave pocit, ze je dost rychly vpredu. Brzda je naopak ten zadny.
Nejazdim hranu, neviem ake klopenky mas na mysli ale mozem ta uistit ze oproti smartsam, trailking a mezcal drzi vyborne ... a myslim ze to nie je jedinecnou vlastnostou toho plasta, magic mary alebo hans dampf maju podobne vlastnosti ... s cim to chces skombinovat na zadnom?
MageZ mozno som to nevyhodnotil spravne, ale na asfalte bzuci a vibruje, a pravda je aj to ze inak ako kombo som to este nejazdil, takze mozno brzdi zadny ...
Ahojte, som rozhodnuty ake plaste chcem, ale neviem da rozhodnut aku sirku plastov zvolit. Rafiky DT Swiss XR391, 25mm vnutorna sirka. Na XC, maratony.
Čaute, Hľadám v príspevkoch nejaké informácie o plášťoch MAXXIS IKON a MICHELIN FORCE XC Competition, ale akosi nemôžem nič konkrétne nájsť, tak sa rovno spýtam:
Má tu niekto s týmito plášťami skúsenosti a ktoré by odporučil pre celoročné dosť extrémne jazdenie? Pozerám po Michelin FORCE XC COMP 29x2,25, alebo MAXXIS IKON 29x2,2. ..
Jednalo by sa o jazdenie asfalt, lesné cesty, blato, sneh, technicky náročné traily - skoky nie..jednoducho univerzál na ťažké XC..čím horšie, tým lepší pocit pre mňa..akceptovateľný grip, akceptovateľný odpor a rýchlosť. Na závody sa nechystám chodiť.
Osobnú skúsenosť mám teraz s IKONMi 29x2,35..na sneh tu v Malej Fatre nič lepšie nie je, ale zas na asfalte také nijaké a v hlavnej sezóne sa mi to nezdá ako dobrá voľba. Jazdil som vpredu aj MICHELIN FORCE AM 29x2,25..Fajn, ale ten už má dosť veľký odpor aj hmotnosť, skôr na traily super plášť.
Dík za odpovede
zvlastne - jazdim ikon 2,35" uz dva roky - nemam problem si snim spravit 100km asfaltovy svih. staci trosku prifuknut, akurat je pravda ze je hlucny. a prave naopak na drsnejsie jazdenie ako popisujes som chvilku zvazoval rekon 2,4 alebo dokonca 2,6 no to uz by na asfalt asi ozaj nebolo. myslim ze prave ten ikon 2,35 je dost univerzalny plast - teda pokial les prevysuje nad asfaltom. EXO TR aj nieco znesu. chcel som vyskusat kombinaciu barzo/mezcal 2,35 ale zatial na to nemam dovod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ono je to aj porovnanie co sa tyka rychlosti a hmotnosti, Ardent by mal byt na ine pouzitie a je fakt, ze je daky divny. Chvilu som to jazdil, je inak velmi objemny (na 26tke), ale mal som z toho trochu divne pocity.. ale len chvilu, tak neviem o nom vela. Ardent Race jazdim vpredu a fajn /Ikon vzadu/. Ale nejazdim tak ako napr. volodaj
Rocket Ron je velmi podobny X-Kingovi , ale X-King ma o nieco vyssie stuple a dlhsie vydrzi a je imho kusok pomalsi/. Rocket Ron je XC plast, do MK fajn, ale vo V.Fatre uz /na suchu/ bol obcas na hrane. S X-kingom som preliezol kdeco. Ale tak to je relativne porovnavanie ..
ked som zacal jazdit ikon citil som mensi grip aj v zabere v stojkach na zadnom aj na prednom v zjazdoch
Môžem potvrdiť.
Veľmi podobné. Akurát X-king je tichší na asfalte.
Momentálne mám nahodené Rocket Rony na jednych kolesách a X-King na druhých.
No X-KING vo verzií 2,4 a Rocket Ron 2,1
Predny urcite nie je taka brzda, skor mam prave pocit, ze je dost rychly vpredu. Brzda je naopak ten zadny.
No vzadu ostava NN. S nim som vzadu spokojný.
Vittoria Barz 29x2.25 TNT Anth blk blk G2.0
alebo
Vittoria Barzo 29x2.35 TNT anth blk blk G2.0
A este jedna vec TNT alebo TLR?
Dakujem
Má tu niekto s týmito plášťami skúsenosti a ktoré by odporučil pre celoročné dosť extrémne jazdenie? Pozerám po Michelin FORCE XC COMP 29x2,25, alebo MAXXIS IKON 29x2,2. ..
Jednalo by sa o jazdenie asfalt, lesné cesty, blato, sneh, technicky náročné traily - skoky nie..jednoducho univerzál na ťažké XC..čím horšie, tým lepší pocit pre mňa..akceptovateľný grip, akceptovateľný odpor a rýchlosť. Na závody sa nechystám chodiť.
Osobnú skúsenosť mám teraz s IKONMi 29x2,35..na sneh tu v Malej Fatre nič lepšie nie je, ale zas na asfalte také nijaké a v hlavnej sezóne sa mi to nezdá ako dobrá voľba. Jazdil som vpredu aj MICHELIN FORCE AM 29x2,25..Fajn, ale ten už má dosť veľký odpor aj hmotnosť, skôr na traily super plášť.
Dík za odpovede