Ako cerstvy majitel pohonu novej generacie Bosch musim pouzit iba superlativy. Viem to porovnat iba s pohonom Yamaha PW. Ale uplne ma dostalo, ze nova generacia pohonu Bosch pri pedalovani bez asistencie motora ide takmer bez odporu. Alebo uplne bez odporu motora. Tazko to posudit, pretoze som skoro vsetko vyslapal bez motora a ked som si ho zapol, tak iba preto, ze som to chcel skusit. Pomahal tomu aj pocet prevodov 1x12 s az 52 zubovou kazetou. Pocitovo uz ECO mod je tak dobry ze som s nim vytiahol skoro kazde prudsie stupanie. Samozrejme je treba dobre menezovat aj radenie... Osobitna kapitola je mod E-MTB ked si pohon sam vyhodnocuje aku podporu poskytne na zaklade aktualnych podmienok. Pocitovo dodal niekedy viac stavy ako mod turbo. Mozno ale na ukor spotreby. Co ma trochu znervoznuje su aktualne prepocty dojazdov, ktore su zhruba iba polovicne oproti pohonu Yamaha s iba 400Wh bateriou. V mojom pripade je bateria 625Wh. Ale v predajni mi bolo vysvetlene, ze riadiaca jednotka este nevie pracovat s udajmi, lebo nema s cim pracovat, kedze mam najazdene iba cca 30km. Dufam ze je to pravda. Uvidim casom. Kazdopadne dnes po odjazdenych cca 25km mi z indikatora stavu baterie neubudol ani jeden dielik.
Je to tak... A bolo to tak aj pri CX... Riadiaca jednotka pracuje len s dátami, ktoré získa, nič nemá prednastavené... Takže čím viac najazdíš, tým presnejšie budú prepočty... Nezabudni pravidelne resetovať TRIP po každom výjazde, aj to má na to vplyv...
No ty koky trochu si ma ukludnil. Ked som siel na biku z predajne bola bateria nabita cca na 15% a dojazd na ECO rezime 80km. Ked som ju dobil na 100% ukazuje dojazd na ECO rezime 45km. Je to fakt ok? Zatial najazd iba 35km. Denny trip som dva krat vynuloval.
Vôbec to nerieš Ak nie si 90-ročný dôchodca, bežný výjazd s používaním podpory tam, kde ju potrebuješ (teda nie nonstop) cca 50km je minimum na 500wh batériu. A ty máš 625wh, takže počítaj min. 65km. Reálne skôr 80km s rozumným používaním. Ale keďže budeš jazdiť aj bez, tak to vôbec nerieš, skôr ti odíde zadok ako batéria
Takže prvý cyklus nabitia batérie mám za sebou...Po nabití na 100% som na biku urobil pri teplote vzduchu do 10 stupňov cca 78km. Z toho cca 50% bez asistencie. Používal som všetky stupne podpory v pomere cca ECO 40%, TOUR 40%, E-MTB10% a TURBO 10%. Moja hmotnosť aj s vybavením cca 110kg.
Počet nastúpaných výškových metrov ale neviem.
cipo, takze si presiel na jednu 625wh baterku cca 38km? Alebo ti nieco ostalo? V zime je dojazd ebajkov tragicky, ja uz preistotu nosim druhu baterku pretoze v tejto zime sa range velmi zle odhaduje.
celkom zaujimave,sice mam uz novy bosh, ale este som ho nestihol otestovat takze neviem posudit,ale ak pises ze si presiel len cca40km na bateriu tak sa mi to zda malo,nakolko na shimane spravim 40km 1000 vyskovych na 504wh baterii,motor odblokovany cca s vystrojou a bajkom 120kg a zostane mi kludne na dojazd domu
inak otazocka na majitelov bosh ,,, aj sa chystate niekto pouzit speed box pre 4 generaciu ?
No len musis brat v uvahu tu teplotu. Mne na shimane padol dojazd v zime na mojej najcastejsej trase na polovicu... Preto si myslim ze s porovnavanim dojazdu to nebude moc objektivne kym sa neotepli..
Tak dnes krátky výjazd...cca 33km. Batéria bola na 100%. Za svoje bez podpory cca 10%....ECO cca 10%...TOUR cca 40% a TURBO cca 40%. Nastúpaných 900 v.m. Teplota -1° až 2°. Zo 100% mi zostalo 50% šťavy.
Caute bajkeri, ak by to nadejnych kupcov zaujimalo, dnes som zvolil extremne podmienky a testoval som vydrz baterie bosch 630 s motorom gen4. K podmienkam: priemerne -2 stupne, trasa v 1/4 sneh - navrchu sypky, pod tym tvrda zmrznuta skrupina (do kopca som presmykoval, na rovine ma to sakra brzdilo) a cela jazda s max. podporou v rezime turbo. Vsetko faktory, ktore znizuju dojazd pomerne vyrazne. Vysledky jazdy mam: 42 km trasa, 1.100 vyskovych metrov a zbytok baterie na konci jazdy 15%. Myslim, ze pekny udaj. Keby bolo teplejsie, da sa ratat s priblizne 50km na vylucne najvyssom stupni podpory. A to je uz slusny dojazd. Najma ak beriem do uvahy aj vyskove metre. V rezime eco v kombinacii s obcasnym sport-om to bude krasna porcia na jednu baterku.
marmocko Mozes popisat presnejsie miesto, kde si to zaregistroval ? Napr. vedenie VN, ine rozvody v zemi, prip. magneticke anomalie atd.
Preklad z googlu:
Čo sa stane, je to, že systém zobrazí „Error 510“ a kým je možné displej ovládať, motor nevysiela žiadne napájanie, kým sa nereštartuje systém. Niekedy bolo potrebné viacnásobné resetovanie, aby sa to znova spustilo, pretože motor pracuje niekoľko sekúnd a znova sa zobrazí chyba. Zaznamenal som každú inštanciu chyby.
Predajná služba nedokázala nájsť žiadne chyby v systéme, ale aktualizovala firmvér a povedala mi, aby som monitorovala správanie systému, aby sa pokúsila nájsť vzorec, keď sa chyba spustí.
Chyby pokračovali a ja som našiel vzor pri pohľade na informácie o nahrávaní: bol vždy na rovnakom ~ 500 m úseku cesty.
Na všetkých ostatných trasách, v jazdných podmienkach alebo intenzite sa bicykel chová dokonale.
Tiež som urobil test tým, že som sa vyhnul tomuto úseku cesty, nezískal som žiadne chyby, zakrúžil sa späť a nevyužil ten úsek, ktorý podľa môjho názoru spôsobuje chybu - a chyba sa objavila podľa očakávania.
Predajca mi tiež požičal staršiu verziu Gen2 Performance CX MTB na testovanie a na tomto mieste sa nevyskytli žiadne chyby.
Následne to predajca vyskúšal sám na ďalších 2 motocykloch Bosch 2020 a všetci na tom mieste urobili rovnakú chybu. Medzitým sme v meste našli ďalšie dve miesta, kde sa chyba vyskytla. Zdá sa, že tento problém je systematický a týka sa všetkých 2020 kolies spoločnosti Bosch, alebo aspoň tých, ktoré vyrobila spoločnosť Cube. Zrejme medzi generáciami niečo zmenili.
Tento problém som vyniesol aj s firmou Bosch a požiadali ma, aby som okrem iného použil kompas alebo aplikáciu magnetometra, aby som zistil, ako sa správa, či je kľuka magnetizovateľná a či existujú nejaké viditeľné elektrické vedenia. okolo.
Urobil som tak a je to záznam na normálnom úseku cesty , zatiaľ čo toto je záznam, kde sa chyba vyvolá . Jasne vidíte rozdiel. Môže to byť podzemné elektrické vedenie, blízka nemocnica so zariadením MRI, indukčné slučky na detekciu vozidla alebo niečo iné. Pokiaľ ide o ďalšie dve miesta, netuším.
V súčasnosti spoločnosť Bosch skúma tento problém a povedal mi, aby som sa tejto ceste vyhýbal alebo vypol motor. Bicykel sedí v servisnom stredisku predajcu, pretože nechcem pridať ďalšie opotrebenie, ak ho plánujem vrátiť.
Zaznam z magnetometra z bezneho neruseneho miesta >
No toto som cital aj ja, presne miesto bolo v brezovej pod bradlom na mohyle stefanika, skusal som aj system restartovat, vybrat bateriu , dokonca aj konektory z motora a nepomohlo nic
Caute bajkeri, ak by to nadejnych kupcov zaujimalo, dnes som zvolil extremne podmienky a testoval som vydrz baterie bosch 630 s motorom gen4. K podmienkam: priemerne -2 stupne, trasa v 1/4 sneh - navrchu sypky, pod tym tvrda zmrznuta skrupina (do kopca som presmykoval, na rovine ma to sakra brzdilo) a cela jazda s max. podporou v rezime turbo. Vsetko faktory, ktore znizuju dojazd pomerne vyrazne. Vysledky jazdy mam: 42 km trasa, 1.100 vyskovych metrov a zbytok baterie na konci jazdy 15%. Myslim, ze pekny udaj. Keby bolo teplejsie, da sa ratat s priblizne 50km na vylucne najvyssom stupni podpory. A to je uz slusny dojazd. Najma ak beriem do uvahy aj vyskove metre. V rezime eco v kombinacii s obcasnym sport-om to bude krasna porcia na jednu baterku.
Mam ho tiez. A u teba pekny dojazd.
Ja mam prevod 1x12 a skusal som aj ja dojazd.
U nas v BŠ su same kopce min. roviny. Vacsinou za vlastne 60%, Eco 30%, Tour 10%.
Najazdene 50 - 55 km a zostatok 50% baterky a cca 850 prevysenie.
A to pritom vazim 110kg + 4kg bag.
Takze za mna úplne super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ECO 128km, TOUR 83km, E-MTB 71km a TURBO 62km.
Počet nastúpaných výškových metrov ale neviem.
inak otazocka na majitelov bosh ,,, aj sa chystate niekto pouzit speed box pre 4 generaciu ?
Preklad z googlu:
Čo sa stane, je to, že systém zobrazí „Error 510“ a kým je možné displej ovládať, motor nevysiela žiadne napájanie, kým sa nereštartuje systém. Niekedy bolo potrebné viacnásobné resetovanie, aby sa to znova spustilo, pretože motor pracuje niekoľko sekúnd a znova sa zobrazí chyba. Zaznamenal som každú inštanciu chyby.
Predajná služba nedokázala nájsť žiadne chyby v systéme, ale aktualizovala firmvér a povedala mi, aby som monitorovala správanie systému, aby sa pokúsila nájsť vzorec, keď sa chyba spustí.
Chyby pokračovali a ja som našiel vzor pri pohľade na informácie o nahrávaní: bol vždy na rovnakom ~ 500 m úseku cesty.
Na všetkých ostatných trasách, v jazdných podmienkach alebo intenzite sa bicykel chová dokonale.
Tiež som urobil test tým, že som sa vyhnul tomuto úseku cesty, nezískal som žiadne chyby, zakrúžil sa späť a nevyužil ten úsek, ktorý podľa môjho názoru spôsobuje chybu - a chyba sa objavila podľa očakávania.
Predajca mi tiež požičal staršiu verziu Gen2 Performance CX MTB na testovanie a na tomto mieste sa nevyskytli žiadne chyby.
Následne to predajca vyskúšal sám na ďalších 2 motocykloch Bosch 2020 a všetci na tom mieste urobili rovnakú chybu. Medzitým sme v meste našli ďalšie dve miesta, kde sa chyba vyskytla. Zdá sa, že tento problém je systematický a týka sa všetkých 2020 kolies spoločnosti Bosch, alebo aspoň tých, ktoré vyrobila spoločnosť Cube. Zrejme medzi generáciami niečo zmenili.
Tento problém som vyniesol aj s firmou Bosch a požiadali ma, aby som okrem iného použil kompas alebo aplikáciu magnetometra, aby som zistil, ako sa správa, či je kľuka magnetizovateľná a či existujú nejaké viditeľné elektrické vedenia. okolo.
Urobil som tak a je to záznam na normálnom úseku cesty , zatiaľ čo toto je záznam, kde sa chyba vyvolá . Jasne vidíte rozdiel. Môže to byť podzemné elektrické vedenie, blízka nemocnica so zariadením MRI, indukčné slučky na detekciu vozidla alebo niečo iné. Pokiaľ ide o ďalšie dve miesta, netuším.
V súčasnosti spoločnosť Bosch skúma tento problém a povedal mi, aby som sa tejto ceste vyhýbal alebo vypol motor. Bicykel sedí v servisnom stredisku predajcu, pretože nechcem pridať ďalšie opotrebenie, ak ho plánujem vrátiť.
Zaznam z magnetometra z bezneho neruseneho miesta >
Zaznam zo zaruseneho mieste, kde dojde ku chybe 510>
Mam ho tiez. A u teba pekny dojazd.
Ja mam prevod 1x12 a skusal som aj ja dojazd.
U nas v BŠ su same kopce min. roviny. Vacsinou za vlastne 60%, Eco 30%, Tour 10%.
Najazdene 50 - 55 km a zostatok 50% baterky a cca 850 prevysenie.
A to pritom vazim 110kg + 4kg bag.
Takze za mna úplne super.
No nic, musim to otestovat znovu a poriadne.