Ahojte, potreboval by som poradiť aký olej môžem dať do vidlice. Treba niečo špecíalne alebo stačí nejaký obyčajný motorový resp. hydraulický ?
P.S. Ak to tu už bolo tak sa ospravedlňujem, ale takúto tému som ešte nenašiel.
No hej,tiež som toho nazoru.Ale najlepšie na tom je,že na oficialnej stranke už manual ani nemaju na také ročniky.Ešte ma zaujimava,tie gumyčky su standartne velkosti na každu Reconu?Myslim či tam niesu rozdiely ako napr.pri tychto naplnach,že každy ročnik ma ine množstvo...alebo či tam v r.2009 nebola ina,alebo pod.
Plánujem vymeniť olej na mazanie vo vidlici fox,po prečítaní tejto témy usudzujem.....na mazanie nôh môžem použiť hociaký tlmiaci olej,hlavne nech má hustotu 20wt ako uvádza fox a miesto fox fluid do ventilu na fukanie tlmiča,ktorý chcem tiež na premazanie môžem použiť rôzny olej(nie minerálny) s hustotou 80w??? Správne?
MacejKr Ak som dobre našiel tak olej ide len do tlmiacej patrony, no nikde som nenašiel koľko veď rozober to, nalej do odmerky a pridaj 2-3ml keď budeš liať nový
Lenže ja tam mam od oka davany olej.. a puka mi to aj tie divne čvachtave zvuky to robi a nechce to isť na doraz....a odskok nejde..čo to bolo rozobrane tak to vipadalo že by to malo isť no dakujem aj za toto
Caute chcel by som sa opytat ci nema niekto skusenosti s vymenou oleja vo vidle Marzocchi Bomber 55 RS 2009 je to OEM vidla robena pre Konu a myslim ze Ghost hladal som vsade nasiel som iba servisny manual pre Bomberu R, ktora ma rovnaku patronu odskoku ako RS tak si nie som isty ci by do patronu malo ist rovnake mnozstvo oleja. Vedel by mi niemto poradit?
Pani, je niekde navod ako prerobit RS 30 Silver na olejove mazanie. Resp. da sa na to ist tak iasto ako na E*****n ? Kamaratka ma novy bike = ja novu starost.
Mám ešte oleje do RS 5W a 15W. Stane sa niečo keď ten hustejší dám do FOX na mazanie (prípadne aj na piest)? Predpokladám že nie
Čo znamenajú farby v označeniach FOX olejov ako 10W Green, 10W Red, 20W Gold?
Ja západky orecha už nemám ani na cesťáku. Na ratchet dávam tú veľmi jemnú vazelínu na vidlice od RS. Za tie dlhé roky som ten olej nedal inde ako do Tory a Reby Tak hádam to nebude zlé...
Ja?No! diky, teda myslíš že ten 20W Gold môžem nahradiť 15W od RS? Prípadne by som poprosil aj názor od Lapierre Nie že by som ti zihadlo 5 neveril, len si to chcem overiť u viacerých
Nahradiť ho môžeš ale mazacie vlastnosti 20w gold sú lepšie ako pri 15w RS oleji. Samozrejme pri pravidelnej výmene a dostatočnom množstve oleja bude vidlica slúžiť dobre aj s tým 15w.
Ďakujem všetkým, skúsim to tak, že domíňam ešte 15W ale budem mať pripravený aj 20W Gold od FOXu. Uvidím, či ju budem rozoberať už v lete alebo si to nechám podľa nájazdu až na zimu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som sa opytat kolko tam teda ide toho oleju ? Ma neake mnoštvo ta bidla oficialne stanovene ?
Vidla: Suntour DURO FR20 160mm
https://www.mtbiker.sk/shop/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/rockshox-pit-stop-olej-do-vidlic-10wt-120-ml.html
Mam vidlicu rock shot boxxer 200mm
Je tam nejaky cerveni olej ale neviem ak dakto nieco vie piš ?
Mam vidlicu rock shot boxxer 200mm
Je tam nejaky cerveni olej ale neviem ak dakto nieco vie piš ?
V tlmiacej nohe sa používa RockShox 5W olej a do mazania sa dáva 15W RockShox olej
Čo znamenajú farby v označeniach FOX olejov ako 10W Green, 10W Red, 20W Gold?
Čo sa týka množstva, môžem sa riadiť touto tabuľkou? Mám SC32 Float Factory 100mm 2019
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=987
Čo sa týka množstva, môžem sa riadiť touto tabuľkou? Mám SC32 Float Factory 100mm 2019
https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=987
Green je mazací olej do vonkajších nôh Red je tlmičový olej.
Gold je mazací olej ktorý sa používa s novými Fox tesneniami bez príruby (no flange)
Starý FOX olej bol Green 7Wt
Farby znamenajú to, že olej je takej farby aká je v názve.