Tie testy zachytávajú iba infenkčných, ktorých je podľa PCR testov cca. 30% z nakazených. Takže zatiaľ to vyzerá, že 12% z testovaných je infikovaných. 1/3 zachytia tieto testy, 1/3 už má najhoršie za sebou (aj keď to nepocítili), u 1/3 to ešte iba prepukne. Tých zachytia budúci víkend.
Btw, absolventov vysokej školy života, tzv. bezrúškovcov, by presvedčilo, iba keby každému z nich zomrel niekto z rodiny. Pri ich inteligencii by ale ani to asi nezabralo. Mohol by za to aj tak Gates.
Nepísal som o nakazených, ich schopnosti šíriť vírus ale o pozitívne testovaných. Tých dnes bolo 3,65 % a k nim treba prirátať dalších 20% nezachytených pre menšiu citlivosť antigénových testov oproti PCR. Pri PCR testoch by to dnes bolo 4,38 % pozitívnych. Byť pozitívne testovaný pri antigénových testoch znamená mať v tele korona vírus. Teda dnes sa po Slovensku pohybuje +- 165 000 ľudí, ktorí majú v tele korona vírus indikovateľný antigénovými a PCR testami. Dnes večer som bol na bicykli zopár kilometrov. V nemenovanej dedine ma už z dialky vítala veselá muzika, pri ceste s odbočkou do osady na novej asfaltovej ploche čerstvo vybudovanej z eurofondov veselica jak sa patrí. Mladí romale v počte okolo 30 tancujú o dušu, polovica pooblapkovaná - samozrejme bez rúškov, síce bolo slabšie pouličné osvetlenie ale pekne bolo vidno ako idú tie percentá hore.
zopar vtipkov co som dnes pocul v radiu:
vynimky su:
- od 1 do 5 rano - takze vtedy si mozme robit co chceme? parada, ved to je idealny cas na party
- cesta do zamestnania - cesta DO vo vynimkach je, no cesta ZO tam uz nie je. Budeme musiet zostat v praci az do konca lockdownu.
- cesta na testovanie - cesta NA tam je, no naspat uz nie. Budeme sa tam hromadit.
Ja viem ako a prečo sa hodnotí PCR tak ako sa hodnotí, prečo sa preferuje a prečo pri jeho pozitivite bez debaty nasleduje karanténe. Mne vadí ako ľudia strieľajú pozit. negat. od buka do buka. Samostatné slovko pozit. a negat. absolútne nič nehovorí. Hlavne ak dnes sú dostupné 3 druhy testov, ktoré zamerané na úplne iné biologické procesy a nedajú sa kombinovať...
Pozitivny a negativny je vysledok testov, nie vymysly ludi. Ak zoberieme, ze pri spomenutych siestich pozitivnych testoch PCR detekoval Ag test pozitivne len 1, je to brutalny rozdiel. OK, jeden test mohol byt false pozitive PCR, ale aj tak z toho stale vychadzaju 4 false negative Ag. Samozrejme z takto malej vzorky nemozeme robit zavery, je to len malo pravdepodobna "smola" pri vybere vzoriek.
PCR a Ag (oba detekuju aktivnu infekcnost) sa zjavne suplovat daju, ked sa teraz na Orave testuje Ag. Dovod je jednoduchy - obmedzene zdroje (peniaze, cas a ludia).
Nepísal som o nakazených, ich schopnosti šíriť vírus ale o pozitívne testovaných. Tých dnes bolo 3,65 % a k nim treba prirátať dalších 20% nezachytených pre menšiu citlivosť antigénových testov oproti PCR. Pri PCR testoch by to dnes bolo 4,38 % pozitívnych.
Nemal by si tych 20% nezachytenych ratat z tych negativnych?
3,65+(0,2*96,35)=22,92
Nešal ma. 3,65 % je 80 % zo skutočne pozitívnych pri testovaní teda 100 % pozitívnych je 4,38 %. 22,92 % by bola skoro štvrtina obyvatelov SR. 1 260 000 pozitívnych. Ak by sa oddnes už nikto nenakazil zomrelo by 1 až 2 % to je 12 600 až 25 200. Pri 165 000 je to 1650 až 3300
Tiež si myslím, že sa to trochen prepína. Ale na Slovač treba ísť niekedy inak ako by sa patrilo, pretože to mnohí nedokážu pochopiť... Keď boli ľudia poprosení, že by mohli dodržiavať aspoň základné opatrenia, tak sa na to s.rali...
Ja myslim ze sme to pochopili rychlejsie ako cesi. Lebo podla scenara by sme mali tento tyzden 4000 nakazenych a to nemame. Treba byt doma aby sa stihli tie Vianoce aspon trocha otvorit. Lockdown velmi pomoze len mal prist skor. Pozrite na Izrael ten mal lockdown 18.sept.
pointa je v obmedzeni pohybu - smeti vynes ked pojdes na nakup, do prace ...
To fakt musia mat niektori vsetko dopodrobna vysvetlene, inak by im hnili odpadky v byte tyzden? Alebo ci mozu ist na bicykli zo Stanice na Trnavske myto?
Ako tito ludia potom zvladaju kazdodenne cinnosti mimo korony? To ozaj len kratky dvor a dlhy bic.
predpokladam ze pouzivas dopravne prostriedky so spalovacim motorm /verejne, sukromne, firemne/ to znamena za aj ty mozes za to ze mame kvoli emisiam CO2 globalne oteplovanie a s tym spojene zaplavy, hurikany a pod. a tam zomru tisice ak nie statisice ludi rocne...takze sa chalan modli za odpustky a to nehovorim o tom ze pouzivas ,pocitac, mobil, telku a ine a pri ich vyrobe vznikaju dalsie emisie a aj kvoli nim mam ja Astmu, takze som na Teba brutalne nasraty
Ma pravdu, ak sa tento tyzden nieco nezmenilo, min tyzden sme mali obdobny pripad doma, ale skolsky, nariadenu karantenu mal len maly, zvysok sme ostali preventivne doma s nim (odporucanie zamestnavatela i skolky), ale samozrejme, ked bolo nieco treba mimo domu, riesili sme to, ja som chodil na bic...
Tak to si ma potešil. Zajtra najkratšou cestou do lesa
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Btw, absolventov vysokej školy života, tzv. bezrúškovcov, by presvedčilo, iba keby každému z nich zomrel niekto z rodiny. Pri ich inteligencii by ale ani to asi nezabralo. Mohol by za to aj tak Gates.
https://www.facebook.com/hoaxPZ/photos/a.317666309061243/826427564851779/
vynimky su:
- od 1 do 5 rano - takze vtedy si mozme robit co chceme? parada, ved to je idealny cas na party
- cesta do zamestnania - cesta DO vo vynimkach je, no cesta ZO tam uz nie je. Budeme musiet zostat v praci az do konca lockdownu.
- cesta na testovanie - cesta NA tam je, no naspat uz nie. Budeme sa tam hromadit.
Tiez som zistil ze nemozem ist vyniest smeti
zmazané alebo chybný link
Pozitivny a negativny je vysledok testov, nie vymysly ludi. Ak zoberieme, ze pri spomenutych siestich pozitivnych testoch PCR detekoval Ag test pozitivne len 1, je to brutalny rozdiel. OK, jeden test mohol byt false pozitive PCR, ale aj tak z toho stale vychadzaju 4 false negative Ag. Samozrejme z takto malej vzorky nemozeme robit zavery, je to len malo pravdepodobna "smola" pri vybere vzoriek.
PCR a Ag (oba detekuju aktivnu infekcnost) sa zjavne suplovat daju, ked sa teraz na Orave testuje Ag. Dovod je jednoduchy - obmedzene zdroje (peniaze, cas a ludia).
Nemal by si tych 20% nezachytenych ratat z tych negativnych?
3,65+(0,2*96,35)=22,92
Nešal ma. 3,65 % je 80 % zo skutočne pozitívnych pri testovaní teda 100 % pozitívnych je 4,38 %. 22,92 % by bola skoro štvrtina obyvatelov SR. 1 260 000 pozitívnych. Ak by sa oddnes už nikto nenakazil zomrelo by 1 až 2 % to je 12 600 až 25 200. Pri 165 000 je to 1650 až 3300
https://www.ta3.com/clanok/1195259/ktore-okresy-valcuje-pandemia.html
Tu je podrobne vysvetleny pobyt v prirode.
https://www.forbes.sk/mozem-od-soboty-cvicit-v-parku-ci-bezat-cez-mesto-a-musim-mat-rusko-10-odpovedi-pre-sportovcov/
ak by niekoho zaujímalo následné vyjadrenie jedného z aktérov na fb
pointa je v obmedzeni pohybu - smeti vynes ked pojdes na nakup, do prace ...
https://covid-19.nczisk.sk/sk
To fakt musia mat niektori vsetko dopodrobna vysvetlene, inak by im hnili odpadky v byte tyzden? Alebo ci mozu ist na bicykli zo Stanice na Trnavske myto?
Ako tito ludia potom zvladaju kazdodenne cinnosti mimo korony? To ozaj len kratky dvor a dlhy bic.
https://covid-19.nczisk.sk/sk
predpokladam ze pouzivas dopravne prostriedky so spalovacim motorm /verejne, sukromne, firemne/ to znamena za aj ty mozes za to ze mame kvoli emisiam CO2 globalne oteplovanie a s tym spojene zaplavy, hurikany a pod. a tam zomru tisice ak nie statisice ludi rocne...takze sa chalan modli za odpustky
Tak to si ma potešil. Zajtra najkratšou cestou do lesa