zadovážil som si ďalší bicykel, teraz mám cesťák aj mtb. Chcel by som sa Vás opýtať, na ktorom z nich sa dá
schudnúť rýchlejšie? efektívnejšie? Resp. schudol niekto bicyklovaním?
ďakujem
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
posledný komentár: 20. 12. 2020 o 11:44
Myslím si, že je jedno či ideš na MTB alebo na ceste, dôležitý je profil trate, aké máš pulzy, či ideš na biku dlho v miernom tempe alebo hore dole, kde ti to lieta a tlačíš to silou ale všeobecne fakt platí príjem mínus výdaj. Na mňa platí, že viac schudnem keď chodím pomaly a dlho ako krátko a do kopcov lebo to skôr vylepšujem kondičku ako líniu. Určite zaberá posilňovanie a najmä drepovanie so záťažou, to páli mega veľa kalórií. Tiež bežecké intervaly, nie sa šmochtať 3km okolo sídliska ale skôr krátke šprinty do kopca. Je to rýchle, nie je to nuda a je to efektívne.
Nie je problém cvičiť ani dobre jesť, problém je chcieť a vytrvať
Ale kalórie začneš páliť až po určitom čase pod záťažou, nie?
Inak organizmus rozklada alkohol za pomoci cukrov
Inak organizmus rozklada alkohol za pomoci cukrov
Kalória je jednotka energie, nie práca. A aj to pivo samotné má kalórie takže ak sa snažíš zvýšiť rozdiel medzi príjmom a výdajom znížením príjmu kalórií tak eliminácia samotného piva pomôže lebo ak vypijes večer tri pivá to je cca 650 kcal, a to, že z toho máš na niečo chuť je už druhá vec a zas len ďalšie navyšovanie kalorického príjmu. Keď chceš taký informačný základ do chudnutia tak to základné vysvetlenie ti stačí. Hlavne si treba spraviť analýzu toho, koľko toho zhruba zješ lebo keď si píšeš všetko do aplikácie tak len potom zistíš, že ako si na tom naozaj. A mnohí sú šokovaní z toho koľko kalórií denne zožerú a aj vypijú a potom si merajú výdaj a je jasné prečo nechudnú. Ale to veľmi všeobecne vravím.
1 joule je definovaný ako práca, ktorú koná sila veľkosti 1 N pôsobiaca po dráhe 1 m.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Energia
Inak , ako pises dalej .. s tym alkoholom to vobec nie je take jednoduche, ze napr. ak ma pivo 650kCal, tak staci ked 30 minut budem behat a som win-win. Vobec nie
Potom aj to, zealkohol sam o sebe moze byt zdroj energie, cize sa jazdi na alkohol, nie na tuk, ci sacharidy /no upne nie samozrejme/ .. som nasiel toto:
-----------xx
Primárnou úlohou vašej pečene je pôsobiť ako filter pre akékoľvek cudzie látky, ktoré vstupujú do vášho tela, ako sú škodlivé potraviny alebo práve alkohol. Pečeň tiež hrá rolu v metabolizme tukov, sacharidov a bielkovín. Nadmerná a prílišná konzumácia alkoholu môže viesť dokonca k tomu, čo je známe ako cirhóza, veľmi závažné ochorenie pečene. Veľká konzumácia alkoholu môže poškodiť pečeň, ovplyvniť spôsob, akým vaše telo metabolizuje a ukladá sacharidy a tuky. Zmeny v spôsobe, akým vaše telo ukladá energie z potravín, môžu spôsobiť stratu hmotnosti. Takže keď si alkohol odpustíte, bude telo brať energiu zo všetkého ostatného než z alkoholu. Keď vaše telo používa alkohol ako primárny zdroj energie, prebytok glukózy a lipidov skončí, bohužiaľ pre nás, ako tukové tkanivo alebo tuk. Keď je alkohol spotrebovaný, je spáleny ako zdroj paliva skôr, než vaše telo použije čokoľvek iné. To zahrňuje glukózu zo sacharidov alebo tukov z tukov. Alkohol sa používa ako primárny zdroj paliva.
https://spoznajmesa.sk/a/alkohol-a-ubytok-hmotnosti/
-----------xx
Chvilu som listoval informaciami o tomto az ma presla chut na pivo /az bude zas teplo/ tak s tym radsej prestanem
No, cize netreba iontak, tycinky .. da sa jazdit na pivo. Len .. nie moc dlho, pecen to cloveku spocita, lebo ked je pecen pretazena, tak detoxikaciu preberaju aj oblicky a to je potom uz zle.
Aj ale aj na Šafku, na Štúrovej vtedy tam bola aj zastávka eliny, tam cca oproti Dobrovicovej. 😁
Najdolezitejsie je eliminovat stres, zly spanok, potom spravna strava (tj nepchat do seba bezcennu potravu napchanu chemikaliami , ako hnusny /nedopeceny napr./ biely chlieb, rajciny z plantazi, vacsina parkov, "mucne" maso, atd.) Alkohol len velmi s mierou. Pohyb na cerstvom vzduchu. No a prestat starnut