Vuk uz ti tu bolo x-krat vysvetlene, preco su informacie z Ciny nedoverychodne a ziadna autorita sa o ne neopiera. Okrem toho teda, ze Cina je zvratena diktatura. To co mas je nieco ako anosognosia. Je to choroba mozgu, ktora prejavuje najma u pacientov, ktori stratia koncatinu a neda sa im vysvetlit opak. Cize napriklad ked sa s nimi lekar bavi o ich zdravej ruke, normalne komunikuju, ale ked prejde rec na ich amputovanu ruku, tvaria sa, ze nepocuju. Pacient to robi nevedome, lebo jeho poskodeny mozog blokuje informacie ukazujuce na jeho nedostatok uz na podvedomej urovni. Cize tvoj mozog na informacie, ktore dokazuju nespravnost tvojich mentalnych modelov reaguje tak, ze ich jednoducho ignoruje a udrzuje ta v sladkej nevedemosti a neobjektivite.

Mal som spoluziakov, kolegov, ktori si castokrat stazovali ako je tu vela veci na govno, aku nefunguju a ako je to no na zapade lepsie, spravodlivejsie, efektivnejsie. Velka vacsina z nich si jedneho dna zbalila svestky a odisli do Nemecka, Kanady, na Novy Zeland, do Danska, do Svajcu, do USA. Vacsina tam aj ostala, par z nich sa vratilo, ale sluzi aj tym ku cti, ze neostalo len pri slovach. Takisto som poznal asi tucet mudrosracov, ktori ospevovali komunizmus/socializmus a vzhliadali najma k Cine a ku Kube. Ale ani jeden jediny clovek, ktoreho z nich poznam nemal gule a nepresiel od slov k cinom. Kludne si k nim mozem pripocitat obeznych zastupcov robotnickej triedy, co ale v zivote neprelozili krizom ani steblo slaby - Blahu a Chmelara. Preco nikto neemigruje do Ciny?
31.01.2021 - 11:33:03
015
asi má rád ryžu
31.01.2021 - 11:35:44
01
A to je chyba. Lebo jasne sa dokazuje ze centralne planovanie a tvrdsi rezim dokaze jednoznacne vyhravat boj nad virusom. Neviem dokedy chcete z ciny robit zaostalu ekonomiku. Nielenze predbehli nas ale aj usa. Uz aj cinsky vidiek bude natom lepsie ako EU. Je fakt zatial co 19stor. Patrilo europe 20usa tak 21 bude patrit cine a potom aj indii. 3mld ludi a 30rocny ekonomicky rast sa zacina prejavovat. Naviac co mi tu ekonomicky trpime v cine si ziju.
Cina uzavrela hranice od marca v eu zacinaju az dnes obmedzenia ked uz ma 700 000 mrtvych. Nepochopitelne. Politici aby nestracali preferencie tak miesto toho aby spravili tvrde opatrenia na zaciatku tak sa hrali na minilockdowny az nakoniec to bude tak ako to bolo v marci. Az nato ze za Januar zmizla na Slovensku jedna velka dedina. Miesto 4k ludi zomrelo 9k za jediny mesiac.
31.01.2021 - 11:47:02
12
Cituj, kde sa pise o Cine, ako o zaostalej ekonomike. :^)
31.01.2021 - 11:48:49
06
Volodja napísal:
Preco nikto neemigruje do Ciny?

Mám na tieto veci podobný pohľad, ale aj do Číny ľudia chodia pracovať a žiť. Osobne som bol síce zatiaľ len v Hong Kongu, čo asi nie je typická Čína, ale súdiac podľa videí Čočíka, či Pavla Dvořáka sa to zasa až tak nelíši. Čína urobila od čias Maa veľký skok dopredu.
31.01.2021 - 11:55:47
03
Volodja ti ludia neodisli do Kuby, lebo nemaju na to psychiku niekam vobec vycestovat a riskovat, (kvoli nezvladnutiu cudzieho jazyka a dalsim problemom a maju nejaky citova vztah k svojej rodnej hrude). Taki ludia ako autisti maju radi nejaky stereotyp a odist niekam je pre nich velky psychycky krok. Vedia, ze pri riskovani, predaniu svojho pozemku a znavu zacinaniu inde sa moze nieco pokazit. Presne ako sa to kazi polovici podnikatelov. Podnikanie je risk, na rozdiel od socializmu, kde je garantovany chleba na dalsi den, aj ked si nemozu kupit auto.
Na zapade to urcite nieje lepsie. je to lepsie pre bohatych a chudobnemu ani neprisiju odseknut prst. Obrovske mnozstva chudobynch ludi zijucich v dreveniciach a mojmu dedkovi, co sa dal nachytat, sa museli skladat na listok naspat. Vela ludi vidi zapad, cez ruzov okuliare. Clovek co sa boji riskovat podnikat, tazko bude na zapade v skupine bohatych, To tam mam prist bez znalosti jazyka na urad prace, dajte mi pracu a este sa ich spytat kde sa dava ziadost o pridelenie bytu.
31.01.2021 - 11:58:06
00
double napísal:
A to je chyba. Lebo jasne sa dokazuje ze centralne planovanie a tvrdsi rezim dokaze jednoznacne vyhravat boj nad virusom. Neviem dokedy chcete z ciny robit zaostalu ekonomiku. Nielenze predbehli nas ale aj usa. Uz aj cinsky vidiek bude natom lepsie ako EU. Je fakt zatial co 19stor. Patrilo europe 20usa tak 21 bude patrit cine a potom aj indii. 3mld ludi a 30rocny ekonomicky rast sa zacina prejavovat. Naviac co mi tu ekonomicky trpime v cine si ziju.
Cina uzavrela hranice od marca v eu zacinaju az dnes obmedzenia ked uz ma 700 000 mrtvych. Nepochopitelne. Politici aby nestracali preferencie tak miesto toho aby spravili tvrde opatrenia na zaciatku tak sa hrali na minilockdowny az nakoniec to bude tak ako to bolo v marci. Az nato ze za Januar zmizla na Slovensku jedna velka dedina. Miesto 4k ludi zomrelo 9k za jediny mesiac.


odkiaľ máš údaj 9000 úmrtí za január 2021 ? ešte nie sú počty ani za december 2020


Naposledy upravil Hosť dňa 31.01.2021 - 12:07:33, celkovo upravené 1 krát.

31.01.2021 - 12:05:12
00
Dredd napísal:
Kenai

Európska únia je založená na voľnom pohybe kapitálu, tovarov, služieb a pracovných síl. To, čo popisuješ, nie je nič zvláštne, v 90 ych rokoch, keď sa zahusťovali satelity v okolí BA, pracovali na domčekoch partie z južného Slovenska. Následne potom, čo tieto partie objavili čaro Rakúska, presunuli sa tam, a ich miesta zaujali partie v Oravy, značka NO bola svojho času v Miloslavove, Dunajskej Lužnej, Rovinke atď veľmi frekventovaná. A potom aj tieto partie objavili možnosti Rakúska, tak dnes fachčia Srbi, Ukrajinci, Bulhari. V určitom zmysle je to pre našu ekonomiku záchrana, pretože s istou dávky nadsázky tu profesora sociálnej práce nájdeš ľahšie, ako poctivého inštalatéra. Členstvo v EÚ a jeho benefity pre Slovensko násobne prevyšujú negatíva. Takže naozaj netreba toľko mudrovať. Či si chceš z EÚ vybrať len hrozienka, a zároveň prikázať našim ľuďom pracovať na Slovensku ?😂. Vysvetli mi prosím na základe tvojich poznatkov z ekonómie, ako by toto mohlo zvýšiť cenu práce na Slovensku ? Cenu práce neurčuje výnos ministra, ani ekonomická rada vlády, cenu práce (chvalabohu) určuje trh, takže to by si musel prikázať podnikateľom (čo sa však čiastočne aj deje cez nie celkom šťastný inštitút minimálnej mzdy, ktorý ale podnikatelia obchádzajú cez výplaty “na ruku”, čím škodia sebe, zamestnancom aj štátu) Opakujem netreba mudrovať na témy, v ktorých nie si doma.


Dakujem za uvedenie na pravu mieru. Mozes mi prosim zosumarizovat aspon niktorye vyhody EU?
Cena prace je urocovana dopytom a ponukou. Ak je nas murar zviknuty robit za 2000E v AT tak za 500E robit nepojde. Ak tu nebude ukrajinec budes mu musiet zaplatit 2000E alebo si to vymurovat sam. Na kolko je murarov malo, dopyt bude aj za taketo ceny, lebo ludi co si mozu dovolit dat murarovi 2000E je dost. To je mechanizmus ako stupne cena prace. Dufal som ze tieto podrobnosti si kazdy kokaze domysliet sam.
31.01.2021 - 12:07:03
00
Unia je vhodna pre schopnych podnikavych komunikativnych extrovertov. Pre toho kto caka ci mu urad prace najde pracu a v nej bude cakat na nadriadeneho co mu prideli, prenho je to nevhodne. V unii su bohati este bohatsi a chudobni este chudobnejsi. Ani Einsteina dlho nikde nechceli vziat do prace a polovica clenov Mensy je tiez nezamestnanych, lebo nevedia zapadnut do kolektivu a robit v kolektive nieco co ich nebavi, im stazuje uplatnenie. Oni radsej studuju svoj uzky okruh zaujmov. Skoda ze u nas v meste nieje firma Boston Dynamic, kde by sa programovalo v slovenskom jazyku a nekomunikovalo s vonkajsim okolim a zakaznikmi. To by som rad spekuloval ako zlepsit robota atlasa.

Volodja nieje to anosognosia, ale asperger.
31.01.2021 - 12:18:20
00
To je odhad.normalne umiera 150 ludi pridaj 100 na covid ,50 nezaradenych a mas 300 denne.
Myslim si ze stale tu maju ludia obraz o cine kde sa pestuje ryza a vyrabaju nekvalitne vyrobky. Ale to uz nieje pravda.
31.01.2021 - 12:23:49
20
Aj miliardari z USA sa ucia po cinsky. Tie fabriky s "otrokmi" presunuli do Bangladesa do dedin. Cina je technologicky vyspela a zotorcit sa neda. Su vychovani ze bez prace niesu kolace a odpadavali na covid ako zombie, lebo chodili do prace aj v 40 horucke a pritom nerobili vychudnuti pri sijacom stroji v slume s dietatom pod nohami, ale dobre obleceny obezny recepcny.
31.01.2021 - 12:30:21
00
Vuk double Cina mala velmi pravdepodobne 50000 mrtvych na covid uz pred 10 mesiacmi. To co predvadzate vy dvaja, to je cisto len platonicka laska k Cine. Mimochodom double cinsku ekonomiku tu nikto nespochybnuje. Myslim, ze im na oltar hospodarskeho rastu nerobi problem prinasat akekolvek obete, najma ludske.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3069484-fronty-u-krematorii-ve-wu-chanu-podle-medii-je-pocet-mrtvych-vyrazne-vyssi-nez-tvrdi
Vuk Mne je jasne, ze tebe staci ku stastiu malo. Ale treba povedat aj b) - Staci ti k stastiu malo, ale ostatni musia mat tiez malo, alebo este menej. A rad by si zil na ukor ludi, ktori su snazivejsi a nemrhaju svoj volny cas tak podaromnici ako ty. Vo velkom mnozstve krajin by si sa ty so svojim platom, bicyklom, pristupom k internetu, informaciam, ale aj pitnej vode, jedlu, ci zdravotnej starostlivosti ocitol medzi 10% najbohatsimi ludmi krajiny. A to by uz bolo v poriadku, vsak?
31.01.2021 - 12:30:53
07
Volodja my by sme tvorili dobry par. Ja by som manulne 8 hodin makal, co mi prikazes a ty by si zhanal zakazky a kasiroval. Beriem ta za svojho agenta. ak zarobime milion mesacne, 999 000 si mozes nechat.


Naposledy upravil Hosť dňa 31.01.2021 - 12:43:15, celkovo upravené 2 krát.

31.01.2021 - 12:40:03
00
Ako začať trénovať po prekonaní COVID-19?
https://www.imunovital.sk/odborne-clanky/trening-po-prekonani-covid-19
31.01.2021 - 12:41:05
24
Nech mala aj 50k mrtvych stale toto cislo je zanedbatelne vzhladom na pocet obyvatelov.
Co sa tyka ludskych obeti tak tie demokracia minimalne z pohladu boji proti virusu ma.ovela viac. Je to tym ze ludia si myslia ze mozu vsetko. Na jednej strane chceme mat slobodu na druhej strane tu potom mame Lsns ,bukovskeho a ine individua ktore do znacnej miery ovplyvnuju zmyslanie ludi chybnym smerom. Zato ze mam ale lavicove zmyslanie neznamena to zeby som za nejaky totalitny rezim. Proste len si myslim ze ludom nemoze byt dovolene vsetko a musia byt nejak obmedzovany alebo trestani za dokazene chyby. Osobne mam rad soc demokraciu sev.krajin no pochopil som ze pri mentalite Slovakov to nieje mozne.
31.01.2021 - 12:49:43
12
keyboard_arrow_up