Vychadzal som z tohoto > Ako správne pripraviť lungo.
1/ Pri tradičnom postupe sa kávové zrná namelú nahrubšie, čo umožní, že väčší objem vody pretečie strojom za rovnaký čas ako pri príprave espressa. Správne by to malo byť približne za 20 až 30 sekúnd. Výsledný nápoj je slabší a chuť o niečo horkejšia.
...
2/ Realita v kaviarnach, ze ti donesu po objednani malo teple espresso, teplu vodu v konvicke, vysledok je zufaly. Alebo tzv. barista pretiahne cez espresso davku viac vody, (40-45 sec.) vysledok je na vyhodenie baristu.
Nie, kava by sa mala mliet ako na bezne espesso,
ale predlzuje sa cas extrakcie na 40 - 50s cim natecie viac napoja , takze 2/ je spravne! Preto ta horkejsia chut (ak by platilo 1/, kava by bola velmi poextrahovana a kysla) ...
Dolievanie vody do standardneho espressa je Americano.