Zdedil som bike na foto,ktorý má zrezanu vydlu,čiže už nemám ako ísť vyššie.
Mám 175cm 98kg. A deje sa to,že mám sedlovku primerane vysoko tak aby som mal nohu "skoro" vystretú.
Menil som aj sedlo pôvodne pretekárske za take Talianske z Decathlonu. (Zadku to pomohlo )
Ale mám neskutočný nekomfort čo sa týka rúk a to ten,že mám pocit že strašne padám na riaditka.
Skratka som total dolamany po nedeli včera sme dali s manželkou cca 37km Vrakuňa-Hamuliakovo a dnes....som total dolamany.
Jasne kondička žiadna ale ja chcem len v klude prejsť svojim tempom 20-30km/h. Tých cca 30km.
A teraz,čo môžem spraviť ako prvé,resp.čo by ste odporučili.
-dat ešte nižšie sedlo
-rohy na riadidlá ......atď
Ten bajk je pretekar ale ja ho chcem užívať ako trek.To je asi problém.
Ale je to dar a chcem s ním 3-10x za rok niečo zažiť,nie trpieť.
Ďakujem
posledný komentár: 28. 5. 2012 o 21:26
Tiez, tazko povedat lebo foto skresluje, ale z poslednej foto mi pride ze sedlo mas max tak na urovni krytky predstavca? Ako vyzera tvoj posed na biku?
Dalsia moznost je, ze posed mas "spravny", ale proste to nieje nic pre teba, a potreboval by si mat nieco relaxove, ako napr. na trekingovych alebo mestskych bicykloch - so vzpriamenym posedom
Jedina moznost asi bude pohrat sa s predstavcom (pripadne sirkour riadidiel), ale riesenie sa bude lisit v zavislosti od toho co je skutocny problem (zly posed vs "sportovy ale spravny posed ti odpaluje chrbat"). Pre viac vzpriameny posed sa vpodstate potrebujes dostat riaditkami blizsie k sedlu a vyssie. Napr. nieco takto moze posluzit https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/predstavce/kellys-predstavec-kls-crx-70-25-4mm.html
Kellys KLS CRX 70 nastaviteľný predstavec, Ø-25.4 mm
29,99 €
Ťechňika.
napr
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/riaditka-a-rohy/mtb-riaditka/kore-rivera-riaditka-31-8x720mm-zdvih-65mm-cierna.html
No budem chalani hútať,ak by niekto ti z okolia bol ochotný sa na pár min.stretnut a poradiť na živo to bude lepšie odvďačím sa mu.
Ja som Vrakuňa,čiže niekde na polceste viem pribehnúť.
Ďakujem
A možno tu mám aj suseda /:
Dik.
Dik.
Poviem to inak.
Vtedy som akože v poho posede, keď sa ***** prstami dotýkal riaditok.
Ale tak jazdiť je vrcholne nekomfortne a nebezpečné.
Som na ňom natiahnutú jak na ďereši.
Ja som od nedele zablokovaný a 3h v sedle a v takej polohe mi len viac pritlačilo nerv.koreň.
Keď som bol min.rok na starom sedle tak zaujímavé že som neprišiel taký dolamany.
S tým sedlom majú pravdu, máš ho príliš dopredu, takto ti ubiehajú isto aj kolená strašne. Určite si pozri návod ako správne nastaviť sedadlo, výška aj predo-zadná poloha. Keď tak, radšej kratší predstavec.
Ešte jedna vec, čo mi udrela do očí, vyzerá to, že sedlo nemáš vodorovne, ale padá ti dozadu. Malo by byť vodorovne.
Ja osobne som jazdil predtým a cesťákoch a preto mi trocha natiahnutejší posed nevadí. Známy, čo jazdil predtým na mestských bikoch holandského typu, tak ten si kúpil cesťák a nadáva na to a to si zaplatil aj bike fiting, či ako sa to píše. Proste dlhé roky zle sedel a problém na svete.
Ja ho mám od.2020 od uja.