zabudol si na náklady samotnje haly, zamestancov,vybavenie, kancelarie, ekonomicke oddelenie, menežment, servis zariadení, rozne štatne nariadnie na bezečnosť a ekologiu. dane a odvody. to všetko robí cenu produktu. plus doprava a predaj u malobchodníka
01.10.2021 - 22:55:17
00
@lto: .."nakreslene" (citaj okopirovane / ukradnute s podporou statu) na kradnutom softe, material ktory ma specifikacny list mimoriadne priblizny a vhodny tak na podkurenie v krbe, z huty ktora z vysoka kasle na to ake svinstvo z vyroby kdekade vypusta, so zamestnancami, ktori urcite pracuju 8+0.5hod za 2-3k USD mesacne, ....
@zihadlo: nezabudol, len uz nebol dovod dalej to rozvijat...
01.10.2021 - 23:01:18
06
Vidim, ze vsetko vies a vsade si bol :) Dam si pozor na Sunrace teda, tiez robia aj taketo lacne 12sp kazety. Sice aj Shimano si nechava robit veci v krajinach kde si hlavu netrapia s ekologiou a za "misku ryze" , ale nevadi hlavne, ze viac zarobia akcionari. Tak ako vsetci.

ps: pekne ste tuto temu zaprasili :n:
02.10.2021 - 08:20:13
03
...lebo Sunrace predava 12spd kazety frezovane z 1 kusa momentalne po 50EUR...
podla tych reci idealny cas a moznost to tym vsetkym nenazratym korporatom ukazat, tak treba dat mozgovy trust dokopy a budeme sa divat. Urcite cielom podnikania bude nam vsetkym ostatnym priniest spickove produkty za vyrobne ceny a naisto nie fuj-fuj profit...
Ale obavam sa ze toto velkolepe podnikanie sa skonci tam, kde vsetky tieto "startupy", pri "mudrych" reciach... ?
02.10.2021 - 08:50:27
07
mozno vsetko vie mozno vsetku mudrost pozral :D ale jedno je tak, ze kazda firma ma ine naklady na vyrobu. niekto vyrobi lacnejsie, niekto drahsie a niekto lacno a predava uplne predrazene. je na kazdom spotrebitelovi co si vyberie a do coho ivestuje svoje bubaky. niektore produkty sa drzia len preto aby mal spotrebitel vyber s minimalnym ziskom mozno su aj tak vyrabane tie lacnejsie varianty kaziet proste pojdeme tam len 2-5% zisku ale urcite % spotrebitelov si to najde. kazdy by sme chceli to najlepsie za co najmenej, ale ak ma produkt a firma planovat aj buducnost musi tam byt zisk, ktory sa investuje zasa spat do produktov. myslim ze vyrobcovia aj teraz trocha cakaju pretoze ked bol plan vyroby nastaveny napr. na 5€ a zrazu nam skoci len cena materialu o 30% nabura to vsetko.
02.10.2021 - 09:24:30
00
Správne si wizard podotkol jednu vec....Každá firma má iné náklady. To je celkom kľúč k úspechu. Niekoho to baví a nepotrebuje okolo seba luxusný život, nemusí vyplácať akcionárov atď....ale keď tu čítam myšlienkové pochody nekorunovaných "kráľov" tohto fóra a sledujem ich prisluhovačné publikum, tak vlastne fakt sa niečo vyrábať tu na SK ani neoplatí, lebo to nakoniec nebude mať klientelu. Aj pre niektorých predajcov tu (čo sa teda tak prezentujú) je napríklad Shimano ako TOP modla a nič iné vlastne by ani nemalo existovať, lebo Shimanu vlastne musíme vďačiť za to, že môžeme bicyklovať :)
Sledujem aj magazín MTBiker a vidím, že zaujímajú hlavne články o premotivovaných jedincoch čo opisujú ako bicyklujú...kopa lajkov a super komentov. Príde článok o talentovanej EWS jazdkyni, ktorá jazdí na špičkovom u nás vyvinutom odpružení a pár lajkov a koment k tomu čo to je, kde sa to dá takto prerobiť a čo reálne to robí v teréne žiaden - čiže nezáujem o takýto produkt - tak pre koho sa to má vyrábať vlastne?

myslím, že na tomto fóre už dávno nejde o cyklistiku a poradiť, kde by sa čo dalo zohnať, alebo upraviť, zlepšiť......
02.10.2021 - 09:48:48
05
Nebude to tým, že napr. ja ani neviem čo je EWS a musel som si to teraz vygúgliť? :) Čiže drtivé osadenstvo fóra ako píšeš "len bicyklujú", najčastejšie cross country a nech to nazývajú vo svojich očiach aj enduro :) U mňa celá slovenská/svetová profesionálna cyklistika = Sagan, kým nebol on, tak pre mňa celá slovenská/svetová profesionálna cyklistika = nikto...
02.10.2021 - 10:27:34
06
Braňo, aj Shimano vznikla ako malá manufaktúra s 2 zamestnancami v roku 1921. Vyrábali iba jeden typ voľnobežného viackolieska. Avšak až v roku 1982 boli schopní vyrobiť MTB sadu Deore XT. Lídrom na trhu boli vtedy komponenty SunTour, ktorý už v 1969 ponúkol indexované radenie. SunTour sa zameral na cenu a napr. jeho prehadzovačka stála iba 10 USD, zatiaľ čo Campgnolo 40 USD a Shimano 20 USD. SunTour neskôr predstavilo tzv. MicroDrive prevodníky a kazety. Ani nízke ceny však nezabránili tomu, aby SunTour zmizol z trhu a v roku 1994 zavrel fabriku. Firma bola kúpená investormi a premenovaná na SR Suntour. Dnes je spájaná skôr s odpružením ako radiacimi komponentami.

thumb_up0thumb_down
https://en.wikipedia.org/wiki/SunTour
Sram vznikol ako výrobca otočného radenia Grip Shift kompatibilného so Shimano. Taktiež nezostali v garáži, ale akvizíciami rôznych firiem a naliatím ohromného balíka od investorov boli schopní rásť. Zaujímavé čítanie o Sram súdnych praktikách. Paradoxne Sram zažaloval Shimano za to, že Shimano poskytovalo výrobcom 10% zľavu za to keď špecifikovali kompletnú sadu. T.j. žaloba Sram síce otvorila dvere mixovaniu komponentov (museli byť však kompatibilné so Shimano) avšak zvýšili cenu nákupu komponentov o 10% a teda aj MOC bicyklov. Odkaz na Wiki je však potrebné brať aj s rezervou, pretože je to písané spôsobom prezentácie Sram.
https://en.wikipedia.org/wiki/SRAM_Corporation
Malé manufaktúry sú fajn a pre nás fajnšmekrov sú vždy vítanou zmenou v "šedi" konfekcie. Avšak nepoznám žiadnu malú manufaktúru, ktorá by bola schopná, resp. sa snažila presadiť na trhu nízkou cenou.
02.10.2021 - 10:37:26
03
Vieš ...ja si to tu trochu mýlim s nadšencami cyklistiky. Pretože cyklistika je cenovo aktuálne jeden z veľmi náročných športov. A trochu ma hnevá, keď si teraz nekúpiš veci, tak je možné, že onedlho nebude jazdiť na akých plášťoch, kazetách, vidlice tiež už nie sú, platničky brzdové - vieš sama asi ako sa rýchlo v sezóne míňa. A preto, keď vidím snahu aj tu, že niekto niečo chce vyrobiť, tak sa mu za mňa snažím dať najavo, že to má zmysel a že sa niekto pripojí k tomu a urýchlime ten proces, že či do toho ten človek vôbec chce ísť. Ale ja vidím nezáujem..len sa povie, je to drahé a kašli na to.
Aj spomínaná úprava vidly. Samozrejme pri mojich výdavkoch na bike nejdem do toho hneď, pretože do toho sypem hodne prachov, ale keď si za takúto úpravu vypýta týpek 600 eur, tak mu to normálne vysolím, alebo prejdem na vidlu EXT ERA...ale mega cena, nepoznám nikoho čo to jazdí a servis si asi tiež budem musieť doma robiť. Len ma mrzí, že tu sa o takýchto veciach nemáš ani s kým o tom poradiť, alebo si dokonca dohodnúť rande na horách a vyskúšať to. Môžeš tak o tom si tu popísať - dostaneš 1-5 palcov dole a vymaľované, téma EXT uzavretá.
02.10.2021 - 10:53:18
00
nekopirovalo nahodou tiez shimano od campagnola, kedze to uviedlo prehadzovacku v 1950 a shimano az 1956?
02.10.2021 - 10:56:58
00
branomelis napísal:
....keď si teraz nekúpiš veci, tak je možné, že onedlho nebude jazdiť na akých plášťoch, kazetách, vidlice tiež už nie sú, platničky brzdové.....


Ach jaj, je cas na dalsiu objednavku
02.10.2021 - 10:59:49
00
Braňo, ja úplne chápem o čom píšeš. Myslím, že si bol nesprávne pochopený. Väčšina z tohto fóra nemá vášeň k cyklistickej technike nastavenú tak ako ty, ja a "iba" pár ďalších. Väčšinou sa tu (a aj na iných fórach) rieši "cena vs výkon". My to však máme inak a sme ochotní investovať do svojej záľuby pre mnohých "nezmyselné" čiastky, hoci by sme mohli jazdiť za zlomok ceny. V tom IMHO práve spočíva celé nepochopenie takýchto diskusií.
Za nedostatok nemôže Shimano, Sram ani žiadny ďalší výrobca. Je to výsledok pandémie, zvýšeného dopytu po elektrobicykloch a z toho súvisiaceho záujmu o outdoorové aktivity. Pôvodne nastavený systém, ktorý fungoval na pravidelných predobjednávkach a tzv. forecastov a plánov na najbližšie 2 roky nebol na takúto situáciu pripravený. Dodávky fungovali a zdržanie v podobe lockdownov a napríklad problémov v doprave celý systém nabúrali a totálne rozbili. Situácia je vyhrotená aj faktom, že najsilnejšie firmy ako Specialized, Merida, Giant, Trek a spol sa zorientovali najrýchlejšie a investovali obrovské čiastky peňazí do nových objednávok a zahltili tak dodávateľský reťazec. Berú to ako investíciu a príležitosť mať bicykle na trhu ako jediní zatiaľ čo ostatní sa trápia so zháňaním náhrad.
02.10.2021 - 11:02:42
11
Veď iba to som chcel Kika podotknúť. Nie nejaké znevažovanie, ak to aj tak vyznelo. K týmto komponentom orientovaným na cenu som skončil svoj vzťah hneď ako sa dalo. Tento týždeň bol u mňa sused..prepadol tento rok cyklistike a je celý spokojný ako sa zrazu dobre cíti. Kúpil si KONU Honzo s pohonom Shimano 11sp s kazetou Deore...a že mu tam čosi cvaká a ťuká pri jazde. Pozriem na to a kazeta vrchné pastorky si idú svoju pesničku a spodné pastorky každý medzi sebou sa hýbu a celé to ešte vytáča do uhla spolu s orechom. A teraz neviem či to je ten patent, aby sa v zábere eliminoval uhol reťaze, alebo čo. Kazeta jednoducho spolu s nábojom sa natočí to uhla retiazky. ..Samozrejme je tam vôľa ako prasa a teraz to dá na reklamáciu a za čo mu to pri tomto stave vymenia netuším. Teraz bude koľko bez bajku na ktorom potrebuje robiť pravidelný tréning ?
02.10.2021 - 11:19:39
00
...jedna vec je kto ma aku vasen pre nakupovanie manufakturnych produktov, druha vec je ze vasen z cloveka automaticky odbornika nerobi a tretia vec je ze "dobry" umysel je irelevantny. treba si nalistovat spustac celej tejto absurdity... (pomocka: zle predrazene Shimano, zly zly patentovy urad, tu poznamku ohladom toho ako sa vyskumnici maju prioritne venovat obchadzaniu patentov uz ani nerozvadzajme )...
nebyt velkych seriovych producentov, neexistovali by mali manufakturnici. Niekto musi cele to biznis odvetvie drzat v pohybe. manufaktury to v ziadnom pripade nebudu a ani oni nebudu fungovat inak ako s umyslom zisku...
...nie je to uplne najvhodnejsia forma a atmosfera debaty, ale je zrkadlom unavy zo stavu, ked sa ku vsetkemu vyjadruju vsetci a navodzuje sa zdanie, ze vsetky tieto odborne a "odborne" nazory maju rovnaku fakticku vypovednu hodnotu...
02.10.2021 - 11:33:01
02
iron.hide napísal:
Ach jaj, je cas na dalsiu objednavku

veru, a zas peniaze v ....
retiazky, kazeta, lanka
02.10.2021 - 14:48:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle)
keyboard_arrow_up