Tak ja len posuvam ako som dostal, teda ze sa aktualne robi analyza, preco u nas bola umrtnost ventilovanych pacientov vyrazne vyssia. Ved uvidime ci z toho nieco vzide.
10.10.2021 - 19:36:53
01
Ja im to stále pri každom kontakte vravím , že sa musia o seba viac starať , cvičiť , stravovať … že raz určite príde “ nejaká záťaž “ a treba byť pripravený ju zvládnuť . Bo keď telo ide v “ mierových časoch “ na jeho limitoch , aj to za pomoci medikamentov , ťažko zvládne čo i len taku chrípočku nie ešte Covid 19 .

Jezus ak budú nejaké dáta , rad ich tu zverejním . Ako ste si všimli , nemám problem uviesť veci na pravú mieru .
10.10.2021 - 19:40:21
00
bolo by zaujímave analyzovať aj výsledky Torok vs ostatní
10.10.2021 - 20:02:05
00
tak marektodal by zase rád plošne testoval.asi chlapcom z trnavy dochádzajú bubáky za atg.

https://www.aktuality.sk/clanok/v58ey65/koronavirus-mozno-nebude-zly-napad-celoplosne-testovanie-vyhlasil-exminister-krajci/?fbclid=IwAR2HDqKtgo8mAqPMie_9d5eSzJ-3rkJFhoJPsy3Mxpm4moQzHwFvnLqY5-g
10.10.2021 - 20:09:21
00
SlavoS napísal:
bolo by zaujímave analyzovať aj výsledky Torok vs ostatní


Vo Vusch bolo minimum pacientov … porovnávať ak chceš porovnávaj UNLP , BB a BA . Taktiež nemôžeš porovnávať napríklad take Vysne Hagy kde im prežil jeden neborak na ECMO-e, ako že sú mega úspešni a táto technika je topka . Áno je , len materiálno technicke vybavenie , len personál zaškolení na jeho prevádzku , len len … chlopi , ja vás beriem že Vám z toho kovidu jbe ako aj mne , no serte už na politiku , na Matoviča , na Švédske suprove dáta a priložme spoločne “ruku k dielu “. Tiež mám kamarátov neopíchaných , tiež sú opantaní dezinfoscenou a svojimi prijbanymi manželkami čo sedia na <>čiach doma a sledujú buzku Bukovskeho a naočkovali tymto “ antivakcinacnym jedom “ svoje blízke okolie . Je to ich volba … sú ešte viac frustrovaní , nemôžu ísť slobodne do kaviarne a reštiky kedykoľvek s kýmkoľvek bez nového testu , cez hranice podnikajúcu tiež to majú tazke . To je fakt take ťažké , a vás strach taký velky , že pomriete po vakcíne , že toto všetko podstupujete a dobrovoľne ? Predpokladám , ze ani jeden z vás nebol kriticky chorý a nikto z vás sa nepozrel na to skutočne “ dno tej priepasti “ . Bo keby ste to prežili , prestali by ste sa bať …
10.10.2021 - 20:52:05
06
síce minimum, ale prežili všetci. čo určite stojí za pozornosť.
10.10.2021 - 21:22:22
00
Creme de la creme tu chodi, fakt :)) Tupela z netu budu este aj anesteziologom kecat do roboty, lebo v zmazanom videu na youtube hovorili :)) Fakt uz niektorym nie je hanby.
10.10.2021 - 21:22:42
06
https://www.babskeveci.sk/slovenska-lekarka-opisala-ako-to-vyzera-na-covidovom-oddeleni-mladi-ludia-sa-dusia-zaziva-neockovani-lutuju/?fbclid=IwAR0uiYmD8QfjVYyE6XsSDRxhFqBWhf-ztjqLC7SvGp394mPrJAnDCor25Dc
10.10.2021 - 22:29:53
00
Škoda, že už je pichnuta … tak by som ju pichol , až taká rozkoš 😂 .

Apropo dám aj ja jeden za všetkých z minulej služby . 7.10 ráno 5 minút pred mojou výmenou služby mame výjazd … no do prdele , som tu už od včera a s týmto výjazdom budem v práci o 2 hodiny dlhsie . Nasadáme , výjazd do 2 minút zo stanovištia RLP . Smer dedina pri Moldave . Prichádzame na adresu , štandardný postup pri vstupe pokladám manzelovi pacientky otazky upriamujúce na epidemiologické riziko . Všetko v poriadku , testuje sa vraj kazdy týždeň . Pani v dekompenzovanom stave pri základnom ochorení s TK 62/33 Torr , SpO2 65% … žiadam rýchli antigenovy test . Vysledok asi tušite … do minuty sa objavila druha “ čiarka “ . Odvolám cely tím , podstupujeme rychlu dekontaminaciu , nasadzujem si Nanologix respirátor , obliekame Tivek obleky , dvojo rukavíc a štíty . Vraciame sa k pacientke a po zabezpečení venoznej linky , kyslikova maska s plným prietokom O2 15 litrov transportujeme jej bezvládne telo do ambulancie RLP . Stav sa upravuje , stabilizujeme vitálne funkcie a ideme na kovidove oddelenie . Už s nami aj rozprávala , TK 90/60 a SpO2 93% … teraz som sa dotazoval nakoľko som o5 v službe , ako sa ma . Odpoved ma neprekvapila . Zomrela dnes doobeda … očkovana samozrejme nebola . Stačí ?! mám takýchto príbehov tiež viac , no knihu nehodlám vydať . Ešte stále nie je neskoro … no keď ma uvidíte v dverách v bielom overale s Nanologix respirou na xichte , máte viac ako problem .

Dobru noc .
10.10.2021 - 23:26:50
216
Analyzu umrti u nas nech si robia ale zhadzovat to na lekarov - intezivistov, je podla mna uz cez ciaru. Nas narod - vacsina, je vyzrany, bez stipky kondicie, vela z nich zere 500 druhov liekov... a potom pride Kovid, nova chorba ktora zacne takych ludi kosit a ideme to hadzat na lekarov?
Ja som robil 5 rokov sanitara na operacnych saloch v UVN Praha, expriatelka tam robila zdravotnu sestru na Koronarnej JIS takze pohlad do intezivnej mediciny mam docela dobry - ako laik samozrejme, a mozem povedat, ze anesteziologa by som nechcel robit ani za boha - jeden z najhorsih jobov - makaju jak fredky pomaly bez oddychu - v UVN bezne anesteziolog v Piatok rano zacal - operacny program, poobede premedikacie a behanie po celej UVN k pacientom... do toho rozne operacie cez vikend - havarky... + ARO a koncil v Pondelok pooobede. A musim povedat ze kazdy doktor, sestra a vlastne cely personal co robi v intezivnej medicine patri v kazdej nemocnici k TOP pracovnikom, tam nerobia nejaky hotentoti co nevedia co robit a ako maju obsluhovat pristroje... takze nie, tento personal urcite nemoze za tie umrtia + treba k tomu pocitat aj to, ze choroba je nova, liecebne postupy sa menili za pochodu... za par rokov to uz budeme manazovat urcite lepsie ale teraz urcite lekari urobili maximum co mohli. Takze urcite aspon takto virtualny klobuk dolu pred ich pracou.
Ano obcas nesuhlasim s tym ako sa Ramon1 vyjadruje, ale patri to k jeho stylu ale ani sa mu necudujem, on prichadza do kontaktu len s tmi najtazsimi stavmi, tak aj podla toho sa vyjadruje, my ostatny to vidime z ineho uhlu a moze nam ta choroba prist ako banalne ochorenie lebo vidime tych zvysnych 90 percent jednoduchsich priebehov a potom tu vznikaju taketo nedorozumenia ... nepaci sa mi ta doba do akej sme sa dostali, ze sme sa ako spolocnost rozdelili dezolat vs zvysok - a tento problem sa prehlbuje a bojim sa ze bude este horsie. Nesuhlasim sice s tym oznacovanim ze kazdy kto je nezaockovany tak je dezolat a treba ho vyvrhnut zo spolocnosti, ale zase ma nehorazne seru ludia co su fakt debilny a utocia na tych zdravotnikov - tych by som dal rovno odstrelit popravde.
Nadava sa tu na Bukovskeho - fajn, mal sporne videa(Kovidove a o politike) a tvrdenia, ale celkovo z jeho kontextu, aspon ja som to tak vnimal z jeho videii, ze chcel aby sa ludia viac starali preventivne o svoje zdravie a samozrejme, Kovid, tym ze si dam dnes orechy a Dcko urcite neporazime ale casom zmena navykov... moze pomoct v dalsich pandemiach, ktore urcite pridu + k tomu vsetkemu ockovanie a ine preventivne opatrenia to je samozrejme.
Ja napr. nemozem moju mamu(astmaticka, starsia osoba, problemy s tlakom, cholesterol vysoky - rizikova skupina) presvedcit aby sa dala ockovat, zije s priatelom ktory veri prave tym totalnym konspiracnym bludom ako nanoboty, 5g... a tym padom je aj ona zdebilneta z neho a to pritom cely zivot robila zdravotnu sestru.
Sorry som sa rozpisal a dokopy o nicom ale chcel som tym povedat ze DAKUJME vsetci lekarom z intenzivnej mediciny a nie ze ich tu budeme osocovat ze malo abo zle robia.
11.10.2021 - 01:38:51
118
Vrchný dezol Don roberto zvoláva v sobotu do červenej Rimba Sombi protivládny protest. To je taký kKOK. Samozrejme hygienici nič nezmôžu, lebo protestovať máme povolené v ústave.
11.10.2021 - 07:55:15
00
Pufo, tak ja rozhodne nie som z tych, co by "osocovali" zdravotnikov. Ale pokial su niekde v systeme chyby, tak na ne treba prist, treba ich presne pomenovat a hlavne ich treba eliminovat. To, ze zdravotnici tvrdo makaju je jedna vec, druha vec je, aby to malo aj zelany efekt. Cize ak su umrtia ventilovanych na SK naozaj statisticky omnoho castejsie (ja take data nemam, len mi to tak bolo povedane), tak tu pricinu treba najst a netvarit sa, ze ziadne chyby neprichadzaju do uvahy. Najviac zla napachaju prave ludia co nechcu pocut pravdu / prijat fakty, zakryvaju si pred tym oci a idu si svoje, tzn. nesnazia sa veci zmenit / zlepsit. Nie nahodou do tejto skupiny patria v sirsom kontexte aj ludia, co sa nedali zaockovat.
11.10.2021 - 09:02:17
06
Treba asi dodať, že súčasťou problému sú aj postoje týchto ľudí k lekárom všeobecne, teda nielen odpor k očkovaniu, ale oni si držia odstup od lekára z princípu, lebo ho chápu ako súčasť establišmentu. Ak sú presvedčení, že všetci doktori sú aj tak uplácaní big pharma spoločnosťami, že ide o "plandémiu", že to je len kuleha na obyvateľstvo a do dvoch-troch rokov očkovaní zomrú, pričom covid je aj tak len taká "chrípočka", hovoríme o základnom mentálnom nastavení. Ak ich to potom chytí, potom vytesňujú realitu – "Ja mám predsa imunitu, vitamín D som jedol, nemôže to byť až tak zlé, atď..." – až napokon im klesne saturácia pod kritickú hodnotu, sú už v úplne zúboženom stave a nikto ich nedokáže zachrániť. To nie je nutne len o tom, že lekári ordinovali len po telefóne, časť populácie by aj tak nezavolala.
11.10.2021 - 09:22:33
05
Ešte dodávam, že toto je vykreslenie extrémnejšieho prípadu a skutočný svet je o odtieňoch, no spoločným menovateľom je, že mnohí si jednoducho nedajú poradiť a ani pomôcť.
11.10.2021 - 09:38:53
02
Jezus napísal:
Pufo, tak ja rozhodne nie som z tych, co by "osocovali" zdravotnikov. Ale pokial su niekde v systeme chyby, tak na ne treba prist, treba ich presne pomenovat a hlavne ich treba eliminovat. To, ze zdravotnici tvrdo makaju je jedna vec, druha vec je, aby to malo aj zelany efekt. Cize ak su umrtia ventilovanych na SK naozaj statisticky omnoho castejsie (ja take data nemam, len mi to tak bolo povedane), tak tu pricinu treba najst a netvarit sa, ze ziadne chyby neprichadzaju do uvahy. Najviac zla napachaju prave ludia co nechcu pocut pravdu / prijat fakty, zakryvaju si pred tym oci a idu si svoje, tzn. nesnazia sa veci zmenit / zlepsit. Nie nahodou do tejto skupiny patria v sirsom kontexte aj ludia, co sa nedali zaockovat.


Toto je prave uplne ukazkovy priklad sirenia hoaxov. V dobrej viere, chces zachranit svet (ved aj antivax zachranuju) , zacujes nejaku jpp zarucenu praUdu, ktoru si samozrejme neoveris, iba ju prdnes dalej na internety. Ukazkovy priklad, ucel splneny.
11.10.2021 - 11:27:18
01
keyboard_arrow_up