Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Takto vypadá originál XTR. Takže si sám zhodnoť či to bolo "nezdravo asymetrické". Môžeš to tvoje "cvaknúť" teraz ako vypadá "opravené".
mam sram gx prehadzovacku, radenie a kazetu, prehadzovacka po pade neide nastavit(nevedia ani v servise tak nepiste ze daj to do servisu). Bude to fungovat s shimano deore m6100 prehadzovackou alebo musim kupit minimalne aj shimano radenie? Nechcem davat za gx 120e. Prosim piste len taky co mate skusenost s takou kombinaciou a nie vase odhady.
Neviem co urobili, pätka vyzera rovno, predpokladam ze ju merali, doma som dokazal tu prehadzovacku nastavit aby radila dobre z malych pastrokov na velke, opacne sa jej nechce
mam sram gx prehadzovacku, radenie a kazetu, prehadzovacka po pade neide nastavit(nevedia ani v servise tak nepiste ze daj to do servisu). Bude to fungovat s shimano deore m6100 prehadzovackou
Fungovať ti to bude určite , vlastná skúsenosť.
Avšak najprv vymeň pätku prehadzovačky, stačí aby bola len trošku krivá a nejde nastaviť prehadzovačka, pripadne skontroluj lanko či chodí ľahúčko oboma smermi - tiež vlastná skúsenosť .
Ktora radila lepsie?
Chcem kupit Sram alebo Garbaruk k XX1 AXS.
Dik za vase skusenosti.
existuje nejaký spôsob, ako to vyriešiť?
Long story short, skusil som zvysit odpor spojky na prehadzke na 5Nm z pocodnych 3.5Nm a nastalo peklo. Prestalo to radit bez ohladu na to ake nastavene som vyskusal. B skrutka, napnutie lanka... Proste bud to radi hore alebo len dole. Vyzera to tak ze sa proste retaz zosmykava z nabehov na kazete, a ked pritiahnem lanko tak sice preradi, ale odmieta potom radit dolu. Dlzku retaze som skontroloval 2x a je presne podla navodu od shimano. Je to HT cize pruzenie to nemoze ovplyvnovat. S vypnutou spojkou to ide nadherne, ako z ucebnice. Vratil som nastavenie spojky na zhruba 4Nm a tam to ako tak ide, ale poviem to tak, stary favorit 2x5 bez SIS radil rychlejsie a presnejsie v sikovnych rukach.
Komponenty 1x11
prevodnik: 32z DECKAS N/W nabeh cca 1000km
kazrta: Sunrace MX8 Black-Chrome 11s 11-46z. nabeh cca 1000km vid foto
retaz: Sram PC 1110 PowerLock 11sp. 110cl.+ spojka NOVA
Radenie: XT SL-M8000-R I-SpecII nabeh > 1000km kupene z bazaru ako nove
Prehadzovač: XT RD-M8000-GS nabeh > 1000km kupene z bazaru ako nove patka som zatial nekontroloval, ale ked to radilo dobre pri 3Nm a stale radi bez spojky tak by asi mala byt OK.
Je tam nieco nekompatibilne, alebo mam nieco pokrivene? Ma este niekto podobny problem ? PLS HELP!
Prečo si skúšal zvýšiť odpor spojky?
Ktoru shimano retaz ? V 11s nie je velmi vyber, mam ist do 12s ?