Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Trosku nemčiny
https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/ex-charit-chefvirologe-krueger-2g-ist-nicht-sicherer-aber-unfreier-78186550.bild.html
Zobraziť komentár 12.11.2021 - 20:34:36
00
arrow_leftHosť napísal:
V ziadnej literature ani v ziadnom pandemickom plane sa nevyskytovali tie stredoveke sialenosti, v ktorych od marca 2020 zijeme. Boli tam rozumne riesenia a pristupy, vychadzajuce zo 150 rocnych epidemiologickych skusenosti. Ziadny "lockdown" (pred februarom 2020 toto slovo v epidemiologii neexistovalo), ziadne masove testovania zdravych ludi, alebo nedajboze ich karantena. Ziadne zatvaranie skol na dlhe mesiace (maximalne kratke "prazdniny" ako sme mavali pocas chripok), ziadne obmedzenia bezneho verejneho zivota (maximalne tak obmedzenie masovych akcii).

super, takze ked teraz vsetko zrusime, max sem tam zavreme daku triedu na par dni alebo obmedzime sem tam dake koncerty, festaky atd tak nam to uvolni nemocnice? tak to mam chapat? nas problem je ze mame vela opatreni, preto mame plne nemocnice?
lebo podla toho mame daleko viac opatreni a aj tak to doslo do stavu ze nemocnice su plne, pacientov vozia inde, obmedzuju operacie pre ostatnych, lekari vyberaju koho pripojit a koho nie...

a nebola prave who ta organizacia ktora to najviac podcenila na zaciatku? resp mozno sa drzala takychto svojich 'pravidiel' ze nic netreba a preto sa to rychlo rozletelo vsade?
Zobraziť komentár 12.11.2021 - 21:36:59
00
btw toto mi akurat poslal znamy, neviem odkail to vykopcil:

Článok 4
Aplikácia tretej posilňovacej (booster) dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pre
ostatné osoby

(1) Posilňovaciu („booster“) dávku vakcíny je možné podať kompletne zaočkovanej osobe
vo veku od 18 rokov najskôr za 6 mesiacov po podaní poslednej dávky základnej
očkovacej schémy.

(2) Osobám, ktoré boli kompletne zaočkované a prekonali ochorenie COVID-19, sa tretia
posilňovacia dávka („booster“) dávka neodporúča vzhľadom na skutočnosť, že
prekonanie ochorenia COVID-19 pôsobí ako tretia posilňovacia („booster“) dávka.

(3) V prípade, ak si žiada osoba podať tretiu posilňovaciu (booster) dávku aj napriek
skutočnosti uvedenej v Článku 3 ods. 2 tohto usmernenia, bude jej podanie tejto dávky
umožnené.

(4) Podanie tretej posilňovacej (booster) dávky je vhodné zvážiť najmä osobám, ktoré
a) prekonali ochorenie COVID-19 pred viac ako dvanástimi (12) mesiacmi,
b) mali ochorenie COVID-19 s asymptomatickým alebo oligosymptomatickým
priebehom.
Zobraziť komentár 12.11.2021 - 21:39:55
00
capulo: Usmernenie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, Číslo: Z093730-2021 , https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/Covid-19/Ockovanie/3-davka/MU-tretia-davka.pdf, je tam toho viacej, ak sa ti chce citat :D
Zobraziť komentár 12.11.2021 - 21:50:24
00
Dezolati sa predviedli. To už je uplné dno.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zbirka-umrti-covid-dezinformace.A211112_101819_domaci_dape
Zobraziť komentár 12.11.2021 - 23:06:26
00
Zákonodárci :puke: … niet čo dodať .

🔓 : https://dennikn.sk/2609169/v-parlamente-kotlebovci-aj-fico-nenosia-respiratory-a-je-tazke-s-tym-nieco-urobit/?cst=47f7ec177714b8220346cb0c59c2fb0c948632a1

A ešte preceda a jeho kovidova epopeja 🔓 : https://dennikn.sk/2589687/fico-falsoval-test-na-covid-ignoroval-vyzvy-hygienikov-a-pred-volicmi-tajil-ze-prekonal-tuto-strasnu-chorobu/?cst=b562e2690fa7ced9f8f35824f24dbf5f7203c691
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 07:51:41
00
arrow_leftjerry74 napísal:
Inak tie opatrenia stoja za h...o, už vidím ako v prevádzkach budú majitelia kontrolovať zákazníkov. Kašľu na to všetci...tu pomôže jedine lockdown,lebo to fakt bude katastrofálne. :(

Napriklad tak ako to robia v Rakusku a nikto s tym nema problem, restauracie funguju a su plne. Prides, slusne ta casnik poprosi kod, ty mu ho ukazes a vsetko je ok.
Ziadne dristy ako na SK, ze "omedzovanie" prav.
To len v tomto state sa vzdy nieco riesi.
Moze behat mestska policia a kontrolovat a nahlasovat.
Porusil si, 1x ti dam napomenutie, pri 2 hom zavriem prevadzku,
Vybavene.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 08:19:36
06
za to moze Fico, Pele a Kotlebovci - z Kovidu si spravili politicku temu ako najvacsi chrapuni, a kedze maju spolu okolo 45% volicov, 45% ludi ostane neockovanych aby "ukazali" Matovicovi. A vsetky opatrenia budu sabotovat.

Vo vyspelych krajinach sa Kovid nespolitizoval, a preto tam maju aj vyssiu zaockovanost.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 08:59:48
05
https://cnn.iprima.cz/ockujeme-zastaralou-vakcinou-delta-zmenila-pravidla-shodli-se-flegr-a-beran-50901
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 09:37:51
01
arrow_lefttriki napísal:

Dnesne cisla, nemyslim ze treba nieco dodat... zastarala ci nie vysledky su celkom presvedcive.

Prílohy:

Koronavírus na Slovensku v číslach - Koronavírus a Slovensko - Google Chrome 13_11_2021 09_41_03 (2).png
Koronavírus na Slovensku v číslach - Koronavírus a Slovensko - Google Chrome 13_11_2021 09_41_03 (2).png 44.25 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.11.2021 - 09:42:55
00
Tak neviem či je problém so zastaralosťou, keď všade funguje parameter, že nemocnice plnia v neporovnateľnej miere neockovani pacienti. To, že sa nemôžem nakaziť ako očkovaný samozrejme nepočítam. Výhoda je dnes v tom, že priebeh to zmierňuje....
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 10:11:23
01
arrow_leftJoKo napísal:
Odmietajú zdravotnú starostlivosť. Lebo vakcinácia je poskytovanie zdravotnej starostlivosti... A potom zrazu si zmyslia, že by sa potrebovali nadýchať kyslíka. Prečo vtedy neodmietajú zdravotnú starostlivosť? To mi nejde do hlavy...

Deficit kyslika deaktivuje kazdeho dezolata. Podaktorym by nezaskodila mensia demonstracia toho stavu, trebars s pritlacenym kolenom na krku. Napr. dezolati z Lidla.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 10:45:52
06
arrow_leftcapulo napísal:
super, takze ked teraz vsetko zrusime, max sem tam zavreme daku triedu na par dni alebo obmedzime sem tam dake koncerty, festaky atd tak nam to uvolni nemocnice? tak to mam chapat? nas problem je ze mame vela opatreni, preto mame plne nemocnice?
lebo podla toho mame daleko viac opatreni a aj tak to doslo do stavu ze nemocnice su plne, pacientov vozia inde, obmedzuju operacie pre ostatnych, lekari vyberaju koho pripojit a koho nie...

a nebola prave who ta organizacia ktora to najviac podcenila na zaciatku? resp mozno sa drzala takychto svojich 'pravidiel' ze nic netreba a preto sa to rychlo rozletelo vsade?

Ja neviem, vy mate niektori problem s vnimanim casu? Ze existuje nieco ako postupnost a pricinny sled udalosti? Dnesna situacia nie je sposobena prirodzenym vyvojom epidemie, ale je dosledkom tych vasich "opatreni".

Deklarovanym cielom opatreni bolo spomalit sirenie, vsakze? Doteraz to citame v MHD a pocuvame z medii, "pomozte spomalit sirenie virusu" a podobne. Co znamena "spomalit" nejaky jav? Znamena to predlzit jeho trvanie. Pri epidemiach umele predlzovanie ich trvania znamena, ze sa predlzuje doba moznej expozicie (v epidemiologickych SEIR modeloch prechod osob zo skupiny S do skupiny E) a tym sa zhorsuju dosledky epidemie. To ukaze kazdy epidemiologicky model a pred februarom 2020 to vedel kazdy epidemiolog. Cim dlhsie epidemia trva, tym dlhsie su expozicii vystavene ohrozene skupiny, tym viac sa ich nakazi a tym horsi je celkovy vysledok epidemie. Vam sa "opatreniami" podarilo epidemiu natiahnut na uz takmer dva roky, a koniec stale nie je v dohlade (na rozdiel od Svedska, kde epidemia skoncila v januari 2021 po cca 10 mesiacoch, a dalsie "vlny" uz tam nie su a ani nebudu).
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 10:51:01
00
Mudro pises... Ale nenapisal si aj B.

Ak by sa krivka nespomalovala, tak by nastup bol strmsi a vyssi. Cize namiesto dnesnych cca 2600 pacientov by sme mali 7500- 10000 pacientov, lezali by na chodbach, lekari by vyberali, komu daju kyslik, mrtvoly by cakali na pohrebakov v chladiarenskych navesoch. Neveris? Precitaj si nejaky dokument z Bergama z marca-aprila 2020.

Profitovali by z toho len pohrebne sluzby, vyrobcovia truhiel a my zaockovani... Lebo by ubudlo Vas drbnutych. Prirodzeny vyber, IQ naroda by sa zvysilo

Naposledy upravil JoKo dňa 13.11.2021 - 11:10:00, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.11.2021 - 11:07:58
110
https://www.facebook.com/1748790538/posts/10209445775258497/?sfnsn=mo

Pod príspevkom som si prečítal zaujímavú diskusiu lekárov. A potom sa čudujeme, že sa bežní ľudia neočkujú, keď ani lekári sa nevedia dohodnúť.

Text je od Michal Palkovič:
Keďže k nám na patológiu chodí veľa príbuzných a keďže učím na dvoch fakultách, tak som sa pýtal ľudí prečo sa nedali/jú zaočkovať + argumenty zo skupiny lekárov. A toto mi z toho vychádza. Kľudne v komentoch doplňte, ak som na niečo "dôležité" zabudol :)
(čítať s porozumením, veď nejde o život, či ?)

CRÈME DE LA CRÈME
Prečo nie ste zaočkovaná ? Lebo som sa ešte nedala.
Nestihol som.
Nebudem na sebe robiť genocídu.
Je to snaha Sorosa a Gatesa o svetovládu a zničenie Slovanov.
Lebo Matovič je k***t.

NEBOJÁCNY
Som zdravý, na nič vážne sa nemusím neliečiť (pán 65+).
Ja tomu neverím. To je taká chripôčka, tak načo. Ani proti chrípke som sa neočkoval.
Nemajú ma do toho nútiť.
Nikam nechodím (iba do obchodu, do kostola a iba k doktorom).

TEN ČO TO PREKUKOL
Vy ma musíte nahovárať, vás za to platia.
Čo je koho do toho, prečo sa nezaočkujem.
Veď je to dobrovoľné.
Politici sú blbci a mne nebudú rozkazovať.
Nikto ma nepresvedčil.
Štát mi nebude diktovať čo mám robiť.
Videl som prednášku XYZ, čo je svetoznámy virológ / patológ / odborník, ktorý hovoril, že je experimentálna vakcína. Prečo by ten klamal.

FELČIAR (SEYÓNNY VIROEPIDEMIOLÓG)
Mám dobrú imunitu. Stopro mám kopec protilátok, robili mi test z prsta, tak načo.
Veď ani nevedia ako dlho protilátky vydržia, tak načo.
Nie som ovca na „egsperimenty“.
Pozrite koľko očkovaných je nakazených a koľko veľa ich zomiera.
Čítal som na webe, že vakcína aktivuje syntetické parazity.
Spajk proteín našli vo vaječníku, za 5 rokov pokapete. Nedám sa očkovať neschválenou vakcínou.
Prečo nestanovujú protilátky pred očkovaním ? Určite som to prekonal. Testovať ani očkovať sa nedám.

ROLE MODEL
Bratrancov sused / synovho kamaráta / sestrička mojej matky… po očkovaní oslepol / porazilo ho / umrel / dostal aj tak Covid.
Známeho bratrancovej ženy tetin mužov brat... tak jeho ženy sestrička povedala, že je to nebezpečné.
Ani moje deti nie sú zaočkované a povedali mi, že nech sa nedám v žiadnom prípade zaočkovať.
Môj obvoďák / obvoďáčka, sestrička z nemocnice mi to neodporúča, tak to ďalej neriešim (prečo nevie).

TISÍC A JEDEN DôVOD
Nemôžem sa očkovať, lebo mám lieky na vysoký tlak / astmu / problémy s pľúcami / kŕčové žily.
Možno mám hustú krv, tak radšej nie.
Manželka je alergická na všetko, tak sme sa ani jeden nedali zaočkovať.
Také svinstvo si do seba nepichnem (často názor fajčiara, oddaného pijana, poprípade narkomana, pána potetovaného ako omalovánka).
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 11:08:50
08
keyboard_arrow_up