Vo Svedsku zomrelo z cca. 2 milionov ludi 65+ rokov okolo 15,000. To je 0.75%.
ja som pisal o bergame nie o svedsku
Ten pandemicky plan bol priprava na chripkovu pandemiu. Nevedel som ze covid ma pomalsi priebeh nez "chripocka", pri tej rovno padaju mrtvi ludia na ulici, ci ako?
kde tvrdim ze ma pomalsi priebeh ako chripka?
a okrem toho ti to sedi? pomala chripka a rataju s 300k mrtvymi za 15 tyzdnov...
Tak gratulujem, toto je asi najbizarnejsi prispevok v tomto threade. Pandemicky plan, ktory vypracovali desiatky odbornych institucii, stovky epidemiologov a lekarov v uzkej spolupraci s nemocnicami a celym systemom NHS, zabudol zohladnit kapacitu nemocnic. Urcite.
niekde chyba bude, kedze vsade boli prisnejsie opatrenia nez si spominal a vsade mali plne nemocnice... silne pochybujem ze pri lazo plazo opatreniach by boli prazdne...
takze ano, niekde tam maju chybu a je mi jedno kolko odbornikov to vypracuvalo. proste to nesedi na aktualnu situaciu. nehovoriac o tom ze to je nejaky vseobecny plan a nevidel som tam zeby zohladnovali parametre sirenia. ci mas R 1.1 alebo 2 je sakra rozdiel, rovnako aj inkubacna doba, ako dlho je clovek nakazlivy atd atd... dostanes diametralne rozdielne vysledky ak zmenis co i len jeden parameter kusok. takze napisat ze staci obmedzit hromadne podujatia a sem tam skoly je proste nezmysel