Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJoKo napísal:
Mudro pises... Ale nenapisal si aj B.

Ak by sa krivka nespomalovala, tak by nastup bol strmsi a vyssi. Cize namiesto dnesnych cca 2600 pacientov by sme mali 7500- 10000 pacientov, lezali by na chodbach, lekari by vyberali, komu daju kyslik, mrtvoly by cakali na pohrebakov v chladiarenskych navesoch. Neveris? Precitaj si nejaky dokument z Bergama z marca-aprila 2020.

Profitovali by z toho len pohrebne sluzby, vyrobcovia truhiel a my zaockovani... Lebo by ubudlo Vas drbnutych. Prirodzeny vyber, IQ naroda by sa zvysilo

tak ako pise joko, na papieri tie who veci mozu fungovat krasne ked mas dostatok zdrojov. ale v realnom zivote zistis ze niekde je limit a ten ta proste nepusti. to co tu chce robit goratrix mozes napr v pripade, ze covid sa bude liecit len doma. bude sice o kus viac umrti ale vsetko bude fungovat. len to skus vysvetlit narodu... kazdy (aj antivaxer) ked je zle tak ako prve bezi do nemocnice a zachranujte ma... postavis pred nemocnice vojakov a ludi s covidom budu otacat prec?
ak sa to dakomu podari vysvetlit ludom, tak ja do toho kludne pojdem
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 11:41:43
00
arrow_leftJoKo napísal:
Precitaj si nejaky dokument z Bergama z marca-aprila 2020.

Scenar z Bergama sa nezopakoval nikde na svete, z jednoducheho dovodu. Bergamo je co sa tyka znecistenia ovzdusia (ciastocky PM2.5) najhorsim regionom v Europe. Je na tom horsie nez oblasti polskych uholnych bani, a pravdepodobne aj horsie nez niektore extremne znecistene oblasti Ruska:

https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/figures/pm2-5-annual-mean-in-2/pm2-5-annual-mean-in-2015/image_large

Zaroven ma tento region mimoriadne vysoky vekovy priemer. Ti ludia co tam ziju maju extremne zdevastovane zdravie, velke mnozstvo ich zije v kolektivnych zariadeniach kde boli plne zavisli na starostlivosti opatrovnikov z vyhcodoeuropskych krajin. Z tychto opatrovnikov prakticky vsetci odisli domov po tom co sa objavili prve naznaky talianskej vlady o "lockdowne". Kombinacia tychto faktorov sposobila ten prudky partyzdnovy narast umrtnosti (vekovy primer umrti v Bergame bol myslim 85 rokov). A nemocnice tam kolabuju kazdu chripkovu sezonu, je to tam viac menej normalne. Po tejto prvej vlne sa v Bergame uz nedialo prakticky nic, islo o dalsiu ilustraciu prirodzeneho priebehu krivky.

K tomu vasmu "kolapsu zdravotnictva" v prvej vlne nedoslo prakticky nikde.

arrow_leftcapulo napísal:
ak sa to dakomu podari vysvetlit ludom, tak ja do toho kludne pojdem

A ako som postol vyssie, mohli by ste skusit vysvetlit ako je mozne ze pandemicky plan Velkej Britanie pocital s 300,000 umrtiami v chripkovej pandemii pocas kratkeho obdobia 15 tyzdnov, co je neporovnatelne vyssi impact nez najhorsi scenar covidu. Pricom tento scenar bol povazovany za akceptovatelny a o ziadnom "kolapse zdravotnictva" sa nehovorilo.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 11:50:18
01
Ja si myslím , že berie drogy či čo …

Medzitým / teda medzi jeho vstupmi a jednotlivými dávkami / u nás na Slovensku so zaočkovanostou pod 45% ⬇️

Pribudlo 7244 nových prípadov, najviac od začiatku pandémie

Za piatok pribudlo na Slovensku 7244 prípadov koronavírusu, najviac od začiatku pandémie. V nemocniciach leží 2626 pacientov s ochorením, vyše 80 % z nich nie je zaočkovaných alebo má len prvú dávku vakcíny. Evidujú aj 39 nových úmrtí.

Pozitivita pri 26 314 PCR testoch je 27,5 %. Najviac pozitívne testovaných PCR testom bolo v Prešovskom kraji, najmenej v Nitrianskom. Takmer 70 % z nich nebolo zaočkovaných.

Pozitívny antigénový test malo v piatok 1752 osôb, takmer 71 % nebolo zaočkovaných.

Na JIS je 239 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 238 ľudí.

Prvú dávku vakcíny dostalo v piatok 5139 ľudí, spolu ju má na Slovensku 2 542 370 osôb. Druhú dávku očkovacej látky dostalo včera 2383 osôb, zaočkovaných oboma dávkami vakcíny je na Slovensku 2 325 309 osôb. (mzsr)
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 12:09:56
00
arrow_leftexit2 napísal:
TEN ČO TO PREKUKOL
Vy ma musíte nahovárať, vás za to platia.
Čo je koho do toho, prečo sa nezaočkujem.
Veď je to dobrovoľné.
Politici sú blbci a mne nebudú rozkazovať.
Nikto ma nepresvedčil.
Štát mi nebude diktovať čo mám robiť.
Videl som prednášku XYZ, čo je svetoznámy virológ / patológ / odborník, ktorý hovoril, že je experimentálna vakcína. Prečo by ten klamal.

Slovákov nikto len tak neprekukne a neprečurá.
Mali by zverejniť, kolko tisíc takych odborníkov skočí na lep tzv. nigerijského typu.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 12:14:54
01
Ohľadne tej výnimočnosti Bergama by som asi prvýkrát aj súhlasil, na svete ozaj nie je veľa oblastí kde je komunita zároveň mimoriadne stará a pritom extrémne zdravotne zdevastovaná ...

Akurát tam tiež asi robí s dátami NCZI alebo čo, keď Po tejto prvej vlne sa v Bergame uz nedialo prakticky nic, islo o dalsiu ilustraciu prirodzeneho priebehu krivky. vyzerá v celkovom prehľade takto :tmi:

Prílohy:

bergamo.png
bergamo.png 117.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.11.2021 - 12:19:56
02
ked ti vsetci stari umru v prvej vlne tak potom je jasne ze v dalsich mas klud...

a pod pojmom kolaps si nepredstavuj nieco ze zhori nemocnica. ja za to povazujem stav kedy uz nie si schopny osetrovat ludi pri beznej prevadzke. cize akekolvek presuvanie pacientov inam, odkladanie operacii, tahanie smien nad cas atd uz nie je normalny stav ale uz len rucanie sa systemu

a ten tvoj plan v uk ratal aj s tym ze tych 300 000 ludi pride zomriet do nemocnic a budu tam zomierat xy dni? lebo je rozdiel ked zomru doma alebo zomieraju tyzden v nemocnici kde okolo nich treba behat v skafandroch. covid je zly prave aj v tom ze ludia neumieraju dostatocne rychlo, vsetko sa natahuje, niektori neumru vobec ale treba kolo nich behat v nemocnici o to dlhsie...

scenar mozes mat akykolvek krasny... ale potom ti pride daka pliaga pri ktorej dajme tomu kazdy co to chyti ostane uz dozivotne na pristroji v nemocnici... a darmo ty budes ratat ze 300 000 ludi ti chybat nebude, to ti prd pomoze ked par stovak ludi v kazdej nemocnici ti ju dokonale ochromi... nemusi ti ani nik zomriet...

UK sa niekde stazovala ze im umiera vela ludi? lebo to som dako nezachytil. nepamatam si zeby daka krajina mala lockdown koli tomu ze umiera vela ludi... ci 5 ci 500 ci 5000 to je jedno.. vzdy to bolo koli tomu ze boli plne nemocnice. staci ze takuto malicku drobnost zabudol ten pandemicky plan zaratat (ze vela ludi bude v nemocnici) a mozes cely ten plan zahodit lebo nebude fungovat
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 12:30:31
00
arrow_leftgebula napísal:
Akurát tam tiež asi robí s dátami NCZI alebo čo, keď Po tejto prvej vlne sa v Bergame uz nedialo prakticky nic, islo o dalsiu ilustraciu prirodzeneho priebehu krivky. vyzerá v celkovom prehľade takto :tmi:

To je graf pozitivnych PCR testov, nie umrti.

ked ti vsetci stari umru v prvej vlne tak potom je jasne ze v dalsich mas klud...

Vo Svedsku zomrelo z cca. 2 milionov ludi 65+ rokov okolo 15,000. To je 0.75%.

covid je zly prave aj v tom ze ludia neumieraju dostatocne rychlo

Ten pandemicky plan bol priprava na chripkovu pandemiu. Nevedel som ze covid ma pomalsi priebeh nez "chripocka", pri tej rovno padaju mrtvi ludia na ulici, ci ako?

staci ze takuto malicku drobnost zabudol ten pandemicky plan zaratat (ze vela ludi bude v nemocnici)

Tak gratulujem, toto je asi najbizarnejsi prispevok v tomto threade. Pandemicky plan, ktory vypracovali desiatky odbornych institucii, stovky epidemiologov a lekarov v uzkej spolupraci s nemocnicami a celym systemom NHS, zabudol zohladnit kapacitu nemocnic. Urcite.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 12:56:26
00
Zaujímavé... Boli pripravení na 300 tis. úmrtí, avšak v apríli-máji 2020 prestali pretláčať prirodzené premorovanie... Na vine boli Boris Johnson (prekonal kovid a zistil, že to nie je žiadna sranda) a predpoveď 80 tis. úmrtí... Takže plány boli 300 tis., keď však hrozilo, že bude 80 tis. tak zatiahli brzdu, lebo by to nezvládli.

Dcéra robí v Glasgowe v SEC (Scotish Event Centre). V apríli 2020 prerobili najväčšiu výstavnú sálu na nemocnicu - 460 lôžok. Najviac pacientov mali v jeden deň v máji - okolo 650. Ležal nielen na lôžkach, ale aj vo vytvorených uličkách na nosidlách. Dcéra z kancelárie videla, ako z jednej strany haly stojí rad sanitiek privážajúcich a čakajúcich na prevzatie pacientov, na druhej strane haly rad čiernych sanitiek, do ktorých nakladali mŕtvych - po 2-3 na pohrebák, bez truhiel, len vo vakoch.

Predpokladám, že takto si to Goratrix predstavuje
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 13:52:05
05
arrow_leftHosť napísal:
Tak gratulujem, toto je asi najbizarnejsi prispevok v tomto threade. Pandemicky plan, ktory vypracovali desiatky odbornych institucii, stovky epidemiologov a lekarov v uzkej spolupraci s nemocnicami a celym systemom NHS, zabudol zohladnit kapacitu nemocnic. Urcite.

To teda ten plán teoretických úradníkov so zahltenými softvérmi co vdaka tomo nakoniec nevedia ani kolko je 1 +1 nezohľadnil. Pri 300 000 mrtvych v británii čo sú 2 % úmrtí z nakazených chrípkou s ťažším priebehom vyžadujúcim hospitalizáciu nezohľadnil, že bude v nemocniciach okrem bežných lôžok potrebných aj dalších 15 000 000 reprofilovaných pandemických lôžok, k nim v británii dalšie milióny špecializovaných zdravotníckych pracovníkov len k pľúcnym ventiláciám, na JIS, anesteziológov, ...
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 13:59:40
00
arrow_leftJoKo napísal:
Zaujímavé... Boli pripravení na 300 tis. úmrtí, avšak v apríli-máji 2020 prestali pretláčať prirodzené premorovanie... Na vine boli Boris Johnson (prekonal kovid a zistil, že to nie je žiadna sranda) a predpoveď 80 tis. úmrtí... Takže plány boli 300 tis., keď však hrozilo, že bude 80 tis. tak zatiahli brzdu, lebo by to nezvládli.

Dcéra robí v Glasgowe v SEC (Scotish Event Centre). V apríli 2020 prerobili najväčšiu výstavnú sálu na nemocnicu - 460 lôžok. Najviac pacientov mali v jeden deň v máji - okolo 650. Ležal nielen na lôžkach, ale aj vo vytvorených uličkách na nosidlách. Dcéra z kancelárie videla, ako z jednej strany haly stojí rad sanitiek privážajúcich a čakajúcich na prevzatie pacientov, na druhej strane haly rad čiernych sanitiek, do ktorých nakladali mŕtvych - po 2-3 na pohrebák, bez truhiel, len vo vakoch.

Predpokladám, že takto si to Goratrix predstavuje

Uhm, myslim ze nie dolezite ako si to predstavujem, ale aka je realita:

https://www.gov.scot/news/nhs-louisa-jordan-to-close/

https://www.scotsman.com/health/ps56m-1000-bed-covid-field-hospital-at-secc-set-to-close-without-ever-treating-covid-patients-3171048

https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/nhs-virus-hospital-glasgow-sec-22710859

V spominanej nemocnici (podobne ako v inych "polnych nemocniciach" po celom svete) nebol nikdy ani jeden jediny pacient. Mohol by si vysvetlit, preco vo vyssie citovanom prispevku klames.
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:01:35
00
Realita je taká že ty aj váš plán ste mimo reality. Realita sú preplnené nemocnice s odkladaním bežných operácií na neurčito z jednoduchého dôvodu - váš plán zahrnul hlúposť na ktorú sa v reálnom živote nehrá a to je pojem keby - keby bolo 300 000, keby sa nespomaľovalo šírenie vírusu , ...

Naposledy upravil Hosť dňa 13.11.2021 - 14:09:58, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:04:11
00
arrow_leftHosť napísal:
Vo Svedsku zomrelo z cca. 2 milionov ludi 65+ rokov okolo 15,000. To je 0.75%.

ja som pisal o bergame nie o svedsku

arrow_leftHosť napísal:
Ten pandemicky plan bol priprava na chripkovu pandemiu. Nevedel som ze covid ma pomalsi priebeh nez "chripocka", pri tej rovno padaju mrtvi ludia na ulici, ci ako?

kde tvrdim ze ma pomalsi priebeh ako chripka?
a okrem toho ti to sedi? pomala chripka a rataju s 300k mrtvymi za 15 tyzdnov...

arrow_leftHosť napísal:

niekde chyba bude, kedze vsade boli prisnejsie opatrenia nez si spominal a vsade mali plne nemocnice... silne pochybujem ze pri lazo plazo opatreniach by boli prazdne...
takze ano, niekde tam maju chybu a je mi jedno kolko odbornikov to vypracuvalo. proste to nesedi na aktualnu situaciu. nehovoriac o tom ze to je nejaky vseobecny plan a nevidel som tam zeby zohladnovali parametre sirenia. ci mas R 1.1 alebo 2 je sakra rozdiel, rovnako aj inkubacna doba, ako dlho je clovek nakazlivy atd atd... dostanes diametralne rozdielne vysledky ak zmenis co i len jeden parameter kusok. takze napisat ze staci obmedzit hromadne podujatia a sem tam skoly je proste nezmysel
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:09:12
00
Osobne mám "jeho" a jemu podobných dávno v ignore liste a som spokojnejší. Len nerozumiem, prečo máte mnohí potrebu reagovať na nich a snažiť sa im niečo vysvetliť. Nechápete, že si budú stále mlieť len to svoje? Že podložené argumenty na nich neplatia? Tých predchádzajúcich 1600 strán vám nestačí na uvedomenie si, že je to boj s veternými mlynmi?
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:17:36
05
arrow_leftHosť napísal:

Minimálne sa trošku sekol na tému potreby hospitalizácie obyvateľov zasiahnutých pandémiou - Between 1% and 4% of symptomatic patients will require hospital care, depending on how severe the illness caused by the virus is.. Do toho intervalu sa nezmestia, ani keď sa počet hospitalizácií vztiahne na celkový počet prípadov (kde nielen miestni experti tvrdia, že pozitívny neznamená chorý, a už vôbec nie symptomatický) ...

Už som to napísal viackrát, na tému „trápny kovid“ sa nezhodneme už len preto, že toto mi pripadá ako učebnicový príklad minimálne preťaženého zdravotníctva. A keď tak pozerám na štatistiky úmrtí v Lombardii, ani na tému „bezcitní východoeurópski ošetrovateľlia nechali pomrieť talianske bábušky i dédušky, takže krivka pandémie mala prirodzený priebeh a potom už bol pokoj a nič sa nedialo“ zhodu nenájdeme (ja samozrejme viem, že predošlý graf boli zistené prípady - len keď je v marci vrchol na +- 390 a v decembri na +340, stále mi to pripadá ako vlna pandémie podobná napríklad našej, hoci sme sa „šialenými stredovekými postupmi“ prirodzenému vývoju krivky vyhli).

Prílohy:

lombardia.png
lombardia.png 59.37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

uk.png
uk.png 138.54 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:24:49
01
arrow_leftHosť napísal:
A ako som postol vyssie, mohli by ste skusit vysvetlit ako je mozne ze pandemicky plan Velkej Britanie pocital s 300,000 umrtiami v chripkovej pandemii pocas kratkeho obdobia 15 tyzdnov, co je neporovnatelne vyssi impact nez najhorsi scenar covidu. Pricom tento scenar bol povazovany za akceptovatelny a o ziadnom "kolapse zdravotnictva" sa nehovorilo.

Borisovi sa zo začiatku tiež pozdával "švédsky" model, ale keď sa mu zaplnili nemocnice, trochu zmenil názor. Asi nedokázal ľuďom vysvetliť, že majú zomrieť v pokoji doma. To je teória vs realita...
Zobraziť komentár 13.11.2021 - 14:36:11
00
keyboard_arrow_up