backyfx napísal:
Samozrejme za kazdy vas postreh so skusenostami inych znaciek budem rad. Dik

ak to nemusi byt vyslovene cyklo, skus bundu na skialp, aj v top kvalite su lacnejsie ako trendy cyklo bundy a funkcne porovnatelne (okrem vreciek)
24.08.2021 - 22:58:37
01
scarinko napísal:
perfetto nie je na nejaku zimu, to je prechodna bunda
je to prechodna bunda, na jesen ako stvorena. Ale celkom sa mi pozdava ta Santini Vega Extrem...
24.08.2021 - 23:11:05
00
Pocul som na nu len dobre recenzie. Pre mna je draha ale ak to nie je problem smelo do toho
24.08.2021 - 23:17:23
01
Ma niekto skusenosti v slabom dazdi s GORE INFINIUM bundou. Ale komplet nie len partly INFINIUM. Dakujem.
25.08.2021 - 00:29:37
00
a nie su vsetky tie zimne bundy to iste ako prechodne len je z vnutka pridanna fleecova vrstva? napr. alpha mi pride ze ma len tu flisku vo vnutri - ta sa da nahradit zvlast spodnou vrstvou = vacsia vyuzitelnost bundy/vacsi rozsah teplot
nechcem 2 bundy, mam sportful light wind - co je v prednej casti gore windstopper ale chrat je bez membrany. bral som L-ko cize mi to je volnejsie a ked je pod nulu davam pod to hrubsi merino rolak.
uz je dost opotrebovana a tak rozmyslam nad nahradou no neviem si vobec vybrat - predsalen su to dost cenove palky.

mam vo vybere sportful fiandre pro v L-ku cize by sa mali zmestit aj hrubsie spodne vrstvy - pod 0 uvazujem nad nejakou funkcnou fliskou od karposu + brynje
pripadne sportful super - ta ma tusim cesane vnutro aspon podla fotiek

castelli moc nechcem - nepacia sa mi tie ich lepene svy - predpokladam po case odliepanie
20.09.2021 - 14:11:00
00
Trochu ta vyvediem z omylu. Je mozne ze ine bundy to maju inac, urcite aj maju, ale prave alpha ziadnu “len” pridanu flisku nema. Uz som tu kedysi otom pisal litaniu, je to fest premakana konstrukcia a prave to ju odlisuje od vrstvenia na cibulu alebo inych bund, aj ked teda s inou poriadnou zimnou bundou skusenosti nemam. Ta vnutorna vesta je len v istych miestach a z rozlicnych materialov, podla toho co je kde ziaduce. A prave to je ta vyhoda oproti fliske, ktoru mas vsade rovnako, si v tom napratany jak jaternica, tu ta to tlaci a tam sa zas zbytocne potis… Pocit a pohyb v alphe je navykovo luxusny, volny a neobmedzujuci, aj ked v priamom porovnani je citit rozdiel hmotnosti proti napr. Perfettu, zakratko vsak ani nevies ze ju mas oblecenu. Kdezto byt napratany v x vrstvach pod lahkou bundou, to sa neda ani porovnat. Jasne niekomu to mozno nevadi, docasne a obcas sa tak samozrejme da zit, ale pokial jazdis pravidelne v zime tak poriadna zimna bunda rozhodne stoji zato. To je ako sa trapit cele zimy iba v navlekoch, ktore ti raz premoknu, inokedy sa pretrhnu, zajde sneh… Skratka ina dimenzia :-) Nosim pod nou zvacsa iba hrubsie termo, obcas aj len tenke, a za dve zimy mi este v nej zima nebola. Ano stoji to majland, tiez som dlho vahal, sam by som za nu beznu cenu nedal, ale mna v nejakej akcii vysla 160 alebo dokonca len 140€ a to zato stoji. Ak si chce clovek dopriat a spravit radost, tak rozhodne rozumna volba. Uz sa neviem dockat kedy ju zacnem nosit :-) A za dalsie, treba si zvazit ze obliekat ju budes tak 3, max 4mesiace, a cez zimu predsa jazdis celkovo menej, takze pokial ju inak neznicis tak vydrzi fakt dlho… No a dalsia litania :D
20.09.2021 - 19:13:57
05
praveze doteraz som mal sportful light wind ktory nema na chrbte membranu. nosim to od +16 do -8 takmer 3/4 roka :-D preto aj tak vyzera po 3 rokoch. strasne univerzalna vec. len pod to menim spodne vrstvy. v tych -8 co je su tak 3 vyjazdy za zimu som uz v tom ako pises napratany ale mat koli tomu dalsiu bundu neviem - to je ta aktualna uvaha. v zime jazdim kratsie trasy ale pravidelne - 3-5x / tyzden kedze sa tu dole nic ine v zime aj tak robit neda.
mam obavu ze by som alfu obliekol par krat za zimu = zbytocna investicia a potreboval skor nieco ako perfetto (fiandre pro by malo byt nieco podobne). vacsinu zimy sme tu posledne roky mali teploty okolo 0, -3 az -5. casto byva okolo +5 stupnov. mam rad 3 vrstvy kedy spodna odvedie pot do strednej a vrchna chrani pred vetrom aby sa stredna moc neochladzovala. skusal som aj 2 vrstvy a nebolo to ono.

sorry za uvahu ale strasne nerad nakupujem a o to viac drahe veci :-D
20.09.2021 - 19:39:57
00
Prave naopak, ked raz vyskusas napr. tu alphu povedzme v -2 len s jednym lahkym alebo stredne hrubym termom, tak pochopis ocom hovorim a uz nikdy nebudes na seba pratat viac vrstiev a tenku bundu ;-) Ono podla odolnosti sa da nosit od povedzme +5 co je ale fakt ze horna hranica, takze to vyuzitie je daleko sirsie a hlavne pohodlnejsie a prijemnejsie ako si myslis, ze len v uplne silnych mrazoch. Ked raz (stabilne) klesnu teploty pod nulu tak ju nosim az dokedy nestupnu nad +3/5 st. Na zaciatku zimy ju zacinam nosit az pod nulou, ale na jar az do tych takmer +5st :-D Osobne perfetto obliekam medzi koncom novembra az februarom len vynimocne pocas fakt peknych a slnecnych dni, ale zas je pravda ze jazdim prevazne rano kedy je castejsie teplota vyrazne pod nulou ako cez den, takze dva-tri mesiace sa tej prechodky takmer nedotknes cim opat posetris aj ju.
20.09.2021 - 20:19:40
03
Ja mám Alphu ešte radšej ako Perfetto, má proste parádny strih. A teplotný komfort super aj v mrazoch (za podmienky že bikuješ a nie vysedávaš v doline v tieni kde celú zimu slnko nezasvieti). Ja aj Alphu v mrazoch mám ako 3. vrstvu, Ako prvá je deravé letné Castelli tielko, potom jesenný alebo zimný nátelník s dlhým rukávom (niekedy oba naraz keď fakt nechcem mrznúť, ale potvrdzujem Jaiuba - čím viac vrstiev, tým horšia funkcia a treba s tým počítať)
20.09.2021 - 20:35:04
00
no nic mozem dalej rozmyslat - este aj tak nic nieje na skladoch - asi skoncim pri dvoch bundach - jednu zimnu a druhu co by sa dala nosit od tych +5 do +16 - tak mozno alfa a potom mozno pefetto (fiandre pro) mozno s kratkym rukavom + teple navleky.
milos21 ty mas aku velkost tej alfy? myslim ze mame podobne postavy - ja mam 180cm 70kg chudy hrudnik, tenke ruky.
20.09.2021 - 21:01:26
00
Mne zas naopak Alpha 2 totalne strihovo nesedela... Rukavy dlhe jak na zirafu a neskutocne uzke. Vzdy pri obliekani som myslel ze ju vyj...m z okna... materialovo a konstrukcne nebola zla. Na tento rok som vzal Santini Vega Extreme ktora sedi perfektne... Perfetto je zamna najlepsia bunda aku som kedy na sebe mal...
20.09.2021 - 21:28:13
00
Mám aj Alphu, aj Perfetto a oveľa radšej jazdím s Perfettom. To je pre mňa dokonalý kúsok. Alpha sa dostáva na rad keď teplota klesne pod 5 stupňov na cesťáku a v mrazoch aj na mtb. Pod bundy nosím stále len jedinú vrstvu a je to paráda. Nikdy som neveril, že takto môže oblečenie fungovať.
20.09.2021 - 22:12:38
02
a to este ked to clovek upgradne s Brynje :D
20.09.2021 - 22:17:20
00
cisty napísal:
Mám aj Alphu, aj Perfetto a oveľa radšej jazdím s Perfettom. To je pre mňa dokonalý kúsok. Alpha sa dostáva na rad keď teplota klesne pod 5 stupňov na cesťáku a v mrazoch aj na mtb. Pod bundy nosím stále len jedinú vrstvu a je to paráda. Nikdy som neveril, že takto môže oblečenie fungovať.

Ja tiež veľmi rád jazdím s Perfettom, keď je na to počasie ako teraz, ale strih Alphy pre mňa milujem :)

Gusto0 183cm 75kg veľkosť L
Napríklad veľkosť L u Prefetta sa mi zdá veľká hlavne v ramenách, ale keď som skúšal M tak bola tesná ak som plánoval aj nejaké vrstvy pod ňu. Ale už som trochu pribral, tak som rád aj za L :lol:
21.09.2021 - 11:33:57
10
Vedeli by ste niekto porovnat Gore C5 Thermo Jacket vs. Gore C3 Thermo Jacket? Ake su rozdiely samozrejme okrem ceny? Dik
04.12.2021 - 22:54:31
00
keyboard_arrow_up