Ahojte priatelia, pri kúpe trenažéra som sa rozhodol použit aktuálnu kazetu z biku na trenažér. Používam 12-28 10r.podla popisku 105.

V cenovej relácii do 70 euro sa oplatí špekulovať a kúpiť niečo drahšie alebo si vystacim len s obyč kazetou co je na shope okolo 40e.
14.12.2021 - 11:15:18
00
v podstate si vystacis s hocijakou kazetou(samozrejme musi byt kompatibilna s retazou). Pri inteligentnom trenazeri na prevode vobec nezalezi, lebo trenazer vyrobi potrebny odpor v podstate bez ohladu na prevod. Asi tam budu nejake limity, ale obycajny smrtelnik sa ich nemusi asi bat. Jemnou nevyhodou je, ze ak jazdis lahke prevody, tak rychlosti budu vyzerat smiesne. Proste identicky vykon mozes jazdit na hociktorom prevode, trening bude identicky, akurat nahrate rychlosti budu zavisiet od prevodu. Pre niekoho to je irelevantne, niekomu to moze vadit. Pre mna je to irelevavantne, tj neriesim, co je zaradene, len nech mi retaz necinka o presmyk.
Pri pasivnom trenazeri, kde nastavujes len odpor v stupnoch, tam je prevod sucastou odporu, tj ak preradis lahsi, tak na tom istom stupni zataze pojdes lahsie. Na tj volba kazety tam hra nejaku ulohu, ale nie je to podstatne, lebo zataze trenazeru maju vacsi rozsah, nez ktory sa da nastavit preradovanim na kazete. Navyse nikto nepotrebuje tie najlahsie prevody a tie najtazsie su na vsetkych kazetach.
15.12.2021 - 19:44:16
00
Uplne staci hocijaka, kľudne aj hmotnostne tazsia, horska... Hlavne aby sedela na orech a pasovala poctom koliecok s retazou. Na rozsahu nezalezi.
16.12.2021 - 22:14:00
00
keyboard_arrow_up