Lokalizácia
Formulár sa odosiela
vzdy je to o prioritach a penazenke , aj preto filter aeropress si vychutnam a dosiahnem upravu a citim chute pri minimalnych nakladoch oproti esspresu ,aj pri "horsej" kave- to co by mi u esspresa naozaj chutilo sa pohybuje najmenej v tisicke len za naradie + dalej udrzba -ladenie a kava ...na to fakt nemam ,by som robil len na kavu ,aj tu mam zatial limit 30e za 250g fakt nedam a uz mam aj bajk o.i.a ten je zatial priorita voci kave .... :)
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 10:55:32
00
arrow_leftdanyH napísal:
peterg
no a ty este nekamosis s Kubinym ze nam to sem da vediet? :)

Nie, len som si s nim raz pisal ... ale je to kamarat (ci znamy) mojho kamarata ... :)
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 11:14:49
00
arrow_leftluper napísal:
a nepíš o globalizácii, lebo keď má niekto hlboko do vrecka (kúpna sila Slovákov, Rumunov) , tak je odkázaný na domáci trh. :)

mám pocit, že zopár ľudí z tohoto fóra nakupuje u Taliana, Rumuna, Dána a iných, takže nevidím dôvod, prečo by aj Taliani, Rumuni alebo Dáni (alebo hocikto iný) nemohli nakupovať u Slovákov (ak by sa ukázalo, že sú takí dobrí, že za to stoja). Len to som tým chcel povedať...
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 14:03:43
02
bedo, no neviem, možno som mimoň, ale Ty si určite optimista, keď si myslíš, že ľudia z tzv. západu vôbec vedia, že nejaké Slovensko existuje, a keď tak len takí, ktorí tu chcú draho predať alebo lacno nakúpiť. :D
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 14:24:46
00
Pozri, žil som nejaký čas v Londýne. Raz som sa čiste náhodou rozprával s človekom, od ktorého som čosi vydražil cez eBay. Prišla reč aj na to odkiaľ som: hovorím, že "Slovakia", poznáte? A on, že: jasné, robím pre John Lewis (anglický odchodný reťazec) a berieme od vás nábytok. Osobne som tam robil vo vydavateľstve kníh a predstav si, že niektoré z nich tlačila Neografia v Martine. Aj keď je pravda, že väčšina sa tlačila v Hong Kongu, bo Číňania sú ťažká konkurencia...
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 14:33:46
00
Dam svoju skusenost,tykajucu sa kavovaru - i ked uroven debat tu je uplne inde ;).


DeLonghi Magnifica S ma prekvapil, najma tym, ze nadrz na vodu, plastova, standard, bez zmakcovacieho filtra je aj po vyse mesiaci ako nova, cista,bez akehokolvek povlaku,pri stalom pouzivani vody z vodovodu (jedna napln bola Dobra voda)
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 20:27:18
00
arrow_leftMarli napísal:
Dam svoju skusenost,tykajucu sa kavovaru - i ked uroven debat tu je uplne inde ;).


DeLonghi Magnifica S ma prekvapil, najma tym, ze nadrz na vodu, plastova, standard, bez zmakcovacieho filtra je aj po vyse mesiaci ako nova, cista,bez akehokolvek povlaku,pri stalom pouzivani vody z vodovodu (jedna napln bola Dobra voda)

Tak to sa Ti na plastovej nádrži skôr vytvorí žabinec, než vodný kameň. :D Ani na plastových fľašiach s minerálkov sa vodný kameň nevyzráža, ale skús ju zohrievať po dobu jedného mesiaca v kanvici a uvidíš. :(
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 20:58:37
00
Ani ten žabinec som nespozoroval (nepokusam sa ho docielit:))
Predchádzajúca skusenost s Krups kapsulovym (daaaavno) bola taka,ze nadrz bolo treba cistit,casto, robil sa povlak (a ak si dobre pamatam,ten plast bol 'drsnejsi', čo asi sposobovalo ten 'zakal')
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 21:27:30
00
Keď je reč o vodnom kameni - tí čo používate iba Dobrú vodu do kávovaru, odkameňovávate ?

V mojom prípade (Gaggia Classic 2019 - hliníkový bojler) neviem násjť na toto jasnú odpoveď a bojler sa mi rozoberať nechce... Výrobca odporúča svoj prípravok v 2 mesačnom intervale (prípadne častejšie podľa tvrdosti vody), ale myslím, že sa počíta s bežnou vodou z vodovodu. Po 5 mesiacoch som rozobral sprchu a na jednotlivých dieloch (vačšinou oceľových) bol len ľahký povlak, nič kvôli čomu by sa to oplatilo odvápňovať. Do bojlera ale nevidím.

Zaujímali by ma vaše skúsenosti, viem že veľa strojov sa ani neodporúča doma odvápňovať...
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 22:17:20
00
Existujú všelijaké dekalcifikatorove prípravky , aj som použil , len raz … potom som vzhliadol video majiteľa Rocket espresso a ten to nedoporucuje . Tak už teraz na to prdim a používam BWT kartusu . Neriešim …
Zobraziť komentár 05.02.2022 - 22:41:17
01
arrow_leftfrybend napísal:
Keď je reč o vodnom kameni - tí čo používate iba Dobrú vodu do kávovaru, odkameňovávate ?

V mojom prípade (Gaggia Classic 2019 - hliníkový bojler) neviem násjť na toto jasnú odpoveď a bojler sa mi rozoberať nechce... Výrobca odporúča svoj prípravok v 2 mesačnom intervale (prípadne častejšie podľa tvrdosti vody), ale myslím, že sa počíta s bežnou vodou z vodovodu. Po 5 mesiacoch som rozobral sprchu a na jednotlivých dieloch (vačšinou oceľových) bol len ľahký povlak, nič kvôli čomu by sa to oplatilo odvápňovať. Do bojlera ale nevidím.

Zaujímali by ma vaše skúsenosti, viem že veľa strojov sa ani neodporúča doma odvápňovať...

Ak pouzivas len Dobru vodu alebo inu podobne makku, netreba odvapnovat ani po rokoch. A keby si niekedy musel, tak na hlinikovy bojler je vhodny prostriedok Clean Boiler od Nuova Ricambi.
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 00:00:42
10
arrow_leftpeterg napísal:
Ak pouzivas len Dobru vodu alebo inu podobne makku, netreba odvapnovat ani po rokoch. A keby si niekedy musel, tak na hlinikovy bojler je vhodny prostriedok Clean Boiler od Nuova Ricambi.


Nijakú inú zatiaľ ten stroj nevidel :) ani na čistenie. Tvoje doporučenie na Clean Boiler som medzičasom zahliadol niekde na Kavomilcoch myslím, už mám v bookmarkoch, ale zatiaľ mám zásobu toho originálneho prostriedku od Gaggie.

Neistota vznikla z toho, že Dobrá voda má nejaký obsah vápnika, ale či je dosť nízky aby nerobil kameň som nevedel zhodnotiť. Ďakujem za info.
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 00:35:49
00
Určite nedavaj tam nič. Hlavne ked používáš dobru vodu. Poškodís s kyselinami povlak bojleru, potom už možeš robit hocičo bude ti rozpadávat bojler.
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 08:58:08
00
Hlavne z boileru tie cistice velmi tazko dostanes na 100% von, len ak by si
- rozobral masinu a vylial
- alebo mozno prehnal kvantum vody
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 10:04:39
00
Bol som zvedavý , tak som dnes skúsil. Fakt skoro ako broskyňový kompót. Mne skôr chuti ako marhuľový džem 😋

Prílohy:

IMG_20220206_090748.jpg
IMG_20220206_090748.jpg 1.09 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

IMG_20220206_091022.jpg
IMG_20220206_091022.jpg 1.11 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.02.2022 - 10:08:13
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up