planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Prosím o radu, idem kúpiť novu zadnú brzdu komplet set s hadičkou. Ale keďže mám vedenie rámom, musím vybrať hadičku zo strmeňa a nasúvať ju z hora z rámu, pretože zospodu to nepôjde...
Je to v poriadku ? ďakujem za odpovde
A prečo by mal byť jeden smer nejak komplikovaný?
Veď keď tam máš starú hadicu,lepiacou paskou k nej pripojíš novú a pretiahnes to horom či dolom ...
ja som mal problém s páskou pri výmene brzdovej hadičky...v ráme je nejaká úchytka cez ktorú mi to nechcelo prejsť. Použil som patent so šróbikom a všetko išlo bez problémov - kuk video od 3min10s
ahoj. zbežne som prezrel forum ale nič som nenašiel a tak sa pýtam: neviete ako riešiť to že mám vždy jednu platničku(pravú v smere jazdy) zjazdenú do šikma a tú ľavú mám rovnobežne? predná brzba XT 8100, takmer nová najazdené možno 1500km jedny platničky som tam mal asi 1400km a druhé som zjazdil na polovicu životnosti v sobotu na novodubničáku. Oboje platničky BBB aj kotúč BBB. Nič nehádže ani nešúcha, ani keď boli nové. Keby som mal šikmo namontovaný strmeň tak sú šikmo zjazdené obe. dík.
akože jedine čo mi vychádza je to že jeden piest ide proste šikmo alebo tie dve polovice strmeňa sú krivé. ešte keď sa mi bude chcieť prehodím predný a zadný strmeň medzi sebou na pokus.
Ja by som zase vyslovil teoriu ze zjazdenie do sikma iba jednej platnicky (ked druha je ok) moze/je sposobene mechanickym namahanim pri brzdeni, kedy mierne skruti strmen - resp. kotuc ho "taha" za sebou, pretoze je priskrutkovany iba na jednej strane - na ľavej...
daj foto...
zajtra odfotim. no pri pohlade zhora ako zo sedla v smere jazdy je prave lava platnicka rovna. ale chapem co mas na myslis. logiku to dava. predsa len ta stycna plocha tych dvoch polovic strmena je mala moze sa krutit
tu je ta fotka. na jednej fotke je šikmá platnička vľavo na druhej vpravo. ale pozor vždy je to tá istá v strmeni čiže pravá v smere jazdy. to som len naopak odfotil.
Nazdar, je bežné pri shimano brzdách konkretne M6100 , že rovnako odvzdusnene, vymenená kvapalina doštičky aj kotuce, nastavene piestiky pekne s tym zltym blokom ... Rovnaky postup a proste zadna brzda je pri rovnakom nastaveni o niečo mäkšia, nie ze vadne ani nema spongiovity chod ale proste ma k zaberu brzdy vacsi chod paky ako ta predná... Niekoľkokrát som este nasroboval lievik dolìl donho kapalinu pobuchal po hadicke, postlacal ... Ziadne bublinky niesu no ten chod je i tak o málinko dlhší jak na prednej.. m6100 ma 2.5 imbus pred packou a da sa nastaviť poloha packy.. s tym to kvazi viem doladit ze su rovnako tvrde . No ked ich necham na rovnako (najviac od gripu oddialene) tak ta predna zabera hned a zadna o malinko viac sa stlačí.
,,Problem,, tento jav pripisujem asi skor dlhsej hadici a celkovo viac ohybov hadičky... Co na to vy hovoríte? Stretli ste sa s tym? Určite by kvalitnejsia nejaka kevlarova preoletana hadica pomohla (hope tak ma) ale načo.. navyse by hadica nebola kompatibilna... Ps: hadice su pôvodne nie nejake kadejake smelinarske.
Mám pocit, že mne pomohlo, keď som odmontoval prasa, spustil ho dole, aby bola hadica čo najviac zvisle a tak odvzdušnil. Veru sa tam ešte nejaké bublinky našli, aj keď som predtým hadicu kadejako vyklepával, hýbal s ňou. Myslím, že je to reálne lepšie, nie len nejaké "placebo". Predtým sa mi aj stalo, že ak bol bike zavesený v prívese za predné koleso, tak po zvesení išlo prvé 1 - 2 stlačenia páky dosť hlboko. Po poslednom odvzdušnení s odmontovaným prasaťom mi to už neurobilo.
šikmá platnička vľavo na druhej vpravo čiže pravá ....
no to potvrdzuje tu moju teoriu o "ohybe" strmena. Predsa len tie sily tam nie su nijak male
a to uchytenie je take mechanicky celkom slabe... Este ma napadlo, pozri si pri demontovanej brzde a aj adpateri ako je rovna dosadacia plocha na vidlici..ci nahodou aj tam nie je z vnutornej strany nejake nepatrne zosikmenie ktore umoznuje inak rovno namontovanemu strmenu sa pri plnom brzdeni natocit/ohnut dovnutra... sice mozno len 0,1 0.2mm ale predsa..
tak ta predna zabera hned a zadna o malinko viac sa stlačí.
Presne tento isty jav som registroval pri Magurach.. mne pomohlo pri odvzdusnneni (az tretom v poradi na tej istej brzde) odmontovat strmen od ramu a celu zostavu aj s hadicku dat do zvislej polohy a odspodu pekne pomalicky vytlacat kvapalinu dohora.
Dlzka hadice by nemala robit rozdiely pokial tlacis beznou silou na packu. Samozrejme ze ak stlaci naplno plne bomby, tak dlha hadica bude "absorbovat" roztahovanim viacej kvapaliny do svojho objemu ako kratka...
No pod montujem strmen dolu dám ho do dolnej polohy, bicykel kvázi preklopim ale lievik bude zozikma... Uplne vodorovnú polohu docieliť neviem a úplne odmontovať strmeň sa mi nechce aj keď by to technicky možné bolo
ano moze to byt aj to čo píšeš o tej vydlici- 0,2mm na tej malej ploške može spraviť raz toľko na platničkach keď sa to prenesie. necham to tak zatiaľ brzdia dobre
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to v poriadku ? ďakujem za odpovde
A prečo by mal byť jeden smer nejak komplikovaný?
Veď keď tam máš starú hadicu,lepiacou paskou k nej pripojíš novú a pretiahnes to horom či dolom ...
https://www.youtube.com/watch?v=m0AIJhV1oZs
daj foto...
,,Problem,, tento jav pripisujem asi skor dlhsej hadici a celkovo viac ohybov hadičky... Co na to vy hovoríte? Stretli ste sa s tym? Určite by kvalitnejsia nejaka kevlarova preoletana hadica pomohla (hope tak ma) ale načo.. navyse by hadica nebola kompatibilna... Ps: hadice su pôvodne nie nejake kadejake smelinarske.
no to potvrdzuje tu moju teoriu o "ohybe" strmena. Predsa len tie sily tam nie su nijak male
a to uchytenie je take mechanicky celkom slabe... Este ma napadlo, pozri si pri demontovanej brzde a aj adpateri ako je rovna dosadacia plocha na vidlici..ci nahodou aj tam nie je z vnutornej strany nejake nepatrne zosikmenie ktore umoznuje inak rovno namontovanemu strmenu sa pri plnom brzdeni natocit/ohnut dovnutra... sice mozno len 0,1 0.2mm ale predsa..
Presne tento isty jav som registroval pri Magurach.. mne pomohlo pri odvzdusnneni (az tretom v poradi na tej istej brzde) odmontovat strmen od ramu a celu zostavu aj s hadicku dat do zvislej polohy a odspodu pekne pomalicky vytlacat kvapalinu dohora.
Dlzka hadice by nemala robit rozdiely pokial tlacis beznou silou na packu. Samozrejme ze ak stlaci naplno plne bomby, tak dlha hadica bude "absorbovat" roztahovanim viacej kvapaliny do svojho objemu ako kratka...
ano moze to byt aj to čo píšeš o tej vydlici- 0,2mm na tej malej ploške može spraviť raz toľko na platničkach keď sa to prenesie. necham to tak zatiaľ brzdia dobre