Ahoj chlapci, som ťažší jedinec (97kg) a aj keď si nafúkam koleso na 60psi (maximum čo udáva výrobca) tak keď sadnem na bajk tak hlavne zadné koleso je veľmi stlačené čo spôsobuje že zadok trošku pláva. Momentálne mám Mitas Ocelot 27,5x2.1 . Nejaké rady? Väčšinu plášťov čo som pozeral je do max 50-55psi
No myslím, že to bude asi tým ráfikom (úzky, resp. nefunguje s plášťom). Nezačalo ti to robiť po výmene plastov?
Lebo ja na starom HT mám vlastne podobný problém, keď som vymenil plast 2,0 za 2,25 tak sa začal tak divne pohupovať (hore/dole), hlavne keď šlapem ľahšie prevody. A veru jediné čím som to vedel obmedziť bolo natlakovať ma max. A tiež tam mam rafík s 19 mm vnútornou šírkou. BTW nemyslel si pod plávaním náhodou podobný pohyb, teda hore/dole, lebo ja som chápal že myslíš do boku (vľavo/vpravo).
Preto som sa na to pytal ale 2.1 a 19 vnutorna sirka je este v norme. Ani na foto to nevyzera zle. A uhynalo by mu to najskor v zakrutach ako natlakovane na max niekde na rovinke
Nie plášť aj ráfik sú pôvodné bajk má necelé dva mesiace a áno pohupuje sa trošku hore dole ale aj do strán jemne hlavne tie ľahšie prevody na nerovnosti....berem že to je nie veľmi široký ráfik a široké gumy hold fyziku neoj......
Ma to byt len dočastka na zadné koleso pre ženuJazdí rekreačne.Mám síce dva nové,ale predná pneu je ako nová a zadna je zničená.Túto 2,6ku som mal doma ,keby niečo.Myslel som dojazdit tú prednú a nahodit neskôr nové.Ten článok som si našiel .No podla tabulky je to ok.
Pozri ten konkretny plast na ake je sirky. Maxxis WT odporucaju od 30mm uz pri 2,4" (s tym ze nejak budu fungovat do min 25mm). Fungovat to bude i pri mensich rafikoch ale uz to nebude mat ten grip a hlavne ta 2,6"sa uz moze vyzuvat zuvat a zobuvat v zakrutach. Ak to chces silou mocou pouzit tak by som tam dal radsej dusu, mozno nejaky vhodny insert, nech to podrzi patky a boky.
Pozri ten konkretny plast na ake je sirky. Maxxis WT odporucaju od 30mm uz pri 2,4" (s tym ze nejak budu fungovat do min 25mm). Fungovat to bude i pri mensich rafikoch ale uz to nebude mat ten grip a hlavne ta 2,6"sa uz moze vyzuvat zuvat a zobuvat v zakrutach. Ak to chces silou mocou pouzit tak by som tam dal radsej dusu, mozno nejaky vhodny insert, nech to podrzi patky a boky.
Ano nahodil som Maxis a dal dušu.Skúška iba na cca 5Km.Zdá sa ,že je to ok.Trochu vyšši tlak by to mal udržat.
MiroslavMM podla fotiek nemam pocit ze to mas velmi stlacene. Ak mas duse tak by som do toho daval max 40PSI (cca 2,75 bar) pri bezdusakoch v pohode 30 PSI (cca 2.0 bar)
Ahoj,
z foto sa nezdá, že by bol plášť veľmi stlačený, veď sa nedotykaju povrchu ani len bočné štuple.
Takto nahustený plášť skôr odskakuje ako pláva. Tiež nie som úplne najľahší, nehovoriac keď idem bikepacking, ale plávanie plášťa som ešte nezaznemanal. Píšeš, že jazdíš skôr terén, zrejme by bolo vhodné prejsť na širšie plášte, keďže tie užovky pod tebou nezvládajú držať styk s povrchom a potom je aj tá jazda dosť nervózna.
ak ti to plava pri 4+ baroch, tak by som zacal asi vymenou tlakomera
pripadne je mozne, ze je tam iny problem lebo pri takom tlaku to musi byt tvrde ako skala - mam podobnu hmotnost a uz 2 bary sa mi zdaju dost...
Vzdy som si myslel, ze pri mojej hmotnosti (tiez nie daleko od 100kg) fukam limity. Aj tlakomer na pumpe pri fukani skakal niekde k 55PSI.
Kupil som teraz konecne tlakomer - aj tato diskusia ma rozhybala. Bral som SKS, lebo ma hned aj vypustanie. https://www.youtube.com/watch?v=QVb4nqx1GMI
Pri merani sok - tlak len do 2bary 3bary su uz taka skala, na aku som nikdy nefukal. Takze urcite odporucam ten tlak niecim premerat. (1bar=14.5PSI)
a čo si jazdil predtým keď toto je takmer nový bike, či si ty len nezvykas z favorita na MTB
lebo ty vidíš stlačenia plášťa aj tam kde nie sú, hentak nabombeny plášť nemôže žuť ani náhodou a to ti tu tvrdíme ~100 kiloví rad radom
To práve musí v lese na kameňoch/koreňoch lahodne strieľať
každopádne netreba ti plášte pre ťažkého bikera, stačia ti obyčajné plášte pre normálneho človeka ak je na vine plášť
V prvom rade by som si zohnal druhý tlakomer a skúsil porovnať tlaky. Kľudne ten na pumpe môže zle ukazovať.
Edit: mne sa teraz stalo, že mi praskal výplet na novom ročnom bicykli, čo mal asi 1500km najazdených. Tak som to odniesol do servisu a podľa slov daného pána, strojový výplet, dokonca zlé dĺžky š*****v a človek, čo mi menil špice tomu veľa pozornosti nedal. Som to skúšal teraz s komplet novým výpletom a obrovský rozdiel. Niežeby predtým to zadné koleso plávalo, ale pri rovnakom tlaku je oveľa pevnejšie a istejšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo ja na starom HT mám vlastne podobný problém, keď som vymenil plast 2,0 za 2,25 tak sa začal tak divne pohupovať (hore/dole), hlavne keď šlapem ľahšie prevody. A veru jediné čím som to vedel obmedziť bolo natlakovať ma max. A tiež tam mam rafík s 19 mm vnútornou šírkou. BTW nemyslel si pod plávaním náhodou podobný pohyb, teda hore/dole, lebo ja som chápal že myslíš do boku (vľavo/vpravo).
Tu je k tomu aj clanok
https://www.mtbiker.sk/clanky/9736/sirka-plasta-vs-sirka-rafika-ako-si-vybrat-idealnu-kombinaciu.html?gclid=EAIaIQobChMI793Rlqb9-QIVDs93Ch0G0AVbEAAYASAAEgI01_D_BwE
https://www.mtbiker.sk/clanky/9736/sirka-plasta-vs-sirka-rafika-ako-si-vybrat-idealnu-kombinaciu.html?gclid=EAIaIQobChMI793Rlqb9-QIVDs93Ch0G0AVbEAAYASAAEgI01_D_BwE
Ma to byt len dočastka na zadné koleso pre ženuJazdí rekreačne.Mám síce dva nové,ale predná pneu je ako nová a zadna je zničená.Túto 2,6ku som mal doma ,keby niečo.Myslel som dojazdit tú prednú a nahodit neskôr nové.Ten článok som si našiel .No podla tabulky je to ok.
Ano nahodil som Maxis a dal dušu.Skúška iba na cca 5Km.Zdá sa ,že je to ok.Trochu vyšši tlak by to mal udržat.
z foto sa nezdá, že by bol plášť veľmi stlačený, veď sa nedotykaju povrchu ani len bočné štuple.
Takto nahustený plášť skôr odskakuje ako pláva. Tiež nie som úplne najľahší, nehovoriac keď idem bikepacking, ale plávanie plášťa som ešte nezaznemanal. Píšeš, že jazdíš skôr terén, zrejme by bolo vhodné prejsť na širšie plášte, keďže tie užovky pod tebou nezvládajú držať styk s povrchom a potom je aj tá jazda dosť nervózna.
pripadne je mozne, ze je tam iny problem lebo pri takom tlaku to musi byt tvrde ako skala - mam podobnu hmotnost a uz 2 bary sa mi zdaju dost...
Vzdy som si myslel, ze pri mojej hmotnosti (tiez nie daleko od 100kg) fukam limity. Aj tlakomer na pumpe pri fukani skakal niekde k 55PSI.
Kupil som teraz konecne tlakomer - aj tato diskusia ma rozhybala. Bral som SKS, lebo ma hned aj vypustanie. https://www.youtube.com/watch?v=QVb4nqx1GMI
Pri merani sok - tlak len do 2bary
lebo ty vidíš stlačenia plášťa aj tam kde nie sú, hentak nabombeny plášť nemôže žuť ani náhodou a to ti tu tvrdíme ~100 kiloví rad radom
To práve musí v lese na kameňoch/koreňoch lahodne strieľať
každopádne netreba ti plášte pre ťažkého bikera, stačia ti obyčajné plášte pre normálneho človeka ak je na vine plášť
Edit: mne sa teraz stalo, že mi praskal výplet na novom ročnom bicykli, čo mal asi 1500km najazdených. Tak som to odniesol do servisu a podľa slov daného pána, strojový výplet, dokonca zlé dĺžky š*****v a človek, čo mi menil špice tomu veľa pozornosti nedal. Som to skúšal teraz s komplet novým výpletom a obrovský rozdiel. Niežeby predtým to zadné koleso plávalo, ale pri rovnakom tlaku je oveľa pevnejšie a istejšie.