Lokalizácia
Formulár sa odosiela
sss5xxx citim to uplne rovnako a u nas na vychode je to este horsie, ako napr v zapadnych castiach. 30rocny sukmenovec ktory celu strednu prechlastal, nedokaze sa zamestnat nakolko uz ma aj nejaky zaznam mi povie jak bolo fasa za komunistov, lebo jeho oco tiez chlastal a este dostal byt zadarmo. a potom sa ma opyta ci nemame nieco volne.
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 19:00:44
02
valeceksom dosť hneval keď nás na východe označovali ako za "hlupakov" vo veciach ako sú voľby, alebo iné vo verejnom záujme veci, ale teraz vidím ze na tom niečo pravdy bude. Nechcem pausalizovat samozrejme, lebo zovšeobecnovanie nás dostalo tam kde sme. Na druhu stranu si musíme uvedomiť, že je to spôsobené "chudobou" tu je pre väčšinu ľudí zvýšenie základných nákladov na život aj o 50 € existenčny problém.
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 19:12:36
00
Ešte k tomu Dědečkovi. V enku to napísali za mňa:

tl;dr

Namiesto „dobrých“ rád Dědečkovi sa zamyslime, čo môže urobiť každý z nás.
Dušan Dědeček, ktorý svojou arogantnou jazdou pod vplyvom alkoholu zabil na zastávke na Zochovej ulici v Bratislave päť ľudí a ďalších zranil, bude minimálne do budúceho týždňa na slobode. Presne o týždeň totiž bude krajský súd rozhodovať o tom, či sa stotožní s verdiktom okresného súdu alebo ho odmietne.

Okresný súd nevyhovel žiadosti prokurátora nechať Dědečka v útekovej a preventívnej väzbe. Prokurátor sa odvolal, uvidíme, čo bude.

Je zrejmé, že nastalo pobúrenie verejnosti, lebo dôvodov naň je veľa: tragédia piatich rodín, bolesť zranených, opitosť, fakt, že Dědeček je funkcionár a po nehode sa správal ako načapaný papaláš z Hornej Dolnej, a aj fakt, že za posledné roky sa viackrát dopustil dopravných priestupkov.

A zafungovať mohla aj skratka, že kombinácia hrozby vysokého trestu a toho, že niekto nie je práve chudobný ako kostolná myš a teoreticky má aj nejaké kontakty vonku, ho povedie rovno k úteku.

Všetko jednoducho vyzeralo tak, že by mal ísť ešte pred procesom sedieť, až by bol čierny. Keď sa potom ešte rozšírila správa, že sudkyňa v Čadci poslala do preventívnej väzby vodiča, ktorý začiatkom týždňa takisto opitý zrazil matku a dve maloleté deti, mal to byť ďalší dôkaz, že Dědeček má protekciu.

Teraz trochu faktov: podľa zistení denníka SME bol obvinený z Čadce už 12-krát trestaný, viackrát mu zobrali vodičský preukaz a súdu ani nebol schopný predložiť adresu trvalého pobytu či mobil, na ktorých by bol zastihnuteľný.

Ešte raz zopakujme, že v Bratislave ani v Čadci sa nerozhodovalo o vine, obaja muži pôjdu pred súdy, ktoré, dúfajme, budú rozhodovať nezaujato a striktne podľa litery zákona.

Upokojme sa. Zarážajúce – aj keď po rôznych skúsenostiach so studnicou internetovej expertízy a moralizovania asi nie prekvapujúce – je nielen to, ako sa mnohí vyznajú v Trestnom poriadku aj zákone, ale hneď by aj vedeli s Dědečkom urobiť poriadky.

Dokonca aj ľudia, čo si na sociálne siete nedávajú len mačičky, ale sú relevantnými glosátormi, Dědečkovi, ktorý medzitým poprosil rodiny obetí o odpustenie, radili, aby dni na slobode využil na to, aby „to vyriešil za súdy“.

Čo ich k tomu vedie, nevedno, ale prekračuje to civilizačné čiary aj čiary toho, čo je hlavným náboženským vyznaním na Slovensku.

Je možné, že je to hnev, strach, frustrácia, falošná empatia, lebo to, čo sa teraz odohráva v piatich najviac zasiahnutých rodinách, sa naozaj nedá precítiť

S týmito emóciami sa dá pracovať aj inak ako len tak, že výsledkom bude nenávisť a ďalšia bolesť. Navyše zmarené životy už nič nevráti.

Mohli by sme to ako ľudia aj spoločnosť skúsiť inak. Napríklad už nebyť pasívni a zasiahnuť (aj za cenu konfliktu), keď niekto evidentne pod vplyvom sadá do auta, necítiť sa ako „brzda“, keď sa nesmejeme na „veselých príhodách“ s nafúkaním pri policajnej kontrole, učiť svoje deti, že legálne aj nelegálne drogy z nás robia osoby nespôsobilé viesť dopravný prostriedok, a netváriť sa, že u nás je taká obyčaj jazdiť bezohľadne a bez rešpektu k predpisom, vlastnému životu aj životu druhých vrátane našich najbližších.
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 19:32:19
212
K Dedeckovi...prave som cital o nom clanok...tusim na cas.sk to bolo.
Beriem spat, ze nevidim dovody vazby, uz ich vidim.
Debil sa kajal pred kamerami, pretoze mu to poradil advokat Filo...kto chce nech si pozrie koho a kedy zastupoval.
To by som este bral, divadielko...ale ok.
Ale co uz neberiem su jeho nasledovne vyroky:
- nepamatam sa, zeby som bol po nehode arogantny na niekoho
- naopak si pamatam, ze ma po nehode bili
- nebol som schopny poslat list rodinam lebo som v zlom psychickom stave
- rano prisiel za mnou syn s vnuckou, dal som si dva pohariky rumu lebo mne rum nechuti a potom siel do prace.

Jedno klamstvo za druhym, vidiet tam za tym pracu Fila a naopak nevidiet tam ziadnu uprimnu lutost. Uz si pripravuje obranu, zakomponoval tam svoju vnucku do toho, pil samozrejme malo, tie promile vyskocili lebo anomalia a on je vlastne fajn chalan, to dav ho chcel po nehode zlyncovat.
Du blejt velebnosti a dufam, ze odvolanie prokuratorovi vyjde.
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 19:47:12
06
presne som to pocuval, a prislo mi to nejake neuprimne, hrane, viac lutuje seba, a jasne ze kopec klamstiev co si uviedol, este sa cudujem, ze do toho nezakomponoval nejaky zdravotny problem, alebo technicky, ze auto zrychlilo same
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 20:59:34
00
Standard som v podstate ani neregistroval. Zaujal ale prekvapivo dobry clanok,co sem linkol dotm. Posielal som naspat "alternativnym", co mi linkovali ine clanky odtial. Ci slovensky trh uzivi dalsie konzervativne medium, mi napadlo hned. Zda sa, ze penazi maju dost. Otazka je odkial... Nielen o financovani standardu:
https://dennikn.sk/3040566/nunezov-a-daniskov-web-bez-povolenia-skopiroval-dizajn-svajciarskych-novin-len-sme-sa-inspirovali-brania-sa/?cst=abdd2008359d88721dfeb262251c0b0c6d841659
(uz zaciatok jeho rozvoja je klasicka vychodna kultura - kradez dizajnu).
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 22:19:29
02
Štandard som zaregistroval včera. Ponúkol mi ho asi Google. Čo som zistil, majiteľ je bývalý režisér relácií pre náročného diváka. Redaktori sú taká všehochuť. Od Pravdy po Postoj a dokonca aj ďalej. Čítal som tam pár dobrých článkov podľa mňa. Niektoré články mi pripomínali Hlavné správy, ale písané inteligentnejším štýlom. Zatiaľ na to nemám názor. Ale fungujú relatívne dlho.
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 23:40:30
00
este stiham?

https://blog.sme.sk/valchar/politika/vsetko-najlepsie-k-narodeninam-vladimir-vladimirovic
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 23:50:54
02
Nie, v Moskve su o dve hodiny vpred 🙂
Zobraziť komentár 07.10.2022 - 23:57:09
03
2 hodiny vpred
200 rokov vzad
Zobraziť komentár 08.10.2022 - 00:05:05
215
Co su dve hodiny oproti velkosti nekonecneho vesmiru...

Pozical som si prejav zo susednej a podobnej krajiny a podobnej prilezitosti. Btw. tento matros by som chcel hulit...

"Povedal:
Ich veľké excelencie Kim Ir Sen a Kim Čong Il sú slnkom ľudstva nažive s dobou nezávislosti.
Budeme naveky chváliť jeho excelenciu Kim Ir Sena a jeho excelenciu Kim Čong Ila, ktorí sa nesmrteľne podieľali na realizácii svetovej veci nezávislosti ako slnko čučche a songunu a ďalej rozvíjať festival do politického a kultúrneho rozmeru, ktorý dodá lesk veľkej myšlienke a zásluhám neuveriteľne veľkých mužov.
Jeho vážená excelencia Kim Čong Un je veľké slnko 21. storočia, ktoré vedie svetovú vec nezávislosti k brilantnému víťazstvu.
Sme presvedčení, že vďaka jeho excelencii Kim Čong Unovi, ktorý drží kormidlo svetovej politiky, bude 21. storočie oslavované ako veľké storočie Kim Čong Una, v ktorom sa odstráni nadvláda, podriadenosť, agresia a zasahovanie do suverenity a nastolí sa rovnosť všetkých krajín a skutočná medzinárodná spravodlivosť.
Veľký pektusanský národ je prameňom víťazstva, ktorý dynamicky zrýchľuje svetovú nezávislosť pomocou sily spravodlivosti a pravdy.
Budeme dynamickejšie vyvíjať aktivity na podporu veľkého pektusanského národa, pevnosti nezávislosti proti imperializmu a bašty socializmu, ktorý sa dynamicky rozvíja na ceste k nezávislosti, songunu a socializmu, pričom energicky zdoláva všetky výzvy v dejinách.
Budúcnosť ľudstva je ružová a jasná a historická vec budovania nového nezávislého sveta sa určite dosiahne vďaka veľkému slnku, ktoré stúpa vo veľkom duchu hory Pektu."
Zobraziť komentár 08.10.2022 - 00:41:36
00
arrow_leftHosť napísal:
Asi pred 18 rokmi som dostal pokutu za prejazd plnej čiary. Zaplatil som a doklad o zaplatení som si odložil. Cca 6 rokov potom mi prišlo od exekútora zaplatit trojnásobok sumy aj s patričným vyhrážaním. Doklad som mu poslal a on že - ta potom dobre. Tiež som sa mu chcel vyhrážat ale som sa bál. Chcel som sa ho spýtat či som prvý takýto jeho prípad alebo až druhý kedy sa nechtiac pomýlil ale šak sa može stat - po tolkých rokoch sa može nechtiac pomylit zvlášt ked tie peniaze jednoducho potrebuje.

Prvý si asi nebol a vzhľadom na moju skúsenosť, istotne nie posledný.
Nebudem písať omáčku ako to súvisí s politikou, tak iba v skratke. Komu sa nechce čítať alebo hneď mínuskuje, že zase urážam Slovensko (nijako mi to nevadí) stačí ak si prečíta zvýraznenú časť súdneho rozhodnutia v prílohe. Tam to posledný súd pekne popísal.
- V r. 2004 som odbočil cez plnú čiaru na miesto ležiace mimo cesty. Mestský policajt mi chcel dať pokutu. To som odmietol, lebo podľa môjho názoru to nebol dopravný priestupok. To ho vytočilo a chcel mi dať podpísať doklad o pokute nezaplatenej na mieste. Samozrejme nie som idiot a som mu to nepodpísal. Tým by som súhlasil s priestupkom.
- Nezaevidoval to na MP a nepredvolali ma na podanie vysvetlenia na MP.
- Neposlali to na príslušný DI a ten ma samozrejme takisto nepredvolal.
- Mesto to dalo aj tak na súd, ten rozhodol o exekúcii a exekútor začal exekúciu
- Dozvedel som sa o tom v r. 2006. Z doručených dokumentov som si prečítal, že začali exekúciu na základe "NEEXISTUJÚCEHO vykonateľného exekučného titulu".
- Zavolal som na MP a exekútorovi, že WTF? Náčelník MP uznal, že sú kkti. Exekútor uznal, že to je kktina a neprečítal si ani vlastné rozhodnutie o začatí exekúcie. Exekúciu zastavil, ale mal som zaplatiť trovy exekúcie. Tie boli vyššie ako pokuta.
-Musel som ísť na mestský úrad, ten požiadal o zrušenie exekúcie a zaplatil trovy exekúcie. Exekútorovi, ktorý bol kkt. Ako všetci ostatní v reťazci.
- Ale to nebolo všetko. Neexistujúcu pokutu som zaplatiť nemusel. Trovy exekúcie zaplatilo mesto. Ale mal som zaplatiť 50€ za to, že súd rozhodol o tom, že som nič nespáchal a nič platiť nemusím. LOL
- Až tento posledný súd ktorého rozhodnutie je v prílohe to uzavrel, že všetci rad radom boli kkti a nemusím platiť ani tých 50€.
- Takže v r. 2004som nespáchal priestupok a odmietol som zaplatiť 1500 Sk mestskému policajtovi. V r. 2006 odo mňa exekútor žiadal 1500 Sk pokutu plus 2500 Sk trovy exekúcie.
Niekedy v r. 2009 od toho upustili ale mal som súdu zaplatiť 50€ za to, že rozhodol, že som to platiť nemal.
- V r. 2011 súd v počte 3ks sudcov v pomere 3:0 rozhodol, že nemusím platiť nič. Viď príloha.
Ťahalo sa to od r. 2004 do r. 2011. Štát / samosprávu to muselo stáť tisíce € na prácu súdov, úradníkov etc. Mňa a hlavne moju sekretárku to stálo kopec času. Zaplatil to niekto? Niesol za to niekto zodpovednosť? Trápi to niekoho? Koľko tisíc takých prípadov sa deje ročne.
V tomto prípade zaplatili tisíce EUR daňoví poplatníci. Ja som zaplatil možno pár stoviek € za môj čas, cesty do Tn a plat sekretárky čo tomu venovala. Exekútor ale svojich 2500 Sk za to že je kkt od mesta Trenčín dostal.
Príloha:
Exekucia.jpg
Exekucia.jpg 196.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Naposledy upravil Joe70 dňa 08.10.2022 - 01:09:52, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.10.2022 - 01:05:03
07
arrow_leftboris.ko napísal:
Nie, v Moskve su o dve hodiny vpred 🙂

Áno. 🙂

Dve hodiny.

Palo TT Veľmi intenzívne tuším, že ten Daniškov (ex Postoj) web (Štandard) je platený cez nejakú pofidérnu švajčiarsku firmu Moskvou. To som ho čítal len cca 5 minút.

Do kríža, krážom.
Zobraziť komentár 08.10.2022 - 01:09:28
00
Dudo, kks, to si kde našiel? To je už iný matrix…
Zobraziť komentár 08.10.2022 - 01:35:00
01
darček pre putlera krymský moct. :muscle: :muscle: :handshake:

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1578606249129955330?t=d-4Q4gfKVd7FndtrE_wqlQ&s=19

https://twitter.com/COUPSURE/status/1578592660373135362?t=6nwVLrWfAnSchG_VgdMIsA&s=09

https://nadinbrzezinski.medium.com/kerch-bridge-is-on-fire-613e0b993c5f
Zobraziť komentár 08.10.2022 - 07:10:52
018

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up