WTF
To bol ako test coho ?
Alkohol spomluje motoriku a kognitvne funkcie co chcu overit pri rychlosti chodze?
Pri takych rychlostiach alkohol nie je vobec problemom, lebo skuseny vodic robi do nekonecna natrenovane a na hento jemny motoriku netraba. Problem je to, ak ma reagovat rychlo a nieco nepredvidatelne. To netestovali vobec, az na ten akoze pokus s odtrhovou plochou, ked neviem ci by to vobec za tirazva dal lepsie. A ti dalis co mali akoze menej, tych neukazli vobec lebo im to zrejme islo lepsie ak oza triazva, mensi stres z kamier.
treba pozriet experminet aspon trocha na urovni, bez politickej agendy:
Nahlad: Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down https://uloz.to/file/As7R1aBDVMjQ/mythbusters-e152-arrow-machine-gun-avi#!ZJDkZmR2AmDlZ2DjLJR3LGx2ZzAuBISdGIMEEzSfMGuhJQNmAN==
Mimochodm u tercovych streleckych disciplin je alkohol povazovany za doping. Cize ak je to pomaly a mas mat pevnu ruku, tak dokonca pomaha. Viem o tom svoje
Sorry Kenai. Ale alkohol za volantom sa ospravedlniť nedá. Ak viem, že som blbec schopný šoférovať pod vplyvom, tak dám niekomu normálnemu kľúče, že zajtra si pre ne prídem.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
??? co ospravedlnujem ? Za to ze nepadam na rit zo zle spracovanej propagandy ? Prepac, ale myslel som si ze mas menej zadubene myslenie. A videl si vobec to video co som sem zavesil, cele ?
To ze na strelbe je alkohol doping neznamena ze to pomaha pri soferovani. Jasne som napisal ohranicujuce faktory. Ak robis ukony pomaly, nestane sa ti nic nepredvidatelne, nepotrebujes rozmyslat a nepotrebujes jemu motoriku. Pripada ti to ako vedenie vozidla v premavke MPR, alebo rychlejsie ? Dufam ze nie. To je ale to co testovali v tom hlupom videu z Pozor, zakruta! Potom jazse, ze im vyde, ze musi byt clovek na mol aby vobec nieco zistili.
Ale tu nejde o to, že to šlo pomaly. Ide o to, že to šlo podstatne ťažšie a horšie ako by to zvládol za triezva. Pekne to vidno na tom, keď parkoval. Ale už aj na tom slalome. Za normálnych okolností by to prešiel rýchlejšie a presnejšie. To je práve ten rozdiel. Nehovoriac o tom, že inštruktor niekoľkokrát zasiahol počas jazdy, čo vravel dnes v reportáži. To video očividne nebolo z celého experimentu, ale bola to ukážka.
WTF
To bol ako test coho ?
Alkohol spomluje motoriku a kognitvne funkcie co chcu overit pri rychlosti chodze?
Pri takych rychlostiach alkohol nie je vobec problemom, lebo skuseny vodic robi do nekonecna natrenovane a na hento jemny motoriku netraba.
Jemnú motoriku nepotrebuješ ani pri chôdzi, no aj tak pod vplyvom kráčaš výrazne menej ladne ako za triezva A to je pritom činnosť, ktorú majú ľudia zautomatizovanú výrazne viac, než jazdu autom, hoci aj pri minimálnej rýchlosti.
Pri alkohole je to akurát komplikované v tom, že tá "prahová dávka" je veľmi individuálna. Kým ja by som po niekoľkých poldecákoch pravdepodobne nebol schopný do toho auta ani len nastúpiť, nieto ešte otočiť kľúčikom v zapaľovaní, nejaký dlhoročný alkoholik môže mať tak vybudovanú toleranciu, že dávku, ktorá mňa zloží, si jeho organizmus "ani nevšimne."
Každopádne ale, ak viem, že pod vplyvom mám tendenciu vymýšľať somariny a mohlo by mi napadnúť ísť autom nie len do krčmy, ale aj späť domov, tak tam rozhodne tým autom nejdem. A už vôbec nie s pištoľou za pásom, ak teda nejakú vlastním. Rozumiem aj tomu postoju čo má Jaroh, že tá situácia sa tak proste "neúmyselne vyvinie," no to imho nie je bohvieaké ospravedlnenie. Ak by sa to niekomu stalo dokázateľne prvýkrát, možno, veľmi možno by sa to mohlo považovať za nejakú povedzme nevedomú nedbanlivosť, no inak asi veľmi nie.
. Rozumiem aj tomu postoju čo má Jaroh, že tá situácia sa tak proste "neúmyselne vyvinie," no to imho nie je bohvieaké ospravedlnenie. Ak by sa to niekomu stalo dokázateľne prvýkrát, možno, veľmi možno by sa to mohlo považovať za nejakú povedzme nevedomú nedbanlivosť, no inak asi veľmi nie.
Pozor, opakovane píšem, že som to vôbec, ale vôbec neuvádzal ako ospravedlnenie. Ožratý vodič by podľa mňa mal ísť do basy a už nikdy nedostať vodičák a to aj v prípade, že nespôsobí nehodu.
Iba som upozornil, že ožratý človek rozmýšľa inak, ako triezvy človek či človek po troch pivách. Nikto z nás nevie, ako sa bude rozhodovať pri 3+ promile v krvi a preto tvrdenia, že "ja by som ožratý za volant nesadol" nie sú také jednoznačné.
Pohoda, ja ti to ani nikde do úst nevkladám. Rozumiem ale tomu "mechanizmu," že časť (dosť možno aj pomerne veľká) tých 3+ promile vodičov do tej krčmy nešla s úmyslom vrátiť sa z nej autom.
Ono, väčšina tvrdení typu "ja by som nikdy" je imho z kategórie "veľmi odvážnych."
Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave aktuálne vykonávajú potrebné úkony v dôsledku dopravnej nehody na Staromestskej ulici. Podľa doterajších informácií tam dnes krátko po 18:30 h prišlo k zrážke motorového vozidla zn. Audi s chodkyňou. Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel. 61 – ročná chodkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.
Je to indikátor faktu, na ktorý už v krajinách, kde bezpečnosť na cestách berú vážne (Slovensko medzi ne nepatrí) prišli: mimoúrovňové križovanie ciest pre chodcov nie sú dobrým riešením a malo by sa používať iba tam, kde je to naozaj nevyhnutné. Je potrebné preferovať úrovňové križovanie - priechody pre chodcov, samozrejme bezpečne riešené. K tomu treba pridať ešte aj ďalšie opatrenia (efektívne, t.j. nie formálne ale skutočné znižovanie operatívnej rýchlosti, znižovanie podielu individuálnej automobilovej dopravy, zavedenie strict liability a ďalšie), ale to je pre slovenských decision-makerov sci-fi, takže aj naďalej budú ľudia zbytočne hynúť na cestách.
Mimochodom, ak mám dobré štatistiky, tak tento rok je v Bratislave už dvanásť mŕtvych chodcov, čo je desaťročný rekord a ak aj odpočítam tých piatich na Zochovej, tak je to za ostatných 10 rokov 2.-3. miesto a to ešte máme pred sebou dva mesiace.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Lol opat nekonecne jarohove dristy ... mimourovnove krizovanie je zlé . Zrejme preto ze chodci naň serú ... ani zmienka o tom ze ten chodec porusil x predpisov a povinností ... opat chudak vodic si to zlízne za retarda ...
Som rád, že som vyvolal nejakú emóciu. Ale najprv by bolo dobré si premyslieť, čo si si prečítal a čo ideš reagovať. Nijako nespochybňujem, že tá pani porušila x predpisov a povinností. Porušila. Len skrátka o tom môj príspevok nebol. Môj príspevok nebol o tom, že pani porušila x predpisov a povinností a preto zomrela, ale o tom, že križovania ciest v mestách sú veľmi často nevhodné a preto chodci často porušujú predpisy a povinnosti a "serú" na ne.
Podla mna je mimourovnove krizovanie idealne. Keby auta v tom mieste isli v tuneli pod urovnou terenu, tak idealny stav. Ale v kazdom pripade prechadzat cez tuto cestu za tmy je odvazny pocin a ten kto sa na to odhodla by mal pocitat s tym, ze ho tam nikto necaka a podla toho by sa mal aj spravat a mal by predvidat. Tentoraz nevyslo.
Podla mna je mimourovnove krizovanie idealne. Keby auta v tom mieste isli v tuneli pod urovnou terenu, tak idealny stav.
Hej, samozrejme, neúplne som sa vyjadril. Myslel som mimoúrovňové z hľadiska chodca, teda že chodec musí ísť niekam hore alebo dole. Zakopanie alebo nadvihnutie auta je (odhliadnuc od peňazí) super.
Ďakujem za upresnenie.
Lol opat nekonecne jarohove dristy ... mimourovnove krizovanie je zlé . Zrejme preto ze chodci naň serú ... ani zmienka o tom ze ten chodec porusil x predpisov a povinností ... opat chudak vodic si to zlízne za retarda ...
1. Nechcem byť ako Kenai a 2. absolútne súhlasím s tým, že pani porušila všetko, čo sa dalo, prechádzanie tam je samovražedná misia aj za slnečného dňa a nieto ešte v tme, ale
vyvoláva otázku, prečo ušiel a ak to bolo kvôli alkoholu, tak je úplne legitímna otázka, či by triezvy nevedel nehode zabrániť alebo aspoň znížiť jej dôsledky.
Nie, Kenai mi nehackol účet ... a aj naďalej som presvedčený, že pani urobila úplnu hlúposť a smrť si zavinila sama. Ale tá pochybnosť tam je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To bol ako test coho ?
Pri takych rychlostiach alkohol nie je vobec problemom, lebo skuseny vodic robi do nekonecna natrenovane a na hento jemny motoriku netraba. Problem je to, ak ma reagovat rychlo a nieco nepredvidatelne. To netestovali vobec, az na ten akoze pokus s odtrhovou plochou, ked neviem ci by to vobec za tirazva dal lepsie. A ti dalis co mali akoze menej, tych neukazli vobec lebo im to zrejme islo lepsie ak oza triazva, mensi stres z kamier.
treba pozriet experminet aspon trocha na urovni, bez politickej agendy:
Nahlad: Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://uloz.to/file/As7R1aBDVMjQ/mythbusters-e152-arrow-machine-gun-avi#!ZJDkZmR2AmDlZ2DjLJR3LGx2ZzAuBISdGIMEEzSfMGuhJQNmAN==
Mimochodm u tercovych streleckych disciplin je alkohol povazovany za doping. Cize ak je to pomaly a mas mat pevnu ruku, tak dokonca pomaha. Viem o tom svoje
To ze na strelbe je alkohol doping neznamena ze to pomaha pri soferovani. Jasne som napisal ohranicujuce faktory. Ak robis ukony pomaly, nestane sa ti nic nepredvidatelne, nepotrebujes rozmyslat a nepotrebujes jemu motoriku. Pripada ti to ako vedenie vozidla v premavke MPR, alebo rychlejsie ? Dufam ze nie. To je ale to co testovali v tom hlupom videu z Pozor, zakruta! Potom jazse, ze im vyde, ze musi byt clovek na mol aby vobec nieco zistili.
To bol ako test coho ?
Pri takych rychlostiach alkohol nie je vobec problemom, lebo skuseny vodic robi do nekonecna natrenovane a na hento jemny motoriku netraba.
Jemnú motoriku nepotrebuješ ani pri chôdzi, no aj tak pod vplyvom kráčaš výrazne menej ladne ako za triezva
Pri alkohole je to akurát komplikované v tom, že tá "prahová dávka" je veľmi individuálna. Kým ja by som po niekoľkých poldecákoch pravdepodobne nebol schopný do toho auta ani len nastúpiť, nieto ešte otočiť kľúčikom v zapaľovaní, nejaký dlhoročný alkoholik môže mať tak vybudovanú toleranciu, že dávku, ktorá mňa zloží, si jeho organizmus "ani nevšimne."
Každopádne ale, ak viem, že pod vplyvom mám tendenciu vymýšľať somariny a mohlo by mi napadnúť ísť autom nie len do krčmy, ale aj späť domov, tak tam rozhodne tým autom nejdem. A už vôbec nie s pištoľou za pásom, ak teda nejakú vlastním. Rozumiem aj tomu postoju čo má Jaroh, že tá situácia sa tak proste "neúmyselne vyvinie," no to imho nie je bohvieaké ospravedlnenie. Ak by sa to niekomu stalo dokázateľne prvýkrát, možno, veľmi možno by sa to mohlo považovať za nejakú povedzme nevedomú nedbanlivosť, no inak asi veľmi nie.
Pozor, opakovane píšem, že som to vôbec, ale vôbec neuvádzal ako ospravedlnenie. Ožratý vodič by podľa mňa mal ísť do basy a už nikdy nedostať vodičák a to aj v prípade, že nespôsobí nehodu.
Iba som upozornil, že ožratý človek rozmýšľa inak, ako triezvy človek či človek po troch pivách. Nikto z nás nevie, ako sa bude rozhodovať pri 3+ promile v krvi a preto tvrdenia, že "ja by som ožratý za volant nesadol" nie sú také jednoznačné.
Ono, väčšina tvrdení typu "ja by som nikdy" je imho z kategórie "veľmi odvážnych."
V tom dazdi a po tme chodit cez tu 6 prudovku, to je na darvinovu cenu
Mimochodom, ak mám dobré štatistiky, tak tento rok je v Bratislave už dvanásť mŕtvych chodcov, čo je desaťročný rekord a ak aj odpočítam tých piatich na Zochovej, tak je to za ostatných 10 rokov 2.-3. miesto a to ešte máme pred sebou dva mesiace.
Hej, samozrejme, neúplne som sa vyjadril. Myslel som mimoúrovňové z hľadiska chodca, teda že chodec musí ísť niekam hore alebo dole. Zakopanie alebo nadvihnutie auta je (odhliadnuc od peňazí) super.
Ďakujem za upresnenie.
Ten vodic usiel a este stale ho nemaju
vyvoláva otázku, prečo ušiel a ak to bolo kvôli alkoholu, tak je úplne legitímna otázka, či by triezvy nevedel nehode zabrániť alebo aspoň znížiť jej dôsledky.
Nie, Kenai mi nehackol účet ...