Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak dobrý cesták čo majú profíci kúpiš za 8000€ a keď stačí im tak každému.. nemusíš kupovať to isté za 12
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 13:52:02
00
vies o tom, ze nemusis kupovat ani ten za 8000, ked sa ti ta cena zda premrstena? dokonca ani ten za 5000, ani za 1000...
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 16:28:21
01
Prečo by som mal kupovať niečo o 4000 drahšie keď je to rovnaké?
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 16:52:34
00
Tu je YT v tope,elektronicke perovanie..za 7k€,ak to da niekto na firmu,5.6k€,no nekup to.. ja to stastie nemam ,takze calunem aj s DPHackou,aj preto mi musi stacit hlinikovy full bez elektronickych ficur https://www.yt-industries.com/products/outlet-bikes/jeffsy/465/jeffsy-uncaged-6/?number=101654
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 16:57:27
01
simecek: odfot obrazovku, potom bude fotka urcite tvoja :) /to zmazanie nechapem, alebo je to ako pises/
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 17:04:17
01
nemusi kupovat ked sa ti zda predrazene - a ked ides na to opacne? mas skusenosti, vies co jazdis - +/- vies co potrebujes aby si to neznicil uz pocas sezony a neznicil niekde aj seba. no a potom sa pozries na cenu a ...
inak by som zalozil kludne aj temu - potraviny su nehorazne predrazne. clovek nebol 5dni v potravinach a nestaci sa cudovat. este nebol vrchol?
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 17:15:29
00
Vrchol bol včera
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 17:30:13
00
Na jednej strane s vami všetkými súhlasím, že bicykle sú proste prehnane drahé. Ale na strane druhej sa na to proste nemôžeme takto pozerať. To je ako pri značkovom oblečení. Gucci kabelka výrobcu stala možno pár eur, ale predá ju za pár stoviek alebo tisíc. A toto iste platí v cyklistike. Sú to proste veľké cyklistické značky pri ktorých platíme hlavne za značku. A to sa netýka len rámov, ale všeobecne aj komponentov. Výroba môže byť v zlomku predajnej ceny, ale o tom je obchod ?‍♂️ nalejme si čistého vína, keby sme boli na tej druhej strane, predávali by sme bicykel za 3000 eur s vedomím, že ho môžeme predať za 10k? Asi nie. Akože aj mňa to extrémne sere, nebudem sa hrať na fajnovku. Myslím si, že hlavne nás, študentov to serie najviac. Robiť celé leto, prípadne popri škole a potom väčšinu toho zárobku dať do tohto koníčka. Proste sme si vybrali asi najhorší možný šport pre naše peňaženky ? síce ma to na jednej strane serie, ale určite neľutujem ani 1 euro. Ja to hovorím každému, bicykel je najlepšia investícia do zážitkov. Je to už len kvázi na šťastí a šikovnosti jednotlivcov, či sa im podarí dostať do nejakého amatérskeho tímu, kde ti dajú aspoň pekne zľavy. Dúfam, že aspoň to sa podarí, nech sa moje finančné svedomie ukľudní ?ako som písal vyššie, treba makať a pekne sa umiestňovať na maratónoch. Pre mňa osobne je to obrovská motivácia.
Zobraziť komentár 04.12.2022 - 17:51:56
00
arrow_leftJaroh napísal:
Nerozumiem, prečo sa rozčulujete. Jasné, že na Slovensku to nikto nekúpi, ale bicykle sa nevyrábajú pre Slovensko, to je z globálneho hľadiska nanoskopický, úplne bezvýznamný trh. Výrobca iste nepočíta s tým, že vo východnej Európe predá viac ako pár kusov, ak s tým vôbec počíta ...

pred koronou keď sa dalo cestovať do číny sa ma jeden nemenovaný číňan na výstave pýtal odkiaľ som a koľko u nás žije obyvateľov. Na moju odpoveď sa začudoval a spýtal sa: "A to sa vám oplatí vyrábať bicykle?"
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:04:51
03
Pre ilustráciu:
Firma, s ktorou spolupracujem, predáva na celom svete asi okrem Afriky a Antarktídy. Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko, teda 63.5 milióna ľudí, predstavuje 4-5% ich trhu. Z hľadiska cenotvorby a konfigurácií je to v podstate bezvýznamná časť.
Alebo pre Toyotu predstavuje Slovensko 0.06% jej celosvetového predaja a 0.65% jej európskeho predaja.
Preto sa vždy smejem, keď čítam komentáre Slovákov o drahých bicykloch (autách, televízoroch, hifi, náradí, outdoorovom oblečení ... o stovkách iných globálnych produktov), že aká je tá ktorá firma hlúpa, lebo však ten ich drahý produkt nikto nebude kupovať. :-)
Globálne firmy skrátka majú úplne v paži nejaké Slovensko a jeho názory.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:27:49
02
No jo :(
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:31:10
00
Globálne firmy majú úplne v paži cely svet, ide im len o to, ako maximalizovat svoj zisk.
Jedinou, sice slabou zbranou kupujucich, je nenechat sa oebavat viac, nez je to nutne.

Napriklad aj takto:
https://www.aktuality.sk/clanok/LuXYJt7/konci-sa-cenovka-9-kou-zrejme-ste-preplatili-tvrdi-studia/
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:37:00
00
Neviem, koľko máš rokov, ale z tvojich príspevkov páchne riadny socík. Čo asi tak má byť cieľ podnikania a firiem, ak nie zisk?

A k bikom: veď si kupuj také, na aké máš a nechaj ostatných, nech si kúpia, aké chcú. Naozaj si myslíš, že firmy, ktorým ide o zisk, budú vo veľkom vyrábať nepredajný tovar? Alebo ide o jedno veľké sprisahanie na vykorisťovanie ľudí ako ty? 🤣
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:47:04
013
simecek, nie, to nie správna interpretácia. Globálne firmy nemôžu mať v paži celý svet, pretože ten svet ich živí. Svoje zisky maximalizujú iba v rámci toho, čo si ľudia sú ochotní alebo schopní kúpiť. Výrobca musí vyrobiť také množstvo produktu v takej cene, aby bol predajný pre potrebný minimálny počet zákazníkov. Pri tom počíta s nejakou kúpyschopnosťou kritickej masy a tomu prispôsobuje svoje produkty, ich konfigurácie, dizajny... . Inak by nepredal dostatok produkcie, aby mal ten zisk. Takže síce môže mať v paži okrajové trhy, akým je Slovensko (zanedbateľný počet zákazníkov navyše s relatívne nízkou kúpnou silou), ale nemôže mať v paži "celý svet".
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 14:49:20
00
arrow_leftXCBoy napísal:
.... Robiť celé leto, prípadne popri škole a potom väčšinu toho zárobku dať do tohto koníčka. ...

vacsinu z to zarobku das statu (odvody a dane), a ked si nieco kupujes tak dalsich 20% davas statu ;) Mna stve viac toto ako to ze su bicykle predrazene
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 15:34:27
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle)
keyboard_arrow_up