Na jednej strane s vami všetkými súhlasím, že
bicykle sú proste prehnane drahé. Ale na strane druhej sa na to proste nemôžeme takto pozerať. To je ako pri značkovom oblečení. Gucci kabelka výrobcu stala možno pár eur, ale predá ju za pár stoviek alebo tisíc. A toto iste platí v cyklistike. Sú to proste veľké cyklistické značky pri ktorých platíme hlavne za značku. A to sa netýka len rámov, ale všeobecne aj komponentov. Výroba môže byť v zlomku predajnej ceny, ale o tom je obchod ?♂️ nalejme si čistého vína, keby sme boli na tej druhej strane, predávali by sme
bicykel za 3000 eur s vedomím, že ho môžeme predať za 10k? Asi nie. Akože aj mňa to extrémne sere, nebudem sa hrať na fajnovku. Myslím si, že hlavne nás, študentov to serie najviac. Robiť celé leto, prípadne popri škole a potom väčšinu toho zárobku dať do tohto koníčka. Proste sme si vybrali asi najhorší možný šport pre naše peňaženky ? síce ma to na jednej strane serie, ale určite neľutujem ani 1 euro. Ja to hovorím každému, bicykel je najlepšia investícia do zážitkov. Je to už len kvázi na šťastí a šikovnosti jednotlivcov, či sa im podarí dostať do nejakého amatérskeho tímu, kde ti dajú aspoň pekne zľavy. Dúfam, že aspoň to sa podarí, nech sa moje finančné svedomie ukľudní ?ako som písal vyššie, treba makať a pekne sa umiestňovať na maratónoch. Pre mňa osobne je to obrovská motivácia.