Pouzivam 50um, 1mm. Nevidim dovod kupovat hrubsie (viac miesta zaberie v pake, vacsia tepelna zotrvacnost), resp. s horsou filtraciou 100um, 150um.
No, ono to je celkom komplikovana vec. To ako velmi sa moze rozpinat puk pocas extrakcie ma vply na chut vysledneho espressa.
Na home-barista som cital nedavno dve diskusie o tom. Jedna bola pri LM Micra, kde sa novy majitel pokusal pouzit puck screen a skoncilo to tym, ze sa mu znicil, Vraj to specialita LM, ze medzi pukom a samotnou sprchou maju prakticky nulovy priestor. Trademarkom LM je po extracii na puku otlacena srubka drziaca sprchu. A druha bola zase pri Decent DE1, kde prave riesili nejake upravy hlavy, pretoze sa snazili priestor medzi pukom a sprchou znizit na minimum podobne ako to ma LM.
Osobne som s tym moc neexperimentoval. Obavam sa, ze je to pod moje rozlisovacie schopnosti.