vcera som upgradoval firmware na motor shimano steps e 8000 cez mobilnu aplikaciu e tube,ale bohuzial mi seklo aktualizaciu na 93 percentach,neviem dovod ale nestalo sa mi to este. Tak som vypol baterku a odvtedy mi nefunguje motor,respektive nekomunikuje s displejom ani ovladacom. Bateria po zapnuti svieti,displej uz nie, takze si myslim ze ak neprebehla aktualizacia na sto percent tak nejako zblblo motor
budem vdacny za kazdu radu mozno aj do buducna :
posledný komentár: 27. 5. 2025 o 17:42
Zakaznik kupuje tovar od koncoveho predajcu a ten je zodpovedny aj za reklamacie.
Vsak menuj konkretne tych nezodpovednych dodavatelov.
Zakaznik kupuje tovar od koncoveho predajcu a ten je zodpovedny aj za reklamacie.
Vsak menuj konkretne tych nezodpovednych dodavatelov.
No, veď to sa aj udialo... Shimano motorizáciu už nedržím... A ja s reklamáciami nijaké problémy nemávam...
toto nie je úplne pravda, na zahraničných fórach sa ľudia stažujú na Shimano tiež, rovnaké problémy s reklamáciami ako u nás . takisto si nemyslím, že by boli motory rozdielnej kvality určené pre rozdielne krajiny. u teba myslím ide o E7000, tam bola jedna séria mimoriadne poruchová, u nás Kellys menil tieto motory v záruke za E8000, spomínalo sa to aj tu vo fóre. bohužiaľ máš sk*****ú smolu. ak si s motorom nerobil to, čo ti napísali v reklamačnom protokole, zostáva asi len SOI. ale je to svinstvo a pre človeka starosti navyše. čítal som aj o prípade, keď sa týpek iba prihlásil Unlockerom do motora, aby si pozrel zdravie baterky a neskôr mal s motorom nejaký problém, reklamácia neuznaná. hoci, neviem to teraz narýchlo dohľadať, v záručných podmienkach Shimana je uvedené, že nemôžeš upravovať motor aplikáciou tretej strany, nie že sa ňou ani nemôžeš pripojiť. už keby sme sa striktne chceli držať písmenok.
ak sa rozhodneš pre kúpu motora zo zahraničia, kúp 8000. s nimi bolo ďaleko menej problémov ako so 7000 a všetky káble ti budú pasovať, len ho prehodíš a zapojíš, plug and play. pri EP8 by si riešil aj iné káble, redukcie na ne a iné veci čo uberú z peňaženky.
Ako dostane motor zabrať pri zjazde ?....tomu nerozumiem
Ahoj, daj si misku plnú skrutiek na riadidlá a najprv choď s ňou hore kopcom a potom dole a porovnaj výsledok.
Ak si niekedy počul o gravitačnom zrýchlení tak budeš vedieť prečo. Hmotnosť jazdca stojaceho pri zjazde na pedáloch sa mení vplyvom zrýchlenia pri dopade pri skokoch. Drž sa.
Inak mal už niekto rozobratý ten motor? Dajú sa tam vymeniť ložiská? Predáva sa to vôbec samostatne, alebo tá životnosť je navrhnutá tak, aby to dožilo aj s bicyklom.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.youtube.com/watch?v=gX47kNOlZRI
1. Odporúčam každému, kto niekedy plánuje uplatniť reklamáciu motora či inej časti elektrického pohonu aby s motorom, batériou a ich súčasťami nemanipuloval a riešil v prípade problému daný problém priamo s predajcom/servisom. Home made riešenia či domáce neodborné snahy o servis môžu nenávratne poškodiť komponenty a spôsobiť stratu záruky.
2. Diagnostika tohto času dokáže rozoznať manipuláciu s motorom, softwarom, prídavný čip či iné spôsoby tunningu. Nie som technikom ani vývojárom a teda neviem dať ruku do ohňa za soft diagnostiky ale ak diagnostika zistí manipuláciu, či čip záruka automaticky padá a prípadom sa nikto zaoberať nebude, nikto reklamáciu neuzná.
3. "Čipovaním" motoru okrem straty záruky riskujete aj jeho poškodenie/zničenie.
4. Poskytujte servisu/predajcovi pravdivé a úplné informácie. Len tak vieme za zákazníka aj trocha zabojovať a vystrčiť lakte. Zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať určite nepomôže.
Servis či distribútor určite nie je na trhu preto aby sa zákazníka zbavil či vyryžoval na jeho problémoch. Aktuálne je situácia na trhu taká, že s dielmi na ebiky sú problémy a vôbec nie je jednoduché vybavovať aj oprávnené reklamácie skrz nedostatok dielov. Počas tých pár rokov, ktoré predávame ebiky sme riešili desiatky reklamácií na motory, baterky či iné diely na ebikoch a v 95% reklamácia bola uznaná. Tých 5% resp. pár jednotlivých prípadov boli ozaj špeciality a nikdy prípad neskončil na SOI či fóre lebo aj zákazník tak nejak tušil, na akej strane je právo.
Interný rebríček reklamovanosti ale rozhodne nevedie Shimano a jeho motory/batérie. Práve naopak, z hľadiska spoľahlivosti je v pomere k predajnosti na povedal by som delenom druhom mieste. Na prvom je asi tušíte kto.
4myBike.de - Onlineshop für Fahrradteile <[email protected]>
24. 2. 2023 12:15 (pred 22 hodinami)
komu: mne
Hi, dies ist nicht immer möglich.
Nutzen sie dann die Apps STunlocker or eMax.
Bitte kein Software-Update vor der Änderung des Radumfanges aufspielen. Bei den neuen Softwareständen ist das dann nicht mehr möglich.
VG
Am 24.02.2023 um 12:13 schrieb 4myBike.de - Onlineshop für Fahrradteile: