priznam sa neviem si predstavit jest stale len maso, necitil by som sa urcite komfortne. ja si stale myslim ze jest mame pestru stravu a nie jednotvarnu. ked jem vsetko s mierou a mam pohyb nie je nutne drzat diety. a k tomu videu hore, nepozeral som ho a ani nemam potrebu, ale ak tam nie je lekarska studia potvrdena odbornikmi tak si mozem dat do videa cokolvek a tvrdit cokolvek.
Co sa tyka platniciek, bol som viac krat na ozonoterapii a idem opakovane, to ma zatial drzi od operacie a dokazem robit bezne veci a aj sportovat, teda okrem behu.
Nic take som ti tam nenapisal, ze si sarlatan.
Ja som si AIP precital. Tam je eliminacna dieta 30-90 dni.
Tu to pani dala rok.. Ked som dobre pocuval, nepovedala, po kolkym tyzdnoch doslo k zlepseniu, ani ci planuje pokracovat dalej v takejto diete.
Dat si na 4-6 tyzdnov takuto dietu, aby potom potraviny naspat nahadzoval v etapach a zistil, kt. vyvolavaju zapal a autoimunitnu reakciu. Tam vidim logicky zaklad. Asi sa do toho pustim.
Napisem vam moju skusenost. Ja som isiel ku neurologicke s tym ze ma dvakrat za rok sekne v krizoch. Inak som nemal ziadne bolesti ani nic vazne, chodil som na bike 2x do tyzdna a sem tam fitko vsetko ok. Neurologicka ma poslala na MRI kde mi zistili slaby bulging, 2 mm protruzia a 3 mm extruzia. Zakazala mi okamzite cvicit, bike proste vsetko iba choda a lieba injekciami, ich vypln bola plazma alebo nieco z krvi. Po dvoch injekciach som mal take bolesti ze som si zobral kartu a viac ku nej nesiel. Potom som chodil ku fyzioterapeutke, cvicil mckenzie a sm system. Stale mam problemy ze rano ked idem peso do prace mam bolesti v krizoch ziadny strecing mi mna to nepomaha. V pondelok som objednany do nemocnice ku druhej neurologicke, tak som zvedavi co mi povie ona. Kazdopadne dcera uz ma vek ze moze ist na bike do sedacku tak som si objednal e-bike a po troche zacnem opat. Drzte sa
Ahoj ano, mam AS, ale tiez som mal protruziu platnicky.
Plazma podla mna nepomoze.. ved tebe tam nic nechyba, len mas velky tlak na disc.
Mne osobne mckenzie robil problem. Kedze stavec a panvu som mal v takom zobaciku, akoby som bol v zaklone a kazdy zaklon vyrobil neskutocny tlak na klby stavcov a este viac zuzil kanaliky na nervy.. Nerv sa najprv dostava do "soku" a myslis si, ze ti to pomohlo ale zachvilu sa ti odvdaci este vacsou bolestou.
Pri dobrom cviku a nastava ulava a pomalsi navrat bolesti do +- rovnakej urovne. Mne tak dobre robilo prevalenie sa cez fitloptu, kedy som si tie kanaliky otvoril, lopta robila protitlak na bruchu, cim nedochadzalo k lordoze a bol to velmi prijemny pocit.
Mne SM nepomohlo, lebo problem bolo slabe brucho, hoci Smisek to sam tvrdi v knihe, ze brucho je zaklad, tak ja som pri cviceni to brucho necitil, nech som ho zatahoval akokolvek.
5min. dychacie cvicenie, co robia zeny na diastazu po porode mi dalo viac.
Cize po 3/4 roku cvicenia SM som sa na to vykaslal a fyzio terapeutka mi konkretnymi cvikmi dala brucho za 4m dokopy. Zlepsenie som citil az po mesiaci cvicenia.
Dobru teoriu dava a Dr. Mcgill odporucam pozriet, pekne vysvetluje biomechaniku a ze nie vsetky cviky su zazracne a pre kazdeho.
Problem je jeden, bolest chrbta, priciny mozu byt rozne, preto neexistuje univerzalna metoda.
no…tak som v klube aj ja..l4 l5 / l5 s1.
zaciatkom augusta jeden blby pohyb,potom dva mesiace zla liecba -samodiagnostikou - zapaleny sedaci nerv..lebo vsetko tomu nasvedcovalo…koncom septembra CT a potvrdenie vysunutia 2 platniciek..6 a 3 mm..mal som bolest krizov a pravej nohy..zaciatkom oktobra som zacal cvicit sm- zakladne cviky pod dohladom cvicitela a
koncom oktobra som zacal rehabilitacie (magnet,elektro,teplo,laser..) a hlavne cvicenia na stabilizaciu vnutorneho svalstva.12 cvikov.do toho aj individualky Sm a
po mesiaci poctiveho cvicenia sa citim ako “novy” clovek.su dni ked to boli(ale ani z daleka nie tak ako pred mesiacom) cvicim rano 20minut stabilizaciu a vecer 20minut smko.zo zaciatku nakviac pomahala chodza..denne som chodil tak 1-2hodky po lese.nasledne som upravil vstavanie.sedenie.chodzu.
posledne roky som sa venoval hlavne triatlonu,takze byt 3 mesiace bez pohybu a aktivity je nesmierne tazke.hlavne na hlavu…ale najviac ma mrzelo ze som sa nemohol venovat dcere tak ako som chcel.takze za mna je priorita dat sa dokopy tak aby som mohol s krpatou ist na nejaky easy bajk,korcule a pod..
od buduceho tyzdna chcem zaradit plavanie a od noveho roka bajk…tak uvidim ako sa to cele bude poberat.
drzte sa
Ahojte. Skúsim "oživiť" túto tému a možno mi niekto pomôže, alebo povie nejaký názor... cca vo februári tohto roku som začal pociťovať zvláštny problém v ľavej nohe keď som pritlačil trošku "viac wattov" tzn. od 350-360 + (pri váhe 78-80kg) Po cca 3-4 minútach na takomto výkone moja ľavá noha začala totálne "odchádzať" - malo to syndróm podobný laktátu - proste noha prišla do hranice tohto výkonu a bolo hotovo. Musel som zvoľniť o cca 100w aby som sa vedel hýbať. Nešlo mi to do hlavy tak som si povedal navštívim fyzio nech mi pozrie nohu, že možno tento problém je len výsledok pretrénovania alebo podobne. Nenašiel vôbec nič. Tak som jazdil ďalej - v apríli už mi to nedalo a hľadal som nejakého športového lekára - keďže u nás v okolí som nič poriadne nenašiel, tak som sa rozhodol navštíviť pána Maloviča - pomerne uznávaný lekár, tak si hovorím že snáď mi pomôže. Celý čas som si myslel že môj prejav na nohe je upchatá cieva - podotýkam, že žiadne bolesti chrbta a ani nič podobné. Proste môj problém bol čisto s "odchádzajúcou" nohou od určitého výkonu. Po kontrole a vyšetreniach mi " naordinoval" L5/S1 ... začal som teda nejako cvičiť. Jedného dňa som odišiel na tréning a zrazu nič. Moje nohy nemali problém vytlačiť 380w na 11 minút v 4 opakovaniach za sebou. Nechápal som a hovorím si že je to asi "náhoda" - tak som opakoval na druhý deň ďalší ťažký tréning - všetko fungovalo všetko hralo až do bodu kedy som neodišiel na dovolenku kde som prestal cvičiť a navyše som po dovolenke skončil 2 týždne na ATB - všetko sa mi vrátilo. Takéto "up and down" som absolvoval 2x až prišla operácia kolena - tzn. že posledný mesiac som skoro necvičil a moja noha je v rovnakom stave. Priznám sa, že som z toho trochu zúfalý - najhoršie natom celom je vlastne to, že neviem či je môj problém vyriešený pokiaľ nesadnem na bike a nejdem vo vyššom výkone pretože nemám absolútne žiadne vedľajšie príznaky a podobne...
Na tomto príklade je oddemonštrovane , ako zle diagnostický si sa uberal … viem nie si lekar , no nabudúce postupuj inak . Mal si kontaktovať obvodného lekára , ten by ta odoslal k ortopédovi . Lucidny ortopéd po dig.dg. a vylúčení pohybového - funkčného problému ďalej k neurológovi a poprípade cievnemu lekárovi - dopler . Následne by si bol už s najväčšou pravdepodobnostou definitivne dodiagnostikovany … teraz máš síce zoperovane koleno , nevieme kvoli čomu a s akým výsledkom , či operacia splnila cieľ , no tvoj kardinálny problem pretrváva .
Podobne priznaky s nohou som mal aj ja, ale bolela aj vtedy, ked som na bajku nesedel. Z mojej skusenosti mozem konstatovat, ze dlhsi cas bez cvicenia ta vrati tam, kde si bol, ak ti bol teda spravne diagnostikovany problem s platnickami. Ja som bol u ortopeda, chodil som na cvicenia, kde ma naucili cviky, z ktorych som si vybral par, ktore cvicim takmer kazdy den . To ma vytiahlo v pravy cas z najhorsieho - bolesti v nohe uz nepocitujem. Krize bolia sice takmer kazdy den, ale to mam zo sedaveho zamestnania. Ak si mal pocit, ze cvicenie ti pomahalo, neurobis zle, ak si z toho urobis dennu rutinu. Chapem to tak, ze cvicenim len udrzujeme optimalny stav a je to pravdepodobne celozitvotny proces.
A este len tolko, ze bol som u dvoch ortopedov. Obaja mi povedali, ze horska cyklistika je pre platnickarov len prehlbovanie problemu...
Ramon1 ahoj. Díky za reakciu - každá sa cení a v tomto prípade som asi zle vysvetlil problém Operácia kolena prebehla na opačnej strane z dôvodu pádu na traily v Livignu - nemalo to nič spoločné s chrbátom. Myslím, že športovým lekárom som nič nepokazil a pri čakaní od obvodného lekára spôsobom akým to tu funguje by som o svojom "probléme" nevedel do dnes...
ifko diky za podnet... problém bol diagnostikovaný určite správne pretože s lekárom som preberal môj RTG chrbtice. Aktuálne sa vraciam opäť k cvičeniu tak verím že to bude zasa OK - čo sa týka MTB čka je to OK lebo na ňom sedím výrazne menej Btw. môj problém asi nie je taký ako ostatné, pretože nemám okrem toho žiadne pridružené starosti ako nejaké bolesti a podobne čiže môj problém je asi niekde v úvode a zrejme som ho dobre podchytil
Ahojte sportovci, ja som pocitoval pichanie pravo od kostrce tak som siel na RTG a vysledok je Osteochondroza L4/5 a L5/SI inak dif. diskopatia. Deformujuca spondyloza.Spondylartoza. Artroza SI bilat. Sinistroskolioza, plocha lordoza. Bol som na 10dnovych infuziach kazdy den u neurologicky v Trencine a nepomohlo mi to. Odporucila mi kludovy rezim a fyzioterapeuta ktoreho som si vybavil po svojom. Navstevujem ho uz mesiac a naordinoval mi kazde 2hod cvicit cviky mckenziho metodu ktore poctivo dodrziavam. Rána byvaju velmi bolestive v sedacom pravom svale ale ked to rozcvicim je to lepsie a postupne ked denne 6x cvicim po 30min sa to uvolni ako tak. Uz moc ani nekryvam ale bude to pomaly 7 tyzdnov bez sportu. Verim ze sa to bude zlepsovat k lepsiemu ale zatial to ide velmi pomaly. Jazdil som 5-6x do tyzdna mtb a cestu a teraz ked len cvicim viete si predstavit aky som znechuteny z nepohybu. Prechadzky mi prospievaju. Ma niekto takyto problem? Ako dlho ste boli bez biku alebo sportovania? Dakujem a prajem hlavne zdravicko?
No buď budeš cvičiť ako o***** v cirkuse celé mesiace až do zblbnutia každé dve hodiny / to cvicis aj v noci ? Si na PN ? / , alebo ťa ta neurologicka pošle konečne na MRI , vybaví / odošle na neurochirurgické pracovisko na konzultáciu / alebo sa sám s nálezom objednas / a necháš si poradiť …
Chodim mesiac k fyzioterapeutovi cca raz za tyzden po 30min a cviky mi meni, pridava dalsie momentalne sa zameriavame na spevnenie stredu tela cize bocny plank a este jeden cvik. Fyzioterapeuta som sa pytal ci treba aj MR a povedal ze staci sprava z rengenu. Tiez ma nebavi tolko cvicit to je pravda ale co ine mam robit aby som si to dal doporiadku. Ide to velmi pomaly ale ide. Kamosi mali tiez toto a boli 2 mesiace bez biku a dokonca nevyhladali ani odbornu pomoc ako ja.
Len Roman ti chcel IMHO "naznačiť", že je síce pekné cvičíš, ale snažíš sa vyriešiť diagnózu, ktorú nemáš presne určenú. To MRI by pomohlo presne určiť tvoj problém a povedať, že 1. pokračuj v cvičení, alebo 2. cvičíš nesprávne cviky, ktoré ti až tak moc nepomáhajú a neriešia tvoj problém. Cvičiť sa taktiež má až keď odznejú akútne bolesti. Dovtedy kľudový režim a čo najmenej sedenia. Neviem v akej polohe spíš, ale pomáha spánok v polohe na chrbte a nie rôzne pokrútený na bruchu alebo na boku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa tyka platniciek, bol som viac krat na ozonoterapii a idem opakovane, to ma zatial drzi od operacie a dokazem robit bezne veci a aj sportovat, teda okrem behu.
Nevyskusal si, tak nevies.
lacika_dnb ja som Ta posielal na reumatologiu uz pred dvoma rokmi.
Ale vtedy Ti ta rada prisla, ako od Badatela😉
https://www.mtbiker.sk/forum/trening-vyziva-zdravie/vysunute-platnicky-driekova-oblast-t40527-255.html
Ktorý influencer ho prekonal? 😄
Mne vlaknina z ovosnych vlociek funguje dobre proti zápche, ale ze fakt dobre.
Mat dlhodobo čisto masovú stravu to zaváňa rakovinou čreva.
Fajn, ze naši predkovia jedli väčšinou mäso. Oni ho ale nemali 3x denne, skor raz, dvakrát za týždeň. A tiež sa dozivali polku toho co mi.
V ktorom masku nájdem napr vitamín C?
Nevyskusal si, tak nevies.
lacika_dnb ja som Ta posielal na reumatologiu uz pred dvoma rokmi.
Ale vtedy Ti ta rada prisla, ako od Badatela?
https://www.mtbiker.sk/forum/trening-vyziva-zdravie/vysunute-platnicky-driekova-oblast-t40527-255.html
Nic take som ti tam nenapisal, ze si sarlatan.
Ja som si AIP precital. Tam je eliminacna dieta 30-90 dni.
Tu to pani dala rok.. Ked som dobre pocuval, nepovedala, po kolkym tyzdnoch doslo k zlepseniu, ani ci planuje pokracovat dalej v takejto diete.
Dat si na 4-6 tyzdnov takuto dietu, aby potom potraviny naspat nahadzoval v etapach a zistil, kt. vyvolavaju zapal a autoimunitnu reakciu. Tam vidim logicky zaklad. Asi sa do toho pustim.
Plazma podla mna nepomoze.. ved tebe tam nic nechyba, len mas velky tlak na disc.
Mne osobne mckenzie robil problem. Kedze stavec a panvu som mal v takom zobaciku, akoby som bol v zaklone a kazdy zaklon vyrobil neskutocny tlak na klby stavcov a este viac zuzil kanaliky na nervy.. Nerv sa najprv dostava do "soku" a myslis si, ze ti to pomohlo ale zachvilu sa ti odvdaci este vacsou bolestou.
Pri dobrom cviku a nastava ulava a pomalsi navrat bolesti do +- rovnakej urovne. Mne tak dobre robilo prevalenie sa cez fitloptu, kedy som si tie kanaliky otvoril, lopta robila protitlak na bruchu, cim nedochadzalo k lordoze a bol to velmi prijemny pocit.
Mne SM nepomohlo, lebo problem bolo slabe brucho, hoci Smisek to sam tvrdi v knihe, ze brucho je zaklad, tak ja som pri cviceni to brucho necitil, nech som ho zatahoval akokolvek.
5min. dychacie cvicenie, co robia zeny na diastazu po porode mi dalo viac.
Cize po 3/4 roku cvicenia SM som sa na to vykaslal a fyzio terapeutka mi konkretnymi cvikmi dala brucho za 4m dokopy. Zlepsenie som citil az po mesiaci cvicenia.
Dobru teoriu dava a Dr. Mcgill odporucam pozriet, pekne vysvetluje biomechaniku a ze nie vsetky cviky su zazracne a pre kazdeho.
Problem je jeden, bolest chrbta, priciny mozu byt rozne, preto neexistuje univerzalna metoda.
zaciatkom augusta jeden blby pohyb,potom dva mesiace zla liecba -samodiagnostikou - zapaleny sedaci nerv..lebo vsetko tomu nasvedcovalo…koncom septembra CT a potvrdenie vysunutia 2 platniciek..6 a 3 mm..mal som bolest krizov a pravej nohy..zaciatkom oktobra som zacal cvicit sm- zakladne cviky pod dohladom cvicitela a
koncom oktobra som zacal rehabilitacie (magnet,elektro,teplo,laser..) a hlavne cvicenia na stabilizaciu vnutorneho svalstva.12 cvikov.do toho aj individualky Sm a
po mesiaci poctiveho cvicenia sa citim ako “novy” clovek.su dni ked to boli(ale ani z daleka nie tak ako pred mesiacom) cvicim rano 20minut stabilizaciu a vecer 20minut smko.zo zaciatku nakviac pomahala chodza..denne som chodil tak 1-2hodky po lese.nasledne som upravil vstavanie.sedenie.chodzu.
posledne roky som sa venoval hlavne triatlonu,takze byt 3 mesiace bez pohybu a aktivity je nesmierne tazke.hlavne na hlavu…ale najviac ma mrzelo ze som sa nemohol venovat dcere tak ako som chcel.takze za mna je priorita dat sa dokopy tak aby som mohol s krpatou ist na nejaky easy bajk,korcule a pod..
od buduceho tyzdna chcem zaradit plavanie a od noveho roka bajk…tak uvidim ako sa to cele bude poberat.
drzte sa
A este len tolko, ze bol som u dvoch ortopedov. Obaja mi povedali, ze horska cyklistika je pre platnickarov len prehlbovanie problemu...
ifko diky za podnet... problém bol diagnostikovaný určite správne pretože s lekárom som preberal môj RTG chrbtice. Aktuálne sa vraciam opäť k cvičeniu tak verím že to bude zasa OK - čo sa týka MTB čka je to OK lebo na ňom sedím výrazne menej
Na Tvojom mieste by som isiel za reumatologom. Nech Ti pozrie z krvy CRP, reumatoidny faktor a ci si HLA-B27 pozitiv.