Ak by Ťa na Schwechat niekto viezol, mohol by si sa už na checkin opýtať, či to môžeš prenášať a mať pri sebe aj tú ich odpoveď (ak to máš napr. mailom) a ak by to odopreli, "doprovod" by to zobral naspäť. A čo tak poslať si to cez DHL alebo inú službu? Ja som si tak z USA posielal nadbytočnú batožinu. Bolo to lacnejšie ako dokupovať limit batožiny.
03.10.2022 - 19:03:21
00
Ako to je stým poistením ktoré ponúka priamo ryanair.com? Oplatí sa mi to kupovať? Teraz sa nebavime o cestovnom poistení. Ryanair, resp prepravca nie je nútený hradiť napr letenky za zrušený let alebo škodu spôsobenú personálom? Akú máte skúsenost? Myslím, že to vyjde cca na 50 eur tam aj späť. Ale veľmi sa mi do toho nechce ísť keďže cestný bicykel mam za 250 eur. Ale priateľka nad tým váha, tak ak by mi niekto napísal nejakú skúsenosť, bol by som vďačný.
09.05.2023 - 17:21:38
00
Skusenost s ryanair ked nam par rokov dozadu zrusili let, tak namiesto nahradneho letu nam len vratili cenu letenky a vobec nekomunikovali.

Takmer nemozne sa u ryanairu niecoho nielenze domoct, ale co i len nahlasit/skontaktovat ich.

Ak chcete bike do lietadla, tak:
- bud neriesit skrabance a drobne poskodenia
- alebo si ho ozaj dobre zabalit

;)
12.05.2023 - 10:04:16
00
S Rainairom i s Wizzairom som letel iba raz a stačilo - NIKDY VIAC. Rovnakú skúsenosť som mal aj s Austria a Alitalia. Naopak, spokojný som so službami i cenami FlyDubai. A pokiaľ ide o prepravu bicyklov, oplatí sa zvážiť prepravu bicykla v kartóne (https://www.box48.cz/). Zmestí sa do toho kartónu aj kopec oblečenia a nepresiahne to váhu bežnej batožiny (20kg). Na kartón sa dajú po vyzdvihnutí batožiny pripevniť pohodlne aj popruhy s kolieskami. Úplne bezpečná je potom preprava v 5-vrstvovom kartóne. Samotný kartón váži cca 2kg.
12.05.2023 - 10:17:10
00
Poistenie od aerolinky je za mna nezmysel, je to len dalsi poplatok, cez ktory si zvysuju priemernu sumu vyzbieranu od zakaznika, aby mohli lakat na lacne letenky. Vacsina cestovnych poisteni obsahuje aj poistenie batoziny a niektore aj poistenie zrusenia ci (vyrazneho) meskania letu a stoji ta to za rok tolko, co si aerolinka vypyta za jeden spiatocny let. Vo vseobecnosti aerolinka ma povinnost kompenzovat (vyraznejsie) meskanie alebo zrusenie letu (https://www.airhelp.com/en-int/eu-flight-delay-compensation/) aj bez hociakeho poistenia, ale robia to naschval velmi narocne.

Co sa tyka prepravy biku, nebal by som sa toho ak ide o priamy let (veci sa zvyknu stracat primarne pri nadvazujucich letoch), ale treba brat do uvahy, ze s tym bikom sa budu maznat este menej ako na depach prepravnych spolocnosti. Konkretne, treba ocakavat, ze ten bike moze byt nalezato a mozu na neho nahadzat dalsie kufre. Tohto by som sa bal najviac, lebo to moze ohnut patku / prehadzovacku a v horsom pripade aj nieco spravit ramu. Takze bud mat pevny kufor (https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/tasky-puzdra-a-obaly/prepravne-obaly/thule-round-trip-transition-kufor.html) alebo dat dole patku, dat do zadnej stavby pevnu osku / nieco co udrzi tlak zboku a potom dobre obalit vsetko kovove niecim makkym aby sa predislo odreniu. Karton je fajn riesenie, kazdy bike shop vam ich da aj desat zadarmo, len ma dve nevyhody - ma tendenciu sa prederavit (ak sa o neho oprie nieco ostre tak po par pohyboch je ta ostra vec vnutri a brusi vam ram bicykla) a tazko sa prenasa po letisku.

Ja som (daaavno) lietal dost vela so Sky Europe a Ryanairom s bicyklom v tomto (https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/tasky-puzdra-a-obaly/prepravne-obaly/pro-taska-prepravna-na-bicykel-.html) a vzdy som tam narval tolko veci, ze bol bike ako v bublinkovej obalke a v pohode to prezil :)
12.05.2023 - 11:18:31
01
- krabicu treba obalit strecovou foliou a poriadne oblepit tesa paskou. To vyrazne znizi ririko prederavenia
- v bike shope sa radi zbavia nie len krabice, ale aj kadejakych plastovych chranicov, ktorymi su nove biky vybavene
- patku dat dole je samozrejmost
- ja po zabaleni biku robim "rotacny test" - krabicu orotujem okolo vsetkych os a ak sa v nej nic nehybe, je to dobre zabalene (uz mi bike nakladali v roznych polohach a ani velka sipke "THIS SIDE UP" nepomohla - smerovala dole :-D )
- komu na nejakych skrabancoch moc nezalezi, ako mne, staci kupit dve penove karimatky a zohnute do U ich vlozim do krabice okolo biku, aby obalili bike z bokov a zhora, alebo zdola. Je to rychly sposob balenia a neobalujem ram uz nicim inym. Len dotykove body - vrch sedlovky (ak davam dole sedlo), predstavec a spodok noh vidlice a zhdodenu prehadzovacku pripevnenu k ramu
- po zlej skusenosti a vlastnej chybe pri baleni, davam dole aj kotuc z predneho kolesa. Raz som koleso zle pripevnil a ohol kotuc.
13.05.2023 - 15:58:47
00
Zdravím, mám otázku čo sa tika transportu bike z Anglicka na Slovensko. Má niekto skúsenosti z transportem??? Rozmýšľam si kúpiť to v Anglicku krasnučki bike jedná sa o Nukeproof scout a hcel by som cez Ryanair. Tam je poplatok len 60 libier čo nie je veľa ale, sú tú ďalšie otázky, či má ná Slovensku nebudú buzerovať za bike lebo bike má hodnotu až 2000 eúr, ďakujem za každú radu a odpovede, ?????? A ináč, v Európe ten istý bike stojí 2500, čo mi je lacnejšie, ??
07.06.2023 - 12:56:10
00
Ja som letel s bmxou, ktorú som mal v kufri na bike od Odyssey. Je pravda, že bmxa je menšia ale nemal som žiadne problémy. Cestou naspäť som k bicyklu nabalil ešte nejaké oblečenie a zvyšok veci som mal v ruksaku. Akurat v Liverpoole na check-ine nevedeli aký je váhový limit na bicykel, ale to sme to sa vyriešilo. A letel som naspäť do Košíc, tiež bez problémov. Tiež som letel Raynairom.
06.07.2023 - 12:37:24
00
137MS napísal:
Vseobecne tipy - hotely, pozicovne, restauracie, na co si dat pozor...

ak nahodou pouzivas bombicky do plastov, nezabudni nechat doma, inak moze byt sranda na letisku...
25.03.2024 - 15:01:27
01
Alebo ak ich mas v podanej batozine, tak ta ostava na letisku odletu a ty spokojne ides nakupovat komplet vybavu ak sa nechces povalovat na plazi 😀
25.03.2024 - 17:46:24
00
z batožinou s bombičkou vykladajú aj pasažiera. osobne som bola svedkom.
25.03.2024 - 18:06:45
00
Hmm dobre info, mna by to ani nenapadlo z kapsicky vyberat 😁
25.03.2024 - 18:40:47
00
V dekaci si kupis na Malorke
25.03.2024 - 19:36:33
00
Kristina napísal:
z batožinou s bombičkou vykladajú aj pasažiera. osobne som bola svedkom.


To zavisi od postupov na letisku, situacie a povahy nebezpecnych predmetov. Ci chcu mat pri otvoreni batoziny cestujuceho.
Kamaratovi ju zadrzali, potom telefonicky riesil otvorenie a zhabanie bombiciek. To uz mal nakupene 😀
25.03.2024 - 20:38:13
00
Letecká spoločnosť Ryanair. Let z Viedne na Mallorku. Otvorená gate. Zriadenec leteckej spoločnosti si pri kontrole pasov vzal slečnu bokom a oznámil jej, že nikam neletí a jej batožina bola vyložená pretože mala pri bicykli pribalené aj bombičky. Stála som som v rade hneď pri nich ako jej to oznamoval. jej partner mal batožinu v poriadku a modlo letieť. Už neviem ako to vyriešili.
Na druhej strane nechápem ako to, že na to neprišli keď podávala bajk, pretože tam ide kufor z bajkom cez skener a už som videla ako čechom vrátili kartón s bajkom aby si z neho vybrali bombičky. Rozlepovali tam krabicu od bicykla a hľadali medzi vecami bombičky.
25.03.2024 - 22:56:35
00
keyboard_arrow_up