No nvm. Deti potrebujú vybiť energiu, len nebudú chcieť nasilu robiť to čo nechcú. A keď budú tak začnú dospievať (napríklad v škole) a detstvo sa z nich začne vytrácať. Ebajk, chodítko, predčasné posadzovanie, alebo tu v minulosti riesené lano na ťahanie atď. sa "dá" dieťaťu, ktorého rodič nemá čas a chuť prejsť si s ním jeho vývojom jeho tempom.
14.06.2023 - 06:19:25
04
Tiez som prezil bez choditka a bicyklovat som sa ucil na starom panskom bicykli podvleceny pod hornou trubkou ramu lebo som na sedlo nedociahol.
14.06.2023 - 07:44:52
00
Tú jazdu pod hornou trubkou si pamätám. Vyzeralo to divne, naklonený do boku, ale bicyklovali sme sa ... :)
No ale zaregistroval som tu syndróm staršej generácie, ktorá neakceptuje vývoj doby. Výraz typu " Za našich mladých čias...." a podobne, som počúval l zamladi od "starých" ľudí a to si neuvedomovali že sa sami takto oddelili od mladej generácie. Treba ísť s dobou, tradície patria do múzea, a kto chce, môže sa tam na ne chodiť pozerať. Život sa ale vyvýja.
Najviac lenivcov a tučkov a hnilákov či ako to tu nazývate jazdí na biobiku. O tom niet pochýb....
Väčšinu ebikerov čo poznám sú fajn ľudia a sú paradoxne v dobrej forme a nehrajú sa na nič. To že treba nabiť baterku nemôže byť v žiadnom prípade také strašne obmedzujúce ako zväzok s vlastnou ženou :)

Jazda na biobiku je ako sex so škaredou a nepríjemnou ženou. Človek sa namaká, je to drina, dlho to trvá kým dojdeš do cieľa a až tam dôjdeš, ani nevieš či si šťastný ... Zato jazda na ebiku je ako letná láska prežitá s mladou cicou, je síce krátka, ale za to intenzívna a zanechávajúca dlhodobé krásne spomienky. A za také spomienky to veru stojí.... ;)

Pred pár dňami som si chcel vybehnúť na biku na kopec pozrieť si západ slnka. Nechcel som šlapať a unaviť sa, počítať kalórie a plniť údajmi stravu...chcel som vidieť ten západ slnka. A na toto je ebike prima vec. Úplne vkľude som si kopec vyšlapal a polhodinku si hore posedel kým posledné lúče nezmizli kdesi za Tatrami. Úžasné. Pár biobikerov som tam stretol, ale oni sa len napili hore vody a už zase leteli na zjazd na druhú stranu kopca. Vôbec si nevšimli tú krásu, čo sa tam rozprestierala osvetlená v zlatistých lúčoch slnka navôkol.
Nuž kadencia, výkony, tepová frekvencia, čas okruhu - také veci v hlave sú niekedy prekážkou vnímaniu krásy sveta. A toto mi tu ponúkate ako slobodu??? Skôr to vidím že mnohí ste otrokmi toho slobodného stroja ktorý tu vychvaľujete ... :)
14.06.2023 - 08:52:38
03
Za poslednú vetu lajk... Občas si tak pripadám. Ale je to spolupráca, bajk mi rieši prekonanie vzdialeností, nemusím sa až tak spoliehať na vlakové spojenie. Za toto privilégium platím pohodlím pri cestovaní
14.06.2023 - 09:21:15
00
Marcel Ty pod slobodou rozumies to, co robis ty. Ak to iste nerobia ostatni, tak nie su slobodni. Precitaj si este raz, pomaly, vyznam slova sloboda. Snaz sa porozumiet citanemu textu. V pripade problemov sa obrat na manzelku, mozno bude vediet viac. Alebo na odbornika v danej oblasti.
BTW: Život sa vyvíja, ale u niekoho ten vyvoj skoncil v 3. triede zakladnej skoly pri vybranych slovach po "v", pravda? Zislo by sa implantovat do mozgu dalsiu ficurku, nejaky e-čip s implementovanou AI, ten by si s tym hravo poradil. Alebo nejdes s dobou? Myslenie vlastnou hlavou patri do muzea ked tu uz mame AI, ci nie?
14.06.2023 - 09:24:25
03
Minikin...došli argumenty a tak si sa uchlil zase k osobným urážkam??? Zdá se že to čo píšeš patrí práve tebe samému, že?
14.06.2023 - 10:35:46
00
Jazda na biobiku je ako sex so škaredou a nepríjemnou ženou. Človek sa namaká, je to drina, dlho to trvá kým dojdeš do cieľa a až tam dôjdeš, ani nevieš či si šťastný ... Zato jazda na ebiku je ako letná láska prežitá s mladou cicou, je síce krátka, ale za to intenzívna a zanechávajúca dlhodobé krásne spomienky. A za také spomienky to veru stojí.--toto je vtipne--Ale niekomu može pripadať jazda na E-BIKU AKO SEX KTORY SI KUPIš ZA PENIAZE
14.06.2023 - 10:39:43
10
No niekedy si musíš zaplatiť za profi zážitok .... ;)
Chápem, ja zase nie som taký zarytý ebikerista ... ja tu len tak mútim vodu v rámci uvolnenia. Jzdím oboje. A každé má svoje výhody aj nevýhody. Neviem prečo sa tieto dve sféry vôbec porovnávajú ...
Škoda že to tu niektorí berú príliš vážne. Ak by to nechali vo sfére zábavy, určite by sa uvolnili aj oni. :)
14.06.2023 - 10:48:17
04
jazda na E-BIKU AKO SEX KTORY SI KUPIš ZA PENIAZE
Toto ma zaujalo ak to vie niekto vysvetlit budem rád, lebo ja žijem v tom že za každý sex sa platí, len niektorí je lacnejši než druhý a možno som ešte moc mladý a nerozumiem tomu
14.06.2023 - 11:18:23
00
marseluspp napísal:
Minikin...došli argumenty a tak si sa uchlil zase k osobným urážkam??? Zdá se že to čo píšeš patrí práve tebe samému, že?

Trafená hus zagágala. Aké urážky, čo sa hneď tak paprčíš? Stáva sa aj lepším. Pouč sa zo svojich chýb, poďakuj (netrvám na tom, slušný človek by to urobil) a hneď si o niečo múdrejší.
sloboda = > možnosť voľne sa rozhodovať, nie rozhodovať sa presne tak ako marcel z malého mesta.
vyvýjať => bez komentára, vybrané slová, 3. a 4. ročník ZŠ. (nejaká hrubka sa dá prehliadnuť, ale tomu, kto naozaj niečo vyvíja, "vyvýjať " bije do očí ako napr. pyvo )
uchlil => vidím že si zaváhal čo tam dať, tak si to pre istotu vynechal. "ý" je správne. Nemáš za čo.
Smutno mi je z "majstrov svetla", ktorí si nedokážu priznať svoj omyl a ešte sa urazia a zaútočia späť. Ale i takí musia byť na tomto svete. Na záver odcitujem teba samotného: "Škoda že to tu niektorí berú príliš vážne."
14.06.2023 - 12:15:40
04
Najlepší sú tí čo čakajú na chyby druhých aby im to hneď vyhodili na oči ...Takto si budujú sebavedomie, a ako vidím náramne ich to teší :) Ale v základnej škole by si sa uplatnil. Na opravu písomiek a poučovanie by si mal talent ;)
14.06.2023 - 15:26:06
01
dobre si to napísal v tom ...vyššie... chceš ísť na PRECHÁDZKU na elektrobicykli...dobre...ja osobne si chcem poriadne zajazdiť ...keď 120km tak 120km a nebudem riešiť to čo napr. tu v témach elektrobicykle dojazd a podobne...stačí mi to prečítať a... tie ich prepočty koľko ...s akou podporou...s akou baterkou...a s koľkými baterkami v batohu...atd...atd...to je horšie ako ivan s jeho wattmi a Z-ónami... a s tými chobotinami o sexe so škaredou ženou ...už ani nie si smiešny...
14.06.2023 - 19:06:58
01
Radšej škaredú biobikerku, ako lenivú e-bikerku
14.06.2023 - 19:41:25
05
Dnes som takeho pravoverneho e-bikera stretol :) ziaden vyletnik … makac az sportovec, ja som siel hore miernym stupanim cca 30 a ked ma obehol tak som sa hecol aby som vedel ako rychlo ide. Siel asi 35 km/h pricom do pedalov slapal s usilim asi ako ked sa ides povozit po plazovej promenade s detmi. Urcite sa setril aby potom obstasnil svoji rodinu :)
14.06.2023 - 21:47:30
00
lapaloma napísal:
Dnes som takeho pravoverneho e-bikera stretol :) ziaden vyletnik … makac az sportovec, ja som siel hore miernym stupanim cca 30 a ked ma obehol tak som sa hecol aby som vedel ako rychlo ide. Siel asi 35 km/h pricom do pedalov slapal s usilim asi ako ked sa ides povozit po plazovej promenade s detmi. Urcite sa setril aby potom obstasnil svoji rodinu :)

Takže jazdil na neoprávnene vylepšenom e-biku, keďže by mu oficiálne mal motor pomáhať do 25. No jó, ale to by musel šliapať už za vlastné ak by chcel ísť do kopca rýchlejšie. Jednoduchšie je ten obmedzovač odblokovať. Ak by sa policajti zamerali na kontrolu rýchlosti týchto motoriek, tak by ich mohli rovno zabavovať majiteľovi ako technicky nespôsobilom motorovom jednostopovom vozidle na jazdu v premávke.
14.06.2023 - 23:05:27
01
keyboard_arrow_up